Докажете дека постои вашиот бог!

З

Зорт

Гостин
Теизмот е поконсеквентен од атеизмот. И теистите и атеистите веруваат. Додека теистите како доказ за својата вера можат да наведат туѓи сведоштва а понекогаш и свои (во крајна линија дека Бог или некој светец им се јавил на сон), атеистите не можат да наведат апсолутно никакви докази за нивниот атеизам.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Теизмот е поконсеквентен од атеизмот. И теистите и атеистите веруваат. Додека теистите како доказ за својата вера можат да наведат туѓи сведоштва а понекогаш и свои (во крајна линија дека Бог или некој светец им се јавил на сон), атеистите не можат да наведат апсолутно никакви докази за нивниот атеизам.
Поголема глупост немам прочитано.
Во што веруваат атеистите? Ти теист ли си или атеист? Знаеш ли воопшто што е атеизам?

Последно уредено:
З

Зорт

Гостин
Поголема глупост немам прочитано.
Во што веруваат атеистите? Ти теист ли си или атеист? Знаеш ли воопшто што е атеизам?
Просветли ме. Што е атеизмот и кои се доказите за него?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Просветли ме. Што е атеизмот и кои се доказите за него?
Ќе одговориш тоа што си прашан?
Инаку да те просветлам само за едно, не му требаат докази на атеизмот, на теизмот му требаат.
За другото кога ќе одговориш на прашањата.

З

Зорт

Гостин
Ќе одговориш тоа што си прашан?
Инаку да те просветлам само за едно, не му требаат докази на атеизмот, на теизмот му требаат.
За другото кога ќе одговориш на прашањата.
Прошетај малку...

Член од
27 јуни 2015
Мислења
124
Поени од реакции
97
Мислам дека темава придонесува повеќе лошо отколку добро. Ако 2015 години никој не можело да докаже цврсто за постоењето на нешто, сигурно ние овде нема да докажеме. Затоа и е прашањето веруваш или не веруваш.

Јас верувам и тоа ми е доволно. Да е имало докази за било која религија немало да има поделби на муслимани, христијани, будисти, атеисти итн. Така да двете теми за која група што има да докаже се чиста глупост и уште 2015 години да дискутираме овде не верувам дека било која страна ќе попушти ни па дека ке ги смени верувањата.

Член од
15 април 2013
Мислења
1.038
Поени од реакции
796
Заклучив дека е глупаво да разговарам на овие теми (тоа ми е редовен заклучок пак ќе си дојдам за некој месец)
Решив дека ако не работам тогаш нозете на висока перница и ќе гледам работна акција на макс тв
И си пуштив алфа, работна акција од вчера епизода мислам, и си гледав... заврши работна акција почна некој документарец. Некој поски новинар кажува бил во скопје па видел егзорцизам и јас застанав да гледам И ликот од тој Константин ми беше познат ама не ќе е православен... не е важно. Сите паднаа во некој транс, во вообичаен случај тука би сменила канал или би седнала да работам место тв. Молитвата за мене е секогаш тивка и тајна. Никогаш не бурна и страшна барем не физички. Јас кога се молам - молчам никаде ме нема.
Сега пред малку ја изгледав документарната до крај. Што беше она на крајот? Едно парализирано девојче стана на нозе...
Што беше она? Зарем и она го имаме во близина? Духовна себичност или што и да е кај мене, ама ако веруваат дека неговата молитва ќе им помогне зошто не веруваат во сопствената молитва? Зошто не си се помолат за сопствените луѓе? Зошто толкава драма? Прашањава и не се за вас .... така си се прашувам, само да ви кажам дека баш после муабетот видов нешто такво со очи...

Член од
21 март 2013
Мислења
104
Поени од реакции
156
Ако Господ не постои, тогаш како Исус одел по вода?

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Eksperimentite na Luj Paster i Francesko Redi dokazuvaat deka Bog postoi i deka ZIVOTO NASTANUVA SAMO OD ZIVO.

Kajgana Shop

На врв Bottom