Клима уред

• Креатор на темата Креатор на темата SkopjeSkopje
  • Време на започнување Време на започнување
http://technomarket.com.mk/products/01001116/neo-acs-hr09led-r410

По мое ова ти е добра и ефтина опција, 14000 ден, ЛЕД клима со потрошувачка под 1 КВ и Тошиба компресор и би требало да биде доволна за соба до кај 25 квадрати од причина што е 9000 BTU.
Не би требало да излези повеќе од 300 евра со се монтажа, можеби има и поефтини модели но парите ќе ги извадиш за една-две години со тоа што потрошувачката на оваа клима е помала.
Линкот не работи, има друг? :)

Линкот не работи, има друг? :)
Не можам да ја најдам сега во понудата, појди до техномаркет и прашај за Нео Лед клима со Тошиба компресор од 9000 БиТиЈу.
Ако не ти се проблем 2000 денари плус јас би ти препорачал да си земеш од 12.000 BTU иста таква.

Имам проблем со климата, ќе има некој тука да ми помогне или не се разбирате многу многу во клими?

И што излезе на крај за мобилниве клими? Ги бива или не? Има некој искуство? Ми треба за 2 соби со вкупна 25м2, само сум скептик за тоа цревото сто го испушта топлиот воздух додека климата работи, треба да го пуштам низ оџак бидејќи сум во куќа, а оџакот е на висина од 2м и се плашам да не тој топол воздух во црево од 2м додека стигне во оџак не прави контра ефект на ладењето....

Nekoi dobri firmi za klimi?gledav vo neptun i tehnomarket epten mal izbor.

Nekoi dobri firmi za klimi?gledav vo neptun i tehnomarket epten mal izbor.
Јас конкретно барам инвертер. Некоја препорака за некој бренд или модел?
Има една огромна тема во економија, со конкретни модели и фирми, карактеристики и се и сешто за клими.

Пред месец дена земав од АМЦ Криптон клима, климата е одлична, а е џабе.... 13000 ден.... Лани земав Мидеа, ја платив 18000 цепаница тешка, одма би ја мењал за Криптон, а ако најдете Галанз без размислување зимајте! 12000 ден работи до сеа 7 години како мазга, ништо не е чепнато на неа и грее и лади ко луда.....

Пред месец дена земав од АМЦ Криптон клима, климата е одлична, а е џабе.... 13000 ден.... Лани земав Мидеа, ја платив 18000 цепаница тешка, одма би ја мењал за Криптон, а ако најдете Галанз без размислување зимајте! 12000 ден работи до сеа 7 години како мазга, ништо не е чепнато на неа и грее и лади ко луда.....
Taa cena od 13000 e bez ili so montaza?

95% кај нас климите се сите исти и зависи како ке ти се погоди, гледајте само колку киловата е. 2.5 никако не зимајте пошто се ептен слаби и се за една соба помала.Сега повеќе се исплаќа инвертер отколку клима

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom