Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки има ли закон за темни стакла т.е фолија на стакла у мк?

Дечки има ли закон за темни стакла т.е фолија на стакла у мк?

Има..До 30% смееш предните стакла да ги затемниш,а задните мислам дека е колку сакаш..Цената на а-тестот е околу 1200-1500 денара..Казната ако немаш а-тест на џамовите е 300 евра.

Има..До 30% смееш предните стакла да ги затемниш,а задните мислам дека е колку сакаш..Цената на а-тестот е околу 1200-1500 денара..Казната ако немаш а-тест на џамовите е 300 евра.

Што ако колата е со УК таблици ,пак ќе ми бараат атест?

Што ако колата е со УК таблици ,пак ќе ми бараат атест?

Па би требало..Во сообраќајната нема ли пишано?Или ако се фабрички затемнети,тогаш мислам а-тест не ти треба..Само незнам како ќе докажеш.

OPEL CORSA 1.7 DTI ISUZU 75KS 02G <-- може некој да ми објасни за каков мотор станува збор?

Дали ми треба полномоштво за преку граница за возило кое е на фирма а основач на фирмата сум самиот јас?
Доколку би можел некој да ми ја најде законската рамка би бил мн благодарен.
Фала.

Дали ми треба полномоштво за преку граница за возило кое е на фирма а основач на фирмата сум самиот јас?
Фала.

Ќе си напишеш полномошно сам на себе т.е. фирмата на тебе.

Фала.

Не ми е јасно..Ако ти си газда на фирмата,тогаш автоматски возилото е на твое име..Зошто би барал полномошно,ако си ти сам газда на фирмата и возилото?

Не ми е јасно..Ако ти си газда на фирмата,тогаш автоматски возилото е на твое име..Зошто би барал полномошно,ако си ти сам газда на фирмата и возилото?
Затоа што возилото е на фирмата, не е на негово лично име по сообраќајна.

Фала.
И носи си бланко патни налози со тебе. Секогаш. Да не кркаш казна. :)

Здраво да прашам нешто ако може, имам Форд Фокус 2006та година , и имам проблеми со кочењето т.с. Педалото еднаш до двапати кочи а потоа како да прима воздух, се ствара вакум и не се притиска премногу е тврдо, и не кочи воошшто дали е можно да е до глицеринот по шо видов дека нема воопшто или е некое црево нешто, фала однапред.

Да прашам, дали некој во Македонија (по можност Прилеп или Битола) врши реставрација на волан и менувач, и колку кошта од прилика?

Здраво да прашам нешто ако може, имам Форд Фокус 2006та година , и имам проблеми со кочењето т.с. Педалото еднаш до двапати кочи а потоа како да прима воздух, се ствара вакум и не се притиска премногу е тврдо, и не кочи воошшто дали е можно да е до глицеринот по шо видов дека нема воопшто или е некое црево нешто, фала однапред.
Можно е и пумпа за кочница подобро однеси на мајстор да ти попраи подобро да се спречи одколку да се лечи инаку ако нема кочница и ќе леташ во ендек (не дај боже)

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Да прашам, дали некој во Македонија (по можност Прилеп или Битола) врши реставрација на волан и менувач, и колку кошта од прилика?

Има и за џабе ама без гаранција

Ако знае некој каде би имало, барам компјутер за Mitsubishi Colt 1.3 GLI 1992 бензинец, види слика.SAM_13281.png
Барав по огласи, скоро и да нема вакво нешто. Ако некој има информации нека пише приватна порака.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom