Духовните вредности денес

• Креатор на темата Креатор на темата Изгрев
  • Време на започнување Време на започнување
Сталкерот,

ај да те потсетам на прашањето:
„...Туку, како тебе лично ти успеа да го видиш токму тој Космички феномен?...„.

Мерења и заклучоци од мерењата совршено не ме занимаат: мене ме занима очигледноста од некој природен феномомен, оти дур‘ не видам , не верувам.

Работава излезе дека неверуваш дека ти постоиш, пошто сам себе , директно , никако не можеш да се видиш.:icon_lol:

Што се однесува до феноменине, ако си стварно толку упорен можеш да седиш на телескопот шест месеци, да го гледаш без прекин небото и ќе ти станат очигледни.

Работава излезе дека неверуваш дека ти постоиш, пошто сам себе , директно , никако не можеш да се видиш.:icon_lol:

@MIKI1 не верува дека има мозок, бидејќи не може да си го види мозокот. :pos:

И во право е, навистина го нема.

Тоа му е поентата, демек ако нешто неможеш да го видиш лично незначи дека не постои, според тоа бог постои иако неможеш да го видиш.
Е сега, аналогијава од религиски аспект би изгледала одприлика вака:

Мозокот постои, моите искуства се доказ за тоа. Моите искуства ги поткрепува таа и таа книга, каде мозокот е опишан врз основа на искуствата на нејзиниот автор. Бидејќи книгата неможе да греши, и особините на мозокот се исклучиво, со квалитети и особини опишани во таа книга, доколку јас воочам квалитети што се поинакви од оние опишани во книгата, тогаш тоа значи дека јас сум грешен, треба да се сменам, да се каам, да барам прошка и слично, во спротивно после смртта ќе бидам казнет и мачен. Сите останати тврдења, според кои постојат мозоци со квалитети и особини поинакви од оние опишани во книгата што јас сум решил дека е единствено точна, се лага, ерес и заблуда. Непостојат различни мозоци, мозокот мора да биде онаков каков што книгата вели дека е! Доколку книгата вели дека "вистинска" особина на мозокот е да сака турбо фолк, а тоа е поткрепено со книгата, тогаш тоа е доказ! Бидејќи авторот има мозок и сака турбофолк! Доказ за тоа дека книгата е вистинита е моето лично искуство кое потврдува дека постои мозок.

Последно уредено:

Што се однесува до феноменине, ако си стварно толку упорен можеш да седиш на телескопот шест месеци, да го гледаш без прекин небото и ќе ти станат очигледни.

Сталкерот,

дали само од простото набљудување на небото, со или без телескоп, можам да видам дека Земјава се „врти„ околу Сонцето?

Немам телескоп и немам 6 месеци за арчење.[DOUBLEPOST=1438771739][/DOUBLEPOST]

Пријавен си.[DOUBLEPOST=1438771850][/DOUBLEPOST]

Сам прашал-сам одговорил.

Само, некако ми „фаќаш магла„ кога треба да одговориш на туѓи прашања...

Пријавен си.

Рисјанин - кодош?

:pos::pos:[DOUBLEPOST=1438774529][/DOUBLEPOST]
Сталкерот,

дали само од простото набљудување на небото, со или без телескоп, можам да видам дека Земјава се „врти„ околу Сонцето?

Немам телескоп и немам 6 месеци за арчење.[DOUBLEPOST=1438771739][/DOUBLEPOST]

А дали можеш сам, со просто набљудување да видиш дали имаш мозок?

Јас не би се кладел на тоа.

Последно уредено:
Рисјанин - кодош?

:pos::pos:

Сам прашал-сам одговорил.
Ај пак...[DOUBLEPOST=1438774749][/DOUBLEPOST]
А дали можеш сам, со просто набљудување да видиш дали имаш мозок?

Јас не би се кладел на тоа.

Клади се на што сакаш, туку не ми бегај од прашањето. Патем кажано, има кој да ја оцени состојбата од мојот мозок, а ти не си сигурно.

И, што ќе ми одговориш?

Сталкерот,

Немам телескоп и немам 6 месеци за арчење.

Можеш Мики, гледањето со телескоп и прибележувањето на позиции е прилично проста работа. Затоа ти реков ќе си земеш апарат, ќе сликнеш неколку пати во одбрани интервали и ќе споредиш сликите. Јас ти реков, доколку си навистина упорен, еден начин е шест месеци да ти биде окото на телескопот без прекин.

Мики , забегавме малку од темата, па да те прашам нешто во врска со неа. Дали инфантилноста е дел од христијанските,духовни, вредности?

Можеш Мики, гледањето со телескоп и прибележувањето на позиции е прилично проста работа. Затоа ти реков ќе си земеш апарат, ќе сликнеш неколку пати во одбрани интервали и ќе споредиш сликите. Јас ти реков, доколку си навистина упорен, еден начин е шест месеци да ти биде окото на телескопот без прекин.

Ова со 6-те месеци око на телескоп, ми ги препорачуваш од лично искуство, така?[DOUBLEPOST=1438780081][/DOUBLEPOST]
Мики , забегавме малку од темата, па да те прашам нешто во врска со неа. Дали инфантилноста е дел од христијанските,духовни, вредности?

Да: само инфантилни поединци поставуваат инфантилни прашања, затоа што инфантилите не можат да ги достигнат духовните вредности па вечно остануваат на инфантилна возраст.

Ова со 6-те месеци око на телескоп, ми ги препорачуваш од лично искуство, така?
Никако Мики, човек не може да го направи тоа. Дека запна ко мало дете нешто, па ти го понудив најекстензивниот можен начин.
Затоа ти реков, ќе си земеш апаратче, ќе си чкрапнеш слика во одреден период, а остатокот од времето потроши го како сакаш.

Ете нека стои и ова, за да се види за кои духовни вредности станува збор.Матори од човек да се однесува ко 3 годишно дете.:icon_lol:

Дали инфантилноста е дел од христијанските,духовни, вредности?

Да: само инфантилни поединци поставуваат инфантилни прашања, затоа што инфантилите не можат да ги достигнат духовните вредности па вечно остануваат на инфантилна возраст.

Никако Мики, човек не може да го направи тоа. Дека запна ко мало дете нешто, па ти го понудив најекстензивниот можен начин.
Затоа ти реков, ќе си земеш апаратче, ќе си чкрапнеш слика во одреден период, а остатокот од времето потроши го како сакаш.

Ете нека стои и ова, за да се види за кои духовни вредности станува збор.Матори од човек да се однесува ко 3 годишно дете.:icon_lol:

Изгледа не си ме дочитал па да те потсетам на мојот одговор, посебно во болтот:

„..Да: само инфантилни поединци поставуваат инфантилни прашања, затоа што инфантилите не можат да ги достигнат духовните вредности па вечно остануваат на инфантилна возраст....„.

Се надевам дека сега ти е троа по јасно.[DOUBLEPOST=1438782354][/DOUBLEPOST]

И „така„ ќе видам дека Земјава се „врти„ околу Сонцето, така?

Изгледа не си ме дочитал па да те потсетам на мојот одговор, посебно во болтот:

„..Да: само инфантилни поединци поставуваат инфантилни прашања, затоа што инфантилите не можат да ги достигнат духовните вредности па вечно остануваат на инфантилна возраст....„.

Се надевам дека сега ти е троа по јасно.
најголеми духовни вредности достигаат будисти па хиндуисти па муслимани па христијани

најголеми духовни вредности достигаат будисти па хиндуисти па муслимани па христијани

Наведи по 3 будистички и 3 хиндуистички духовни вредности.

Наведи по 3 будистички и 3 хиндуистички духовни вредности.
да му велиш добар ден на комшии, да му стануваш на постари во автобус, да не вреѓаш други вери и религии

Така ќе ги видиш последиците од земјината револуција Мики.
Ако сакаш дирекно да ја набљудуваш Земјата како се врти околу Сонцето ќе треба да одиш во вселената и од таму да гледаш. Ама ко шо рече, немаш шест месеци да арчиш, па веројатно ова нема да ти чини.[DOUBLEPOST=1438783734][/DOUBLEPOST]
да му велиш добар ден на комшии, да му стануваш на постари во автобус, да не вреѓаш други вери и религии
Да користиш ефтина струја во недела, да се бањаш, ќунци да не крадеш и бар еднаш во живот да се имаш бричено.:icon_lol:

Ц ц ц, кој дел од општественото живеење толку те изневерил? Дури и се гордееш со своето незнаење. Страшна работа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom