Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
.
. Рамадан останува, а во тимот се враќа крилото Стојковски кој минатава година играше за нисколигаш од Германија. Се очекува и Игор Кралевски да остане и да биде столб во одбраната заедно со незаменливиот Васко Божиновски-Бардо (најголемите копачи ги имаме во одбрана. Заедно имаат 163 години а заедно со Јанкер накај 200 фаќаме
). Се очекува уште засилувања, според зборовите на Копчар му прекипело сакал у Прва Лига да игра
. Прилично искусно влагаме во новава сезона за разлика од минатата.
Мислиш Газда ВМРОЉубанци и Тетекс ( Маџари ) сигурно влагаат во прва лига. Јоханци ќе тренираат во аеродром, а ќе играат на ффм игралиштето. Газдата дури сакал и купот да го освојат ама покрај вакви Шкендија и Вардар нема шанси освен ако не направат намештаљка меѓу себе да се истребиме.
Тетекс кај и да е ќе се префрлат во маџари и со тоа во прва лига ќе добиеме два местачки клуба без публика што може да се буни бонус за дпмне Тетекс конечно ќе го тргнат од Тетово.
Od kade sega ova Teteks vo Magjari ? Da ne e za privremeno zosto stadionot vo Tetovo se renovira ??Љубанци и Тетекс ( Маџари ) сигурно влагаат во прва лига. Јоханци ќе тренираат во аеродром, а ќе играат на ффм игралиштето. Газдата дури сакал и купот да го освојат ама покрај вакви Шкендија и Вардар нема шанси освен ако не направат намештаљка меѓу себе да се истребиме.
Тетекс кај и да е ќе се префрлат во маџари и со тоа во прва лига ќе добиеме два местачки клуба без публика што може да се буни бонус за дпмне Тетекс конечно ќе го тргнат од Тетово.
Ем тогаш за клецање шо прајмеГо направија шампион Љубанци ебаго сеоска екипа.Ами ако се смени власта?

Соња од Јохан тогашЕм тогаш за клецање шо прајме![]()

. Државен проект "Љубанци во Прва лига".
.кој проект друже кој бакрачи не треси глупости срамота е. селски се, села се, никој не ги боли кур за нив. џабе постојат, на грешен начин функционкраат, немаат школи, немаат стадиони, немаат ништо. пишав погоре жалосно е шо јас или ти ако имаме пари од поќе можиме да си напрајме тим и да си гураме до прва лига. то е приказ за неправилно функционирање на состемот чии последици моментално се трпат на големо. баш дека нема никаков проект на сите клубови сме до овде. овие селските функционираат како што напишав погоре а оние што имаат потенцијал воопшто не функционираат. и навистина ова го мислам, веројатно не си бил на утакмица во прилеп, битола или струмица па не знаеш дека со жар се следат утакмиците, ако има пак некоја искра за напредок одма се полнат стадионите. тоа е тоа затоа што се имиња и клубови со традиција. јас од 4 години одам на утакмици на пелистер, сум го видел во секакви изданија и можам да ти тврдам истото за прилеп посебно. мене уште не ми е јасно зошто овие троа од троа што се богат не се ангажираат малце повеќе во фусбалаките кругови за да видат како правилно да се дадат парите а не само ќе фрла неколку години и после ќе се повлечи. за фудбал се сака разбирање и следење на свестките теркови, еднаш на сите треба да му стани јасно дека заради то шо тие екипи колат и бесат во лигите ние сме на ова дојдени. се избегнува масовноста, утакмиците се играат во ебени термини, се е само ради реда, се мешаат политики и слично. и ќе заклучам, селски се тие, беа и ќе бидат.Леле со тоа сеоска екипа и сеоска лига стварно удавивте
Па може се „сеоски“, ама кога вие (Пелистер, Македонија ЃП, Тетекс) немате абер да се носите со клубови од села ко Џепчиште, Царев Двор и Турново ондак тие „сеоски“ клубови за вас сепак се класа и они со право ќе си играат во Прва Лига а вие во Втора. Така да наместо само да ги вреѓате дека биле сељаци, треба да се срамите што вие сте под ниво на такви „селски“ екипи, односно ако они се селски вие незнам што сте, мизерија. Што к.. ако имате име и традиција кога анонимни клубови како Младост Царев Двор ве шишаат.
И јас би сакал клубови со историја да играат во прва лига место некој анонимци, ама кога ете таквите клубови немаат абер да се изборат, а за разлика од нив, клубови како Младост ЦД уште од трета лига направија сериозен проект, се нафатија со работа и донесоа играчи од Прва Лига и беа цврсто решени да стигнат од трета во прва лига за две сезони (и тоа успеаа!) тогаш комплетно заслужено они ќе си граат до година во ПМФЛ.