Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ако не отекува,не го ограничува движењето,не укочува - нема потреба од одење на лекар.........не префорсирвај со спортување,одбегнувај тврди подлоги за трчање,седиштето на точакот урамнотежи го спрема висината,предолго седење пред компјутер и нелачење на течност во коленото нормално доведува до неподмачкано круто колено,раздвижи го да видиш дека ништо не му е од седење освен укочено поради нелачење внатрешноСкоро два недели се движам многу повеќе од вообичаеното т.е спиев на компјутер.Сеа секое сабајле возам точак од битка до воен базен и пливам 2-3 саати а и пред базен се движев така повеќе.Левото колено и порано ме зезаше вака кога
повеќе се движам.
Кога седам подолго чувствувам како левото колено ме боли помалце како балон да се дуе...и кога веќе многу ќе боли станувам и често пати се случило да пукне исто и десното колено но не ме боли .
Откако ќе го истегнам и раскрцкам нема болка но ако седнам пак се јавува.Плс помогнете не можам да серам веќе од што ме боли левото колено.И коа спијам и шо и да правам а да е свиткано одма фаќа болка :/
прво капачето се враќа на местото,се врши снимка дали нешто е оштетено било меко било тврдо ткиво,ако е СЕ ок мислам треба некое време лонгета или гипс да се смири местото,доколку се повтори изместувањето можеби ќе треба стегач за колено кој ќе го препише ортопед а не на своја рака(има повеќе видови)Татко ми паднал и си го изместил капачето на коленото. Кое од следниве помагала е соодветно за него?
http://www.slavej.com.mk/производи/ортози/коленски-апарати-и-помагала.html
7 дена ќе носи лангетапрво капачето се враќа на местото,се врши снимка дали нешто е оштетено било меко било тврдо ткиво,ако е СЕ ок мислам треба некое време лонгета или гипс да се смири местото,доколку се повтори изместувањето можеби ќе треба стегач за колено кој ќе го препише ортопед а не на своја рака(има повеќе видови)
купете го од славеј пошто мислам се доста поевтини од другите,а имаат добар квалитет
јас користам од првиот(препишан од ортопед), ми овозможува безбедно спортување
добро,после на контрола ви рекоа или пуштен е слободно ?? ваљда не му треба стегач доколку не продолжи да му лета капачката,нека се пази некое време,ако му е првпат ова нема гајле да не берите гајле7 дена ќе носи лангета
Па за 7 дена контрола. Работи физичка работа и му рекоа 6-7 недели да биде на боледување.добро,после на контрола ви рекоа или пуштен е слободно ?? ваљда не му треба стегач доколку не продолжи да му лета капачката,нека се пази некое време,ако му е првпат ова нема гајле да не берите гајле
ваљда така треба да биде..........за стегач ќе си прашате на ортопед,али стегната нога на работно место не знам како ќе биди по 8 саати,ќе му атрофира ат мускулите доста само со стегач...........Па за 7 дена контрола. Работи физичка работа и му рекоа 6-7 недели да биде на боледување.
Исто така има и 2-3 ребра пукнати, за нив ни рекоа дека нема некој посебен третман туку само да одмара. Како на пример преку исхраната да му зајакнат коските?ваљда така треба да биде..........за стегач ќе си прашате на ортопед,али стегната нога на работно место не знам како ќе биди по 8 саати,ќе му атрофира ат мускулите доста само со стегач...........
тоа не знам,како ќе ви речат докторите така праветеИсто така има и 2-3 ребра пукнати, за нив ни рекоа дека нема некој посебен третман туку само да одмара. Како на пример преку исхраната да му зајакнат коските?
Препорачајте хирург за артроскопија на колено.Чекај вака ти рече дека ќе одиш на артроскопија а тоа се обични 2 дупченца,скоро и неприменти.
Мене пример ми го расекоа цело колено и ми го поместуваше убаво мускулот за да ми биде постабилно и за да не бега повеќе чашката + артроскопијата каде што ги среди сите проблеми внатре и ми кажа дека немам проблеми со рскавицата т.е не е оштетена.
Моја препорака ти е пред операцијата периодот што ти е да не гледаш слики од колена,клипови од операции и слично. Само ќе си напраиш да ти е потешко,јас ништо не гледав,малце ме фати страв кога ме внесоа во операционата сала ама нема назад тогаш анестезијата ме заспа за неколку секунди.
После тоа ќе следи опоравување,коленото ќе те боли неколку дена после операцијата и тоа е нормално и не може никако да се тргне таа болка,ќе мораш да ја истрпиш. После физикална и вежбички и ќе си носиш стиклички повторно,без гајле
Гледај си филмчиња,слушај музика и уживај,тоа е тоа. Ќе помине.
Boro Iliev od re-medika.Препорачајте хирург за артроскопија на колено.
менискус ?Препорачајте хирург за артроскопија на колено.
Колку пари чини тоа во приватна болница?[DOUBLEPOST=1445087479][/DOUBLEPOST]Boro Iliev Remedika
Boro Iliev Remedika