Докажете дека Бог не постои!

Статус
Затворена за нови мислења.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Јака ти е негацијава: според твојата затуцаност, доволно е да кажеш „нема„ и „нештото„ аутоматски го снемува...:icon_lol:
Miki neli mislis deka ja preteruvas malku so vreganjevo...Tri den od usta ne go izvadi ...nickov moj...Bladas samo..ako ti se diskutira arno ako ne idi tamu so Gjugrief lazete vernici za u nedela...! Ajt git!

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Атеистите сакаат да веруваат дека Бог не постои.....докази не им требаат на такви луѓе.
Иначе доказот се крие кај сите тие што пробуваат да докажат. Самиот факт што некој бара докази е доказ сам по себе за непостоењето на Бог, ама тоа е многу сложено за верниците/неверниците.....како и да е.
А овие третиве ко тебе (како демек има трети) сакат да веруваат дека не постои верување. :lolzz:

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Сеа стај и некоја „сликицва„ „ а ла Хекел„ од која ќе можиме да станиме очевидци на начинот на кој рибата се претвара у гуштер.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Јака ти е негацијава: според твојата затуцаност, доволно е да кажеш „нема„ и „нештото„ аутоматски го снемува...:icon_lol:
Земаш хипотеза „Постои летечки дабар“. Дур не докажеш дека постои, такво нешто не постои.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
@MIKI1
Хипотеза „Бог постои“ треба да ја докажеш за да ја потврдиш. Ако потврдиш дека постои, тогаш си потврдил и дека „Бог не постои“ е неточно.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Се мислев дали да отворам тема "Докажете дека Бог не е хомо-Дедо Мраз". Али нема потреба, може и тука.:icon_lol:

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
@MIKI1
Хипотеза „Бог постои“ треба да ја докажеш за да ја потврдиш. Ако потврдиш дека постои, тогаш си потврдил и дека „Бог не постои“ е неточно.
Верувам дека Бог постои: не ми е потребен доказ за Божјото постоење. Верата не е материјална, не е предмет на научно истражување и докажување или побивање, туку е вродена човекова потреба.

Ајде сега, докажи ми дека Бог не постои.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Верувам дека Бог постои: не ми е потребен доказ за Божјото постоење. Верата не е материјална, не е предмет на научно истражување и докажување или побивање, туку е вродена човекова потреба.

Така де, слепа вера, базирана на пусти желби и надежи.Ете јас не играм лото, ама верувам дека ќе ми падне. Човекова потреба.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Еве ти еден пример: Бог постои.
Докажи ми дека не постои.
Еве ти уште еден пример: Мики пред две години имал секс со двајца мажи.
Докажи дека си немал.[DOUBLEPOST=1436555056][/DOUBLEPOST]
Ако самиот ги негираш научните сознанија за сметка на истата таа вера, тогаш неможеш да тврдиш дека верата не ти била материјална и не била предмет на научно истражување и докажување.

Член од
9 март 2010
Мислења
368
Поени од реакции
373

Ко, сакаш бидеш најјак трол и да не дупиш сите на форумов? Ај назад на 4chan..

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750

Чудно како тоа е вродена потреба ама многумина ја немаат таа потреба.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Чудно како тоа е вродена потреба ама многумина ја немаат таа потреба.
И пред да се родиш. Сонцето изгреваше на исток и заоѓаше на запад.

Прашај ги баба ти и дедо ти: тие можат да ти посведочат дека пред твоето постоење, постоеја и други луѓе.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.617
Поени од реакции
5.255
Им го забранил јаболкото, но тие сепак го јаделе, целата судбина на човештвото им ја дал во нивни раце, да не ја слушале змијата денеска ќе живеевме во рајот каде можевме да имаме се, дури филмови за кои не мора да чекаме да се снимаат.
Ги мразам Адам и Ева, ама повеќе го мразам Господ. Го креираал целиот универзум, ама логика слабо... да не е некое дете на некој поголем Господ, па целиот универзум го направил градинка за игранка за неговото чедо?????
Знам дека ќе горам за ова, одам да се пишманам, морам во џамија, вика оџата....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom