Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
И Челзи првата 2-2 ја одигра и тоа на домашен терен. Ништо страшно. Тоа се шампионите. :angel:

Два шута два гола, не можеме да кажеме дека дечките не се трудеа, али овој меч мораше да се добие.

Можеби требаше да се остави повеќе простор и да не притискаме толку, Стојков заборавил фудбал да игра, па веќе кога игравме со пресинг подобро ќе беше да почнеше Ивановски.

Ми се одмилува идење на стадион, што сум разочаран од фудбалот(иако рака на срце денеска не беа лоши), што од продадените души што ги плаќаме со наши пари...

Отидов со температура од 38 степени на стадион, заборавив на се при вториот погодок и претерав со радоста, за на крај да примиме гол и плус да почне до толку да ми се врти што до дома не можев да се вратам. Ебате утакмицата ебате :cenzura:

Секоја чест за пожртвуваноста на дефанзивците на Слога, одиграа маестрален меч. Искрено не бев запознаен со повеќето од нивниот состав, ама на тој голман кога не успеавме да му дадеме повеќе голови, не знам на кого друг ќе успееме (Зендели ли им бранеше?). Врска немаше типот, на секоја топка несмасно боксираше, само што Стојков беше невидлив и не можеше да реализира. Види разлика од Стојков во Вардар и Стојков во Работнички? :нинџ:
Изгледа треба за безпари да играат па да прикажат нешто. Од друга страна, тактиката ни е таква што имаме преголема концентрација на играчи напред на теренот, а само еден напаѓач кој најчесто е изгубен во акциите. Место да спуштат топка во шеснаесетник, они само на центаршутеви одеа. Кога планираат веќе да играат на нафрлени топки, нека почнат со Фичо ебате. Мртовец или не, Фичо знае да одигра на високи топки, барем за во нашава лига е добар. Дашијан дрво невидено, како тргна ќе треба да го отпуштат од екипата. Ете денес беше во средината и пак беше дрво. Глигоров игра се послабо и послабо, не смее вакви голови да примаме да го ебам, а он ги остава противниците да си шетаат како за вториот гол. Шкендија ни даде два гола на тој начин лани, АПОЕЛ единствениот погодок го постигна така, а сега и играчот на Слога буквално си ги издрибла цела наша средина, си пласираше, Пачовски одби, дибекот Попов дремеше и ни израмнија.

Да му го начукам јас на Попов и неговото незалагање. Ти се намочам на тоа дијагоналите... Само оди напред и не се враќа, двата гола примени на негова страна. Слога погоди од две шанси, ние имавме целосна доминација, два гола, две пречки, статива и неколку шутеви крај дирекот. Не игравме лошо, требаше да победиме, но тоа е тоа...

Е сега е заебано ѓто Шкендија со победа во наредно коло ќе ни избега на 5 бода разлика после само две кола, што ќе биде голем проблем за нас.

Блажевски се оправи после бледото прво полувреме, добро му легна крилната позиција на десната страна. Ромеро не покажа којзнае што, и он и Фелипе премногу ја тупеа топката...

Среќа 2пати само што ни дојдоа до гол, иначе којзнае уште колку ќе примевме.... Колку тактички треба да си неписмен за таков гол да примиш у 90та не ми се верува. 5-6 души напред дремеа кога го примивме голот. Да не праиме муабет за првиот гол, која селска финта им ја продадоа на нашите преплатени дефанзивци Попов-Грнчаров.... :facepalm:
Мора да се признае дека прилично добро играа нашиве, брз проток на топка, неколку добри акции, шанси али реализација 0.. Оној Стојков излеа чека Пиволенд па да почне да игра. :icon_mrgr:

Кога веќе идеше на пресинг Седло, зашто играше со Грнчаров а не со Дарко? Многу лошо, многу...

Само не се сложувам со коњаникот за Глигоров, дечкото одигра пожртвувано цела утакмица, при вториот гол стварно не знам кого се претрча али мораше да се направи фаул, така да тешка грешка на целокупната одбрана и средина.

Реално јас сум задоволен како одигравме, ама слабата реализација и двете грешки на одбраната скапо не коштаа.

Оној моднион дизајнер КОФИ игра подобро од Попов ТЕНЏЕРЕТО.

Не знам и тие пола педерчиња зашто избегаа одма у соблекувални, тие заслужуваат шамари, додека тие пола што отидоа и пзодравија на запад меѓу кои и за чудо Грнчаров, си добија апалуз од Север заслужено.

Не знам и тие пола педерчиња зашто избегаа одма у соблекувални, тие заслужуваат шамари, додека тие пола што отидоа и пзодравија на запад меѓу кои и за чудо Грнчаров, си добија апалуз од Север заслужено.
Посебно сељакон Попов. Неколку дечки од северна му викаат- иди поздрави ги Комити бе, а овој одмавнуе со рака и влезе у тунелот. Ептен е умислен типов, треба некој да го спушти на земја.
А Грнчаров капитен ни е сеа, може затоа отиде до запад. :icon_lol:

Посебно сељакон Попов. Неколку дечки од северна му викаат- иди поздрави ги Комити бе, а овој одмавнуе со рака и влезе у тунелот. Ептен е умислен типов, треба некој да го спушти на земја.
А Грнчаров капитен ни е сеа, може затоа отиде до запад. :icon_lol:
Дада забележав, гелдав што повеќе да запамтам кои отидоа накај Запад, од тие што усепав да ги заптамта бар поголем дел усепав да зпаматам беа: Грнчаров, Пачовски, Гачевски, Велковски, Николов, Ивановски, Глишиќ, Мијушковиќ, Глигоров, Ромеро и не сум сигурен за Дашјан и Хамбурџумјан.

Абе реално и не изигравме така лошо. Посед имавме сигурно 75%.. добри акции имаше, ама фали завршница. Они 2 пати шутнаа два гола. За вториот МОРАШЕ фаул, макар и жолт да добиеше па и нешто повеќе. Како бе така 3-4 ги нанижа не ми е јасно..
Ми се свиѓа изборот на играчи на Седло. Дашјан во средина нешто на лик 4-3-3 со еден заден везен, али Дашјан потфрли, го утепаа Фелипе цело време преку него... Исто Асани слабо, нигде не го видов.. Стојков да не зборам.. после кога влегоа Ромеро и Фичо по друго беше.
Како и да е, прва утакмица, за натаму се осеќа ќе биде подобро. Ако не друго барем подобро од со Андреев..

Одма се гледа разлика, само што ете потфрливме во одбранта кај што треба да сме најсилни. Овие ни се бранеа со 10 души цела утакмица, 2 пати шутнаа 2 гола ни дадоа.. Со шкендија обавезно Даре со Глигоров во средина, Дашјан слабо денес, вака бар во одбрана повеќе ќе помагаат. Се осети разлика и Ромеро кога влезе, сеуште не е уигран, ама доста по опасни бевме во второ и по конкретни, Стојков катастрофа, и премногу се форсираа центар-шутеви, а игравме со ниски брзи напаѓачи. Па спушти топка или кога веќе ствараат вишок на страна пробај некоја остра ниска топка, вака знаеш дека е изгубена топка секој центар-шут. Попов ужас, мора да се седне на клупа, Глишиќ се врати од повреда така да клупата не му бега на сељаков

Се надевам само во зимскиот преоден рок дека некои Казахстанци,Кинези или Арапи ќе понудат 2-300 к евра оштета за Попов,и гадот ќе одјебе од Вардар.Ми се одмилува клубот од таквите преплатени манекени ко него а сељакот зима плата ко пола и повише годишен буџет на Работнички.Не оправдува ни 5% од парите,Глишиќ ќе заврши повеќе работа од него,ако не бар повеќе ќе се труди.И не е само Попов,пола екипа е за клоца в‘гз.Се ми мириса на реприза од ланските трагикомедии,пак ќе не шамараат селски екипи до самиот крај...но за ова повеќе по следната утакмица,тогаш ќе се знае повеќе на кај плови бродов...

Реално денес, бар јас, видов желба кај играчите и борба, единствено Попов ме изнервира, тежок идиот е дефинитвно. Фали да се уиграат, имам надеж, проблем е што Шкендија делува сега за сега доста опасна.. не смее да изгубиме сега од нив

Ментиши сте вие ако мислите дека има некоја сила што ќе ги седне на клупа Попов и Грне:DБлажевски денес најголема тутурутка со неговите маалски центаршутеви со надворешна. И Стојков слабо ама он барем за разлика од патуљакот даде една еблеста топка на Филипе кога овој погоди статива.
И не знам што сте се упрпале толку од чеченците, наредно коло они ќе бидат Царев Двор.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom