Духовните вредности денес

• Креатор на темата Креатор на темата Изгрев
  • Време на започнување Време на започнување
Аха.... тоа ли било. Значи само кај христијаните и тоа само оние правите (православните демек) има љубов, радост, мир, трпение, милосрдие и тн. Види богати, не сум знаел. Другиве појма немаат за тоа.
Во кои мерки се мери љубов, трпение, радост, мир.......?
This just came in.
Zgolemen pad na duhovni vrednosti vo Severnite zemji (Danska,Norveska,Svedska) e pricinata za bezredijata,omrazite,netrpenie,.etc... izjavi deneska crkovniot sobir posle zaklucocite doneseni od poslednite duhovni merenja. Crkvite zaedno so vlastite povikuvaat na iten dijalog i borba so ateizmot koj vo golema mera e se poprisuteun megu maldite so cel da se vratat site "duhovni vrednosti" a so toa i mirot i blagosostojbata.Sekoj "donacija" e dobredojdena!

.Seceneje lepenje montiranje na zborovi!
Нема сечење лепење, а болдирање на контрадикторностите кои ги пишуваш.Еве ти ги пак-
Kade pisav deka Ateizmot ima duhovni vrednosti? Mojta definicjija za duhovnost se ralikuva od tvojata....ti tvrdis deka duhovnsta e hristijanska jas ne!
Jas ubavo prasav da go izneses tvojot zaklucok i da diskutirame ...ti odgovori so prasanje! Ama aj....Eve prost primer...Ljubovta kon drugite...spored mene ne e samo religiska duhovnost!Taa moze da ja ima sekoj eden...I Ateist ,Verski Fundamentalist pa duri i domordcite vo peru sto nemaat nikakov kontakt so civilizacija ili religija!
Ajde pak so crtanje....Znaci ljubovta kon drugite...sekoj eden moze da ja ima! Ne mu treba ni krst ni crkva za taa osobina.Ljubovta ne e plod na religijta ...Lugeto i pred Hristijanstvoto go ljubele svojot blizen ...Znaci da povtoram Duhovnotsa ne zavisi od Religijata! Primer: Domorodecot gi ljubi negovite blizni...roditeli deca zena etc! Posto ne e hristijanin znaci li toa deka nema duhovni vrednosti?
За да нема недоразбирање треба да го одговориш прашањево.
По четворти пат, овој пат со поголем фонт,
Уште на почетокот на дискусијава ти пишав, ама ти продолжи да се натегаш безсмислено. Еве пак правиш ли и ти разалика меѓу духовни и морални вредности?

Нема сечење лепење, а болдирање на контрадикторностите кои ги пишуваш.Еве ти ги пак-

За да нема недоразбирање треба да го одговориш прашањево.
По четворти пат, овој пат со поголем фонт,
Nemozam veke da crtam....Ne sum jas kriv sto nemozes ili nesakas da razberes! Teraj si go ti tvoeto!

Не ти е наштимана антената, нема прием.

Кај мене е све у реду, одлично те читам...[DOUBLEPOST=1438972306][/DOUBLEPOST]
Не е нужно да има.

Ако познаваш поинаков тек од битисувањето од нештата, кој никој до сега не го „заприметил„, слободно пиши.[DOUBLEPOST=1438972598][/DOUBLEPOST]
Бидејќи темава е таква, барем така беше отворена, демек имало пад на “духовните вредности“ (сеуште недетерминиран поим) баш ме живо занима на кој начин е тоа измерено? Во кои мерки се мери љубов, трпение, радост, мир.......?

Мерката се гледа, односно, делата се мерка за верата па намалената „количина„ од добродетели, ја покажува очигледноста од падот од истите.[DOUBLEPOST=1438972695][/DOUBLEPOST]
Аха.... тоа ли било. Значи само кај христијаните и тоа само оние правите (православните демек) има љубов, радост, мир, трпение, милосрдие и тн. Види богати, не сум знаел. Другиве појма немаат за тоа.

Не мешај „духовност„ со „сентиметналност„.
„Другите„ можат да имаат све, ама духовноста им е ем туѓа, ем непозната.

Последно уредено:
Nemozam veke da crtam....Ne sum jas kriv sto nemozes ili nesakas da razberes! Teraj si go ti tvoeto!
Не мора да црташ, ниту да се препираш, а да одговориш на едно прашање, за да увидиме каде е недоразбирањето.
Уште на почетокот на дискусијава ти пишав, ама ти продолжи да се натегаш безсмислено. Еве пак правиш ли и ти разалика меѓу духовни и морални вредности?

Не мора да црташ, ниту да се препираш, а да одговориш на едно прашање, за да увидиме каде е недоразбирањето.
Ne nepravam! Procitav 10 strani ne najdov nisto! Sega jas da prasam
Nabroj i ako mozes objasni nekolku duhovni vrednosti![DOUBLEPOST=1438978702][/DOUBLEPOST]
Мерката се гледа, односно, делата се мерка за верата па намалената „количина„ од добродетели, ја покажува очигледноста од падот од истите.
Ajmo malo matematike....Ako delata se merka za verata...Vo kolkava mera bile duhovnite vrednosti za na vreme na inkvizacijata?

Последно уредено:
Кај мене е све у реду, одлично те читам...
Читаш ама не разбираш или се правиш дека не разбираш, се правиш на Тошо Молерот.
Ако познаваш поинаков тек од битисувањето од нештата, кој никој до сега не го „заприметил„, слободно пиши.
Ако ти такво нешто не си заприметил, не значи дека никој не заприметил. Според тебе значи и твојот бог е роден, живеел и ќе умре, пеќи ако така мислиш.
Мерката се гледа, односно, делата се мерка за верата па намалената „количина„ од добродетели, ја покажува очигледноста од падот од истите.
Значи колку напросто љубам произволни оценки и конспираси теории од страна на вернициве, чак и од крими романчиња се поинтересни. Ако може вака поименично да ги наброиме “добродетелите“ пред 50 години и сега па да се увериме дека е тоа точно што го велиш.
Не мешај „духовност„ со „сентиметналност„.
„Другите„ можат да имаат све, ама духовноста им е ем туѓа, ем непозната.
Ма да “свакако“ само вистинските христијани од вистинската вера, вистинската црква и вистинскиот светоглед знаат што е духовност. Се уверив ни дека појма немате што е тоа а камоли пак да ги поседувате.

Ajmo malo matematike....Ako delata se merka za verata...Vo kolkava mera bile duhovnite vrednosti za na vreme na inkvizacijata?

Колку и скара „на кило„ од две кила.[DOUBLEPOST=1438982969][/DOUBLEPOST]
Ако ти такво нешто не си заприметил, не значи дека никој не заприметил. Според тебе значи и твојот бог е роден, живеел и ќе умре, пеќи ако така мислиш.

Ќе да е спореде тебе, оти ја‘ такво нешто не напишав.[DOUBLEPOST=1438983014][/DOUBLEPOST]
Значи колку напросто љубам произволни оценки и конспираси теории од страна на вернициве, чак и од крими романчиња се поинтересни. Ако може вака поименично да ги наброиме “добродетелите“ пред 50 години и сега па да се увериме дека е тоа точно што го велиш.

А да ги наброиме одние од пред 3 000 г.?[DOUBLEPOST=1438983072][/DOUBLEPOST]
Ма да “свакако“ само вистинските христијани од вистинската вера, вистинската црква и вистинскиот светоглед знаат што е духовност. Се уверив ни дека појма немате што е тоа а камоли пак да ги поседувате.

Ако не можеш да ги препознаеш, тогаш проблемот не го барај кај другите.

Ќе да е спореде тебе, оти ја‘ такво нешто не напишав.
Не Мики според тебе ќе да е и рече а еве и порече.
Корпус “деликатес“ фор јуар ајс онли
Секоја „ствар„ има почеток, тек и крај.

А да ги наброиме одние од пред 3 000 г.?
Уште поубаво, повели наброј ги пред 3000 и сега
Ако не можеш да ги препознаеш, тогаш проблемот не го барај кај другите.
Јас ги препознавам ама кај овие вистинскиве од вистинската црква и вистинската вера не ги гледам.

Ne nepravam! Procitav 10 strani ne najdov nisto! Sega jas da prasam
Nabroj i ako mozes objasni nekolku duhovni vrednosti!

Најпосле одговор.:aplauz:. Неправилен, одтаму доаѓа недоразбирањето.
Морални вредности- правила на однесување обшто прифатени во определено обштество. Во изградбата на моралните вредности учество земаaт: културата, религијата, правото..
Духовни вредности се специфични за одредена религија(во случајов православниот поглед).
Забуната ти доаѓа токму од тука бидејќи духовните вредности влијаат врз моралните(ова ти го пишав уште на почетокот).
Е сега иако глупаво е што ме прашуваш за духовни вредности да ти опишам а ти неправиш разлика меѓу духовни и морални. Сепак ќе ти посочам каде е пишано на темава, не си читал:neetaka:.
http://forum.kajgana.com/threads/Духовните-вредности-денес.78612/page-4#post-7319990
http://forum.kajgana.com/threads/Духовните-вредности-денес.78612/page-5#post-7321208
http://forum.kajgana.com/threads/Духовните-вредности-денес.78612/page-15#post-7349406

Не Мики според тебе ќе да е .

Ај да видиме од кого е, цитирам:

„...Ако ти такво нешто не си заприметил, не значи дека никој не заприметил. Според тебе значи и твојот бог е роден, живеел и ќе умре, пеќи ако така мислиш...„.

Превземено од:

http://forum.kajgana.com/threads/Духовните-вредности-денес.78612/page-16#post-7350341

За возврат, ликнувај ми мој пост во кој имам напишано дека Бог има свој почеток, тек и крај.

Ја‘ сум трпелив и ќе причекам...:sneaky:[DOUBLEPOST=1439064795][/DOUBLEPOST]
Јас ги препознавам ама кај овие вистинскиве од вистинската црква и вистинската вера не ги гледам.

Не ќе е до Црквата, ама до тебе ќе да е‘, штом не мојш да видиш очигледни нешта.

Ај да видиме од кого е, цитирам:

„...Ако ти такво нешто не си заприметил, не значи дека никој не заприметил. Според тебе значи и твојот бог е роден, живеел и ќе умре, пеќи ако така мислиш...„.

Превземено од:

http://forum.kajgana.com/threads/Духовните-вредности-денес.78612/page-16#post-7350341

За возврат, ликнувај ми мој пост во кој имам напишано дека Бог има свој почеток, тек и крај.

Ја‘ сум трпелив и ќе причекам...:sneaky:[DOUBLEPOST=1439064795][/DOUBLEPOST]

Не ќе е до Црквата, ама до тебе ќе да е‘, штом не мојш да видиш очигледни нешта.
Еве ти Мики само за твои очи.
Секоја „ствар„ има почеток, тек и крај.
Гледам само очигледни нешта а такви во твојата вера нема

Еве ти Мики само за твои очи.

Да те потсетам на моето прашање, ама сега со зголемен фонт:

„...За возврат, ликнувај ми мој пост во кој имам напишано дека Бог има свој почеток, тек и крај...„.

Се надеван дека е доволно читливо.[DOUBLEPOST=1439065059][/DOUBLEPOST]

Што е тоа што го гледаш?

Да те потсетам на моето прашање, ама сега со зголемен фонт:

„...За возврат, ликнувај ми мој пост во кој имам напишано дека Бог има свој почеток, тек и крај...„.

Читај бе мики немам намера 100 пати да ти напишам? Доволно голем е фонтов?
http://forum.kajgana.com/threads/Духовните-вредности-денес.78612/page-16#post-7351667

Се надеван дека е доволно читливо.[DOUBLEPOST=1439065059][/DOUBLEPOST]

Што е тоа што го гледаш?
Очигледни нешта

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom