Скопје 2014 (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Принцезичка
  • Време на започнување Време на започнување

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
Не е муабетот за трета шанса, муабетот е овие што се денес треба да бидат во затвор.
Не е битно, кој ќе победи на новите избори, битно е овие да завршат во затвор, макар и ВМРО победиле пак со различни луѓе.
Затоа што ако правдата не победи (а се слушаат признанијата на снимките), нема да има надеж кај луѓето (што гледаат каква таква иднина тука) и што поскоро ќе гледаат да заминат, а со тоа градовите низ Македонија се повеќе ќе личат на испустените села, а спомениците ќе бидат почеток на крајот на оваа држава.
Ќе победи правото и ќе победи државата. Правда е растеглив и субјективен концепт.

Ќе победи правото и ќе победи државата. Правда е растеглив и субјективен концепт.
Како на пример, Алачки што не е во затвор оти уби човек со кола или Ален Зекиров исто уби човек со мотор и ред други ликови во последните месеци што убија десетици луѓе и ќе одлежат казна затвор од 0 години.
Правдата е растеглива и субјективна, ако се базира на претпоставки, шпекулации и чаршиски муабети, ама имаме тврди докази и факти за криминал за тоа што шпекулиравме дека се случува.
А тоа е дека се во државата се контролира од мала група на луѓе т.е ниту постои право, а уште помалку држава и во право си кога велиш правдата е субјективен концепт, каде во нашиот случај тоа е таа мала група на луѓе што го наметнува нивниот концепт, а не како е пропишано со законите.

Како на пример, Алачки што не е во затвор оти уби човек со кола или Ален Зекиров исто уби човек со мотор и ред други ликови во последните месеци што убија десетици луѓе и ќе одлежат казна затвор од 0 години.
Правдата е растеглива и субјективна, ако се базира на претпоставки, шпекулации и чаршиски муабети, ама имаме тврди докази и факти за криминал за тоа што шпекулиравме дека се случува.
А тоа е дека се во државата се контролира од мала група на луѓе т.е ниту постои право, а уште помалку држава и во право си кога велиш правдата е субјективен концепт, каде во нашиот случај тоа е таа мала група на луѓе што го наметнува нивниот концепт, а не како е пропишано со законите.
Затоа сега ќе има специјален обвинител, со широки ингеренции, и ќе има одврзани раце да ги испита сите шпекулации и индиции.

забегавте во оф топик. нели ви отворија подфорум политика.

и само колку да се знае вмро дпмне се безгрешни. нема криминал во нивното работење, они работат само во корист на народот. проектот скопје 2014 си вреди за секој потрошен денар.

А кој вика дека Прометеј не е Прометеј? Прометеј е скулптура, која го означува, види чудо, Прометеј. Ама не е споменик, туку е дел од споменик. За разлика од велешките олуци и ретардираните лавови што пробуваш да ми ги наметнеш.

Не знам од кај извади дека Прометеј не бил Прометеј. И кој го рекол тоа... :/

Ти го беше тоа напишал.
Рече дека инспирацијата на авторот била битна. Таа инспирација Томе ја искажал негде и за тоа имало клипче на јутјуб, во тоа клипче се криеле фактите и тоа клипче буткало секаква дебата у вода. Томе преку Прометеј ги отсликувал анонимус вмровците од the olden days кои го сркале од аскер, од србоман или најчесто, од другар комита. Прометеј уствари да ти бил кладенец на цел ВМРО назаборав кој по некоја случајност станал заборав. Тоа што некој лапнал мои пари и решил тебе да те лаже дека олук не е олук, е твој проблем. Тоа дека сакаш мене да ме лажеш и ми викаш дека олукот не е олук, туку лук, многуслоен, а во секој слој по еден незнаен вемеро јунак, е причината зошто мора малку да ти се посмеам.

може и у перењето пари од проектот има некоја уметничка интерпретација или национален интерес, незнам зашо вака неинформирано идеме у заклучоци

Ти го беше тоа напишал.
Рече дека инспирацијата на авторот била битна. Таа инспирација Томе ја искажал негде и за тоа имало клипче на јутјуб, во тоа клипче се криеле фактите и тоа клипче буткало секаква дебата у вода. Томе преку Прометеј ги отсликувал анонимус вмровците од the olden days кои го сркале од аскер, од србоман или најчесто, од другар комита. Прометеј уствари да ти бил кладенец на цел ВМРО назаборав кој по некоја случајност станал заборав. Тоа што некој лапнал мои пари и решил тебе да те лаже дека олук не е олук, е твој проблем. Тоа дека сакаш мене да ме лажеш и ми викаш дека олукот не е олук, туку лук, многуслоен, а во секој слој по еден незнаен вемеро јунак, е причината зошто мора малку да ти се посмеам.
Не го реков тоа. Јас никаде не реков дека Прометеј не е Прометеј. Ако најдеш каде тоа го пишувам, слободно цитирај.

Каква врска има Алачки? Вмровка е? Башка имаше изјави од сведоци дека се движела нормално старецов и паднал пред кола. Туку ај само да се пишува нешто. ВМРО ако се смени ќе идат сите што треба во затвор, пешаците ќе се движат на тротоар а возачите ќе возат трезни.

Не го реков тоа. Јас никаде не реков дека Прометеј не е Прометеј. Ако најдеш каде тоа го пишувам, слободно цитирај.

Прометеј не е споменик сам по себе, туку авторска интерпретација на пораката кој ја испраќа споменикот во целина. Тоа е уствари споменик на паднатите херои

Или:

Oлуците не се олуци, сами по себе. Тие се, уствари авторска интерпретација на големиот егзистенцијален лавиринт на гемиџиите.

:D

Или:

Oлуците не се олуци, сами по себе. Тие се, уствари авторска интерпретација на големиот егзистенцијален лавиринт на гемиџиите.

:D
Прометеј е скулптура која е дел од споменик. Прометеј не е споменик, туку дел од споменик. Нигде не пишав дека Прометеј не е Прометеј, како што алудираш. Значи, повторно, цитирај каде викам дека Прометеј не е Прометеј.

Прометеј е скулптура која е дел од споменик. Прометеј не е споменик, туку дел од споменик. Нигде не пишав дека Прометеј не е Прометеј, како што алудираш. Значи, повторно, цитирај каде викам дека Прометеј не е Прометеј.

Ех, сеа....
Ама сте селективни. :(
Па и гомната се дел, неодвоив, од фонтаните у Вардар, па никој од вас не вика "Ставивме фонтани шо лансираат гомна", се држите на фонтаните. А сега, кога ја инсистирам на тоа гомно со факел у рака, ме тераш да го контекстуализирам, иако е одвоен од тие коњите или шо и да се и слободно може да се гледа како споменик. За кој ти викаш дека уствари не е тоа шо е, туку е уствари нешто друго. :D

Ех, сеа....
Ама сте селективни. :(
Па и гомната се дел, неодвоив, од фонтаните у Вардар, па никој од вас не вика "Ставивме фонтани шо лансираат гомна", се држите на фонтаните. А сега, кога ја инсистирам на тоа гомно со факел у рака, ме тераш да го контекстуализирам, иако е одвоен од тоа коњите или шо и да се и слободно може да се гледа како споменик. За кој ти викаш дека уствари не е тоа шо е, туку е уствари нешто друго. :D
Кој е селективен?

Ние викаме ставивме фонтани во Вардар и изградивме споменик на паднатите херои за Македонија. Толку.

Вие во двете барате составни делови, па ви се дискутира за гомната или за Прометеј. А за слободно, како што слободно можеш да го гледаш Прометеј како посебен споменик, така може слободно да се гледаш како Бог. Ама тоа нема да го направи Прометеј посебен споменик, ниту тебе Бог. :D

Не ја разбирам, потребата за дебатирање на уметничките инспирации за Скопје 2014, што како претставува демек ова е некое биенале и се бира кој знае што.
Се знае Скопје 2014+ е проект за збогатување на поединци преку ноќ и ништо повеќе, ниту помалку. Од уметност има тоа што глупостите ги имаат правено луѓе што завршиле некоја уметничка академија, а што глупости ќе се прават им кажал некој од владата и фино лепо има договор помеѓу две страни.
Дека парите можело да се искористат поубаво ќе дознаете или дознавте на сопствен грб, од тоа дека треба да купувате тоалет за во училиште, од тоа дека треба на приватно да се лечите или на државно преку врски, а за 10-15 години за обична операција ќе треба да одите во Германија за да ве лечи некое амбициозно македонче, што видело дека тука нема перспектива за него, на кое ќе му раскажувате колку е убаво у Македонија, ама ете и вашите деца заминале во странство да почнат да живеат нормален живот. И нормално докторчето ќе ве слуша, ќе клима со главата, ќе се смешка и кога ќе си дојде дома со новиот мерцедес, ќе си рече не сум се заебал што сум заминал во Германија

Кој е селективен?

Ние викаме ставивме фонтани во Вардар и изградивме споменик на паднатите херои за Македонија. Толку.

Вие во двете барате составни делови, па ви се дискутира за гомната или за Прометеј. А за слободно, како што слободно можеш да го гледаш Прометеј како посебен споменик, така може слободно да се гледаш како Бог. Ама тоа нема да го направи Прометеј посебен споменик, ниту тебе Бог. :D

Арно го спомна Бог. На врв на...нокт ми беше, ама ме претрка. Видиш како божанствено иде Бок и вика еве ви чеда фонтана една, еве ви ушедна, еве ви и батка со факел застанат пред четири коња на стубови. Паднати борци, а у. Не е битно ни како се покриени(патем УЈП месецов нов чмар ќе ви отвори) и не се битни составни моставни делови. Уживкајте си.

Си бил, о Торкемада, еднаш, еден Галилео... и му викале немој Галилео, не се заебаај со составни моставни пропорции на сончев систем и центри ментри, оски моски. Ќе те ебат овие, најјаки се, ќути си поарно. Ем и Бок е со нив...

Арно го спомна Бог. На врв на...нокт ми беше, ама ме претрка. Видиш како божанствено иде Бок и вика еве ви чеда фонтана една, еве ви ушедна, еве ви и батка со факел застанат пред четири коња на стубови. Паднати борци, а у. Не е битно ни како се покриени(патем УЈП месецов нов чмар ќе ви отвори) и не се битни составни моставни делови. Уживкајте си.

Си бил, о Торкемада, еднаш, еден Галилео... и му викале немој Галилео, не се заебаај со составни моставни пропорции на сончев систем и центри ментри, оски моски. Ќе те ебат овие, најјаки се, ќути си поарно. Ем и Бок е со нив...
Не е точно. Идат избори, и политичката партија вика ако гласате за нас, ние ќе продолжиме со градење. Народот си гласа, партијата добива избори и продолжува да го прави тоа што го правела. Тоа се вика исполнување на предизборните ветувања. Многу едноставна работа.

Не си ни Галилео Галилеј. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom