Скопје 2014 (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Принцезичка
  • Време на започнување Време на започнување

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
коце прави некои убави работи но и премногу го тупи, најново со универзалниот платежен систем за у јсп
Не само за ЈСП, тоа е универзален платежен систем за сите оператори што возат низ Скопје. И кога ќе купиш картичка, нема потреба да гледаш дали автобусот е од ЈСП или приватен. Тоа е добро и потребно, само не мора толку помпа.
Да, има две страни овде, првата е таа која и покрај очигледни малверзации, катастрофалн приоритети, лошиот целокупен проект, го брани проектот заради можни две причини: партиски полтрон или незнаење (важно убаво изгледа и балкански диви пејачки снимаат спотови), а втората страна е таа која поради очигледни малверзации, лошиот проект, катастрофални приоритети, е против проектот затоа што едноставно мислат со своја глава, не им е газот под кирија.

По вашата логика, денеска стандардот на живеење во Македонија е подобар од времето на Самоил, тоа значи Груевски > Самоил, денеска подобро се живее од времето на Александар Македонски, тоа значи дека Груевски > Ace....
Денеска интернетот е побрз од времето на СДС...
Ти Пуно во Април ќе гласаш за Заев или за Грујо? Сеа се силиш, ама јас сум убеден дека за Грујо ќе гласаш...

Ти Пуно во Април ќе гласаш за Заев или за Грујо? Сеа се силиш, ама јас сум убеден дека за Грујо ќе гласаш...
Викаш ќе легне на брашно? И мене така ми личи и тоа не само за пуно...и за многу други што ги знам :-)

Викаш ќе легне на брашно? И мене така ми личи и тоа не само за пуно...и за многу други што ги знам :)
Пуно е специфичен случај. Неговите се најсилни против Грујо, најјаки, граѓанско општество, имале право на избор, бла бла. И на крај, два месеци пред избори сите се враќаат во стадото, ставаат двоглавите орли на над кечето и си гласаат за ДУИ или ДПА. Па овие од СДСМ остануваат бледи како анкетата на ИРИ викала дека 55% од граѓаните не сакаат реизбор на Груевски, а тој убедливо победувал.

Пуно е специфичен случај. Неговите се најсилни против Грујо, најјаки, граѓанско општество, имале право на избор, бла бла. И на крај, два месеци пред избори сите се враќаат во стадото, ставаат двоглавите орли на над кечето и си гласаат за ДУИ или ДПА. Па овие од СДСМ остануваат бледи како анкетата на ИРИ викала дека 55% од граѓаните не сакаат реизбор на Груевски, а тој убедливо победувал.
Toј си е наменски дојден на форумов, исто како Dardan-ia, bitushanec и сличните им. Тоа што е либерален :icon_lol: е само за на Кајгана форум и чисто колку да им биде поприфатлив на Македонците тука.

Toј си е наменски дојден на форумов, исто како Dardan-ia, bitushanec и сличните им. Тоа што е либерален :icon_lol: е само за на Кајгана форум и чисто колку да им биде поприфатлив на Македонците тука.
Јасно тоа, Пуно е левичар, ама во рамките на националната левица. :D Или што би рекол Бујар Османи, Македонија е уставно дефинирана како држава на македонскиот народ и делови од други народи, не како граѓанска држава. Па така, граѓаните ќе си го најдат своето место во рамките на сопствениот етникум. :D

За Скопје зборев општо, не за Скопје 2014. А иначе да и тоа најтесно централно градско подрачје ќе биде подобро.
Ова со стандардов не знам од кај го уфрли? А ова со интернетов па ич. Да не шеташе по жешково надвор? Во време на СДС не беше вака топло.
Чаир, Шутка, спаѓаат во Скопје?[DOUBLEPOST=1437491013][/DOUBLEPOST]
Не само за ЈСП, тоа е универзален платежен систем за сите оператори што возат низ Скопје. И кога ќе купиш картичка, нема потреба да гледаш дали автобусот е од ЈСП или приватен. Тоа е добро и потребно, само не мора толку помпа.

Колку само се обидуваш темава да ја бојадисуваш со политички бои тоа е чудоневидено.

Последно уредено:
Колку само се обидуваш темава да ја бојадисуваш со политички бои тоа е чудоневидено.
Пуно, ако не ти е јасно дека темава нема ама баш никаков друг слој, сем политички, имаш сериозен проблем со расудување. Ама ок, нема да се караме веќе, ние вмровците сме учтиви со тие што гласаат за нас.

Пуно, ако не ти е јасно дека темава нема ама баш никаков друг слој, сем политички, имаш сериозен проблем со расудување. Ама ок, нема да се караме веќе, ние вмровците сме учтиви со тие што гласаат за нас.
Ти немаш проблем со расудувањето, освен што си корумпиран.

Уствари имаш право, јас гласам за вмро, јас не гласам, некој полни избирачки кутии.

Ти немаш проблем со расудувањето, освен што си корумпиран.

Уствари имаш право, јас гласам за вмро, јас не гласам, некој полни избирачки кутии.
Корумпиран сум Пуно, тоа е. Сега специјалниот обвинител ќе ме уапси. :(

Гледаш како и сам знаеш дека гласаш за ВМРО. Овде силен, вака треба, онака треба, ова чини, она не чини. И идат избори, Пуно не гласа. :D

не тоа ,туку палмите во најголем дел вода земаат преку листовите. во пустина тоа го прават прекусобирање на росата во утринските часови.

јас имам голема колекција на палми, и редовно секоја ден во вечерните часови листовите им ги прскам со прскалка за вода(од тие што ги користат домаќинките за стакла,само поленто со вода)

"се радувам што ќе оставиме во наследство на нашите деца и внуци убавина,нема да имаат потреба да се сликаат во Прага,Виена и Будимпешта за спомен,а се благодарение на оваа Влада"

А со палмите и плажите на Вардар нема потреба никогаш да отидеме на одмор на море, со облакодерите во Аеродром никогаш не мора да отидеме во Њујорк или Чикаго, зошто се ни е тука.

А зошто да запреме тука, ајде да отидеме уште подалеку, да направиме 2-3 пирамиди на Водно за никогаш да не мора да одиме во Египет, неколку Ајфелови кули, Таџ Махал еден во Чаир и неколку будистички храмови во Арачиново, зошто да мора воошто да излегуваме надвор од оваа прекрасна, библиска, вечна земја, која има најсилна економија и духови вредности за почит, само ни фали уште една златна ограда околу цела држава и таман сме, а се благодарение на оваа влада!

Од кој глупомат ги вадат луѓево :shook:

"се радувам што ќе оставиме во наследство на нашите деца и внуци убавина,нема да имаат потреба да се сликаат во Прага,Виена и Будимпешта за спомен,а се благодарение на оваа Влада"

А со палмите и плажите на Вардар нема потреба никогаш да отидеме на одмор на море, со облакодерите во Аеродром никогаш не мора да отидеме во Њујорк или Чикаго, зошто се ни е тука.

А зошто да запреме тука, ајде да отидеме уште подалеку, да направиме 2-3 пирамиди на Водно за никогаш да не мора да одиме во Египет, неколку Ајфелови кули, Таџ Махал еден во Чаир и неколку будистички храмови во Арачиново, зошто да мора воошто да излегуваме надвор од оваа прекрасна, библиска, вечна земја, која има најсилна економија и духови вредности за почит, само ни фали уште една златна ограда околу цела држава и таман сме, а се благодарение на оваа влада!

Од кој глупомат ги вадат луѓево :shook:
Во голема грешка си-на Водно веќе се ``откриени`` пирамиди:icon_mrgr:

Тешко е да се одлучам за најомилен објект ама дефинитивно еден од фаворитите ми е Владата со новата фасада. Потрошија 50 милиони евра за Владата да личи како куќата од филмот "мојата дебела грчка свадба" :aplauz:

Дур не изградат црква налик Саграда Фамилија и тртнат копија на Белата Кула во Солун среде центар, не го признавам проектов за завршен.

А од се најинтересни ми се збунетите фаци на странците кога ќе им кажеш дека се ова е изградено во последниве 2-3 години :pos:

И после ова ајде убеди некој дека не "крадеме" историја од Грците.

И после ова ајде убеди некој дека не "крадеме" историја од Грците.
Владата краде, не историчарите, само тоа да го појаснам :) Како и во секоја друга област, ни во историјата не се консултираат со експерти, туку прават ко што ќе им текне.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom