Духовните вредности денес

• Креатор на темата Креатор на темата Изгрев
  • Време на започнување Време на започнување
Логиката настанала низ процесот на еволуција.

Така е!

Од „ништо„ настанало „ништо„, второво „ништо„ пукнало и од таа пуканица настанало „се‘„, а во тоа „се‘„ случајно се појавил животот, а во тој живот, случајно се појавила и логиката...

Логично, не?....:pos:

Така е!

Од „ништо„ настанало „ништо„, второво „ништо„ пукнало и од таа пуканица настансло „се‘„, а во тоа „се‘„ случајно се појавил животот, а во тој живот, случајно се појавила и логиката...

Логично, не?....:pos:

http://forum.kajgana.com/threads/Духовните-вредности-денес.78612/page-9#post-7344798

Логиката настанала низ процесот на еволуција. Човечката логика е предметна логика, настанала од манипулацијата со предметите. Кога исправно се користи, дава одлични резултати.

Ајде сега за да се посмееме објасни како религиозната логика :D помага во разбирањето на проблемот на времето и просторот.
Се пофали со твојата совршена логика, па сега кажи ти,еволуција тракатанци, ти бе Ставре се фалеше со логика, кај ти е сега логиката?капитулација. Сега сакаш пак зад религиозните да се скриеш.:neetaka:.

Се пофали со твојата совршена логика, па сега кажи ти,еволуција тракатанци, ти бе Ставре се фалеше со логика, кај ти е сега логиката?капитулација. Сега сакаш пак зад религиозните да се скриеш.:neetaka:.

Мајко мила. Не е возможно до толку да сте глупави. Едноставно не е возможно. Кои глупи ботови сте, страшна работа. Му објаснуваш како на човек, тој ти продава селска иронија.

Почнувам да мислам дека нешто погнасно и поподло од религиозни ботови не постои на светот.

Мајко мила. Не е возможно до толку да сте глупави. Едноставно не е возможно. Кои глупи ботови сте, страшна работа. Му објаснуваш како на човек, тој ти продава селска иронија.

Почнувам да мислам дека нешто погнасно и поподло од религиозни ботови не постои на светот.

Ставро, еве чесен Титов пионерски збор, се‘а ќе бидам озбилен! Паша зоти!

Дај кажи ми/ни, користејќи ја твојата речиси совршена логика, како може „нешто„ да настане од „ништо„?

Мајко мила. Не е возможно до толку да сте глупави
Кукај Ставре кукај, се пофали за многу паметен/логичар јак, на првото прашање- капитулација. Па сега биле други биле глупави,другите да кажеле,типичен одговор за некој што има ’’скоро совршена логика’’:bravobe:.
А друзите прашања?

Ти ги пишав погоре у постот кој го дополнив.
„Освен Јосиф и Тацитус како небиблиски историски извори за Исус, не знам други референци. Не ми е ни битен историскиот Исус, не знам дали постоел стварно, не ми е гајле дали постоел стварно, не го дебатирам него, ги дебатирам неговите боженствени особини во кои ти веруваш.
Која епистемиолошка алатка ја користиш при евалуацијата на нешто и твоите верувања во тоа?
Како ги делиш фактите од лагите, фантазијата од реалноста, релијабилната историја од лажната во твојот светоглед?
Како знаеш дека компјутерот пред тебе е реален, а дека во собата до тебе не постои ламја со 40 глави која говори на шпански?“

Отпосле видов дека си го дополнил. Како не ти е гајле дали постоел историскиот Исус, не знаеш дали постоел и тоа не ти е битно, а битно ти е како ЈАС го знам тоа?

Како епистемиолошка алатка користам созерцание.

https://sr.wikipedia.org/wiki/Созерцање
https://en.wikipedia.org/wiki/Theoria#Eastern_Orthodox_Church

Според Св. Исак Сирин, созерцување е чувствување на Божјите тајни сокриени во предметите и нивните причини. Според Светите Отци, созерцување е молитвено фокусирање на душата на надумните тајни со кои обилува човековата личност, како и во суштината на Богосоздадената супстанца.

http://www.pravoslavni-odgovor.com/Crkva_Hristova/Gnoseologija_Isaaka_Sirina/04.htm

Кукај Ставре кукај, се пофали за многу паметен/логичар јак, на првото прашање- капитулација. Па сега биле други биле глупави,другите да кажеле,типичен одговор за некој што има ’’скоро совршена логика’’:bravobe:.
А друзите прашања?

Со тага во гласот морам да ти соопштам дека штотуку заврши во друштво на Мики. Глуп си како шахта, престанувам да комуницирам и со тебе. Тоа се вика духовна хигиена, и е тамам во врска со темата, бидејќи е духовна вредност.[DOUBLEPOST=1438629289][/DOUBLEPOST]
Како епистемиолошка алатка користам созерцание.

Тоа е многу валидна епистемолошка алатка. Сите лудаци по лудниците ја користат.

Со тага во гласиот морам да ти соопштам дека штотуку заврши во друштво на Мики. Глуп си како шахта, престанувам да комуницирам и со тебе. Тоа се вика духовна хигиена, и е тамам во врска со темата, бидејќи е духовна вредност.
Толку ти беше силата?
Еве јас сум глупав ти биди умен и докажи ја твојата логика со кој се пофали. Патем и неколку други прашања на кои се направи наудрен.
Сериозно, сум прашал неколку пати,ама одоговор:unsure:. Имај предвид дека за други религии учења не те прашувам, исис, инквизиција кај соодветните ќе се обратиш...те прашувам за православието, бидејќи верата е пред се личностна.Одговор на кирилица напишан:).
Во ова веруваш? или го знаеш?ако знаеш како си го искусил лично за да си сигурен.
Иначе ова што си го пишал си е чист нихилизам, и тоа е вид (не)верба.

Со тага во гласот морам да ти соопштам дека штотуку заврши во друштво на Мики.

Почестен сум. :)

Туку Ставро, кој е твојот нареден потег? Ќе киднеш од форумов, (логично) пош‘о веќе ме/не напрај будали и виде со какви си имаш работа?...:icon_lol:

Ова од искуство ли го знаеш?

Не, сум читал доста за такви случаи. Некој созерцувал дека е Александар Македонски и на крајот станал Александар Македонски. Тоа што обично го облекувале во бела кошула што се запетлува од назад, не е важно. Некој друг созерцувал дека може да лета, се залепил за асфалт од 12 спрат. Листата на созерцатели е долга и колоритна.[DOUBLEPOST=1438629640][/DOUBLEPOST]
Почестен сум. :)

Туку Ставро, кој е твојот нареден потег? Ќе киднеш од форумов, (логично) пош‘о веќе ме/не напрај будали и виде со какви си имаш работа?...:icon_lol:

http://forum.kajgana.com/threads/Духовните-вредности-денес.78612/page-9#post-7344798

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom