Con Artist
the man with the key
- Член од
- 1 мај 2012
- Мислења
- 5.341
- Поени од реакции
- 21.697
Miki neli mislis deka ja preteruvas malku so vreganjevo...Tri den od usta ne go izvadi ...nickov moj...Bladas samo..ako ti se diskutira arno ako ne idi tamu so Gjugrief lazete vernici za u nedela...! Ajt git!Јака ти е негацијава: според твојата затуцаност, доволно е да кажеш „нема„ и „нештото„ аутоматски го снемува...
А овие третиве ко тебе (како демек има трети) сакат да веруваат дека не постои верување.Атеистите сакаат да веруваат дека Бог не постои.....докази не им требаат на такви луѓе.
Иначе доказот се крие кај сите тие што пробуваат да докажат. Самиот факт што некој бара докази е доказ сам по себе за непостоењето на Бог, ама тоа е многу сложено за верниците/неверниците.....како и да е.
Сеа стај и некоја „сликицва„ „ а ла Хекел„ од која ќе можиме да станиме очевидци на начинот на кој рибата се претвара у гуштер.
Земаш хипотеза „Постои летечки дабар“. Дур не докажеш дека постои, такво нешто не постои.Јака ти е негацијава: според твојата затуцаност, доволно е да кажеш „нема„ и „нештото„ аутоматски го снемува...
Верувам дека Бог постои: не ми е потребен доказ за Божјото постоење. Верата не е материјална, не е предмет на научно истражување и докажување или побивање, туку е вродена човекова потреба.@MIKI1
Хипотеза „Бог постои“ треба да ја докажеш за да ја потврдиш. Ако потврдиш дека постои, тогаш си потврдил и дека „Бог не постои“ е неточно.
Така де, слепа вера, базирана на пусти желби и надежи.Ете јас не играм лото, ама верувам дека ќе ми падне. Човекова потреба.Верувам дека Бог постои: не ми е потребен доказ за Божјото постоење. Верата не е материјална, не е предмет на научно истражување и докажување или побивање, туку е вродена човекова потреба.
Ајде сега, докажи ми дека Бог не постои.
Еве ти уште еден пример: Мики пред две години имал секс со двајца мажи.Еве ти еден пример: Бог постои.
Докажи ми дека не постои.
Ако самиот ги негираш научните сознанија за сметка на истата таа вера, тогаш неможеш да тврдиш дека верата не ти била материјална и не била предмет на научно истражување и докажување.Верувам дека Бог постои: не ми е потребен доказ за Божјото постоење. Верата не е материјална, не е предмет на научно истражување и докажување или побивање, туку е вродена човекова потреба.
Чудно како тоа е вродена потреба ама многумина ја немаат таа потреба.Верувам дека Бог постои: не ми е потребен доказ за Божјото постоење. Верата не е материјална, не е предмет на научно истражување и докажување или побивање, туку е вродена човекова потреба.
Ајде сега, докажи ми дека Бог не постои.
И пред да се родиш. Сонцето изгреваше на исток и заоѓаше на запад.Чудно како тоа е вродена потреба ама многумина ја немаат таа потреба.