Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Абе можеше барем да ме цитираш,сега дали и колку разбирам фудбал е лична работа,и нема потреба да си ги мериме на форум кој колку знае,или па треба?Ете моето мислење е тоа,не дека и твоето не држи вода,имајќи у предвид дека е чист платеник,ама ваљда секој си има право на мислење?
Во ред де, не се нервирај толку. :) Ако сметав дека треба да те цитирам ќе те цитирав. Не ти се обраќав само тебе, имаше и други мислења претходно во кои пишуваше кај најде баш во Фенер да оди, таква легенда беше на Арсенал, сеа стигна во турција да игра... итн.

Ситуацијата е истата и со Нани.
Инаку да се надополнам само уште за тие што викате за кило семки ги даваме. Па преголемата плата која ја имаат придонесува тоа. Сигурно има клубови кои барем за Нани еве(пошто е помлад) би платиле барем 10-15мил за да го имаа во свои редови, ама при таа плата никој не може да си го дозволи освен големите клубови и турциве еве. Е арно ама пошто му падна нивото за да игра во големи клубови единствена опција остануваат турците. И во ситуација кога по секоја цена сакаш да се ослободиш од играчот шо ти зема пр. 200.000 фунти неделно, прифаќаш и најмизерна понуда од 3мил. Тоа е тоа. А да им беа пониски платите и да несакаа да печалат за седмото колено, сигурно ќе понудеа понуди и други клубови како Њукасл, Свонси, Саутемптон, ... или кој ти ја знам друг, за цени барем двојно поголеми од овие кои ги прифатија.
Тоа е кога му се даваат толгу големи плати на играчите. Али бизнис си е бизнис, денеска агентиве нивни знаат и за домашните миленичиња шо ги имаат по дома, да бараат дополнителни примања.

Во ред де, не се нервирај толку. :) Ако сметав дека треба да те цитирам ќе те цитирав. Не ти се обраќав само тебе, имаше и други мислења претходно во кои пишуваше кај најде баш во Фенер да оди, таква легенда беше на Арсенал, сеа стигна во турција да игра... итн.

Ситуацијата е истата и со Нани.
Инаку да се надополнам само уште за тие што викате за кило семки ги даваме. Па преголемата плата која ја имаат придонесува тоа. Сигурно има клубови кои барем за Нани еве(пошто е помлад) би платиле барем 10-15мил за да го имаа во свои редови, ама при таа плата никој не може да си го дозволи освен големите клубови и турциве еве. Е арно ама пошто му падна нивото за да игра во големи клубови единствена опција остануваат турците. И во ситуација кога по секоја цена сакаш да се ослободиш од играчот шо ти зема пр. 200.000 фунти неделно, прифаќаш и најмизерна понуда од 3мил. Тоа е тоа. А да им беа пониски платите и да несакаа да печалат за седмото колено, сигурно ќе понудеа понуди и други клубови како Њукасл, Свонси, Саутемптон, ... или кој ти ја знам друг, за цени барем двојно поголеми од овие кои ги прифатија.
Тоа е кога му се даваат толгу големи плати на играчите. Али бизнис си е бизнис, денеска агентиве нивни знаат и за домашните миленичиња шо ги имаат по дома, да бараат дополнителни примања.
Не бе нема гајле далеку у од тоа дека се нервирам,мислев дека е за мене.Инаку у право си турциве,ќе почнат да прават растур на трансфер пазаров,и тоа од овие причини што ги наброја.Подолски Перси Нани,Ето,а мислам дека тука нема да застанат.

А некако да се нафрлат на Бензема и така веќе идат на трампа на играч со Реал. Има некоја шанса за тоа. Знам дека во минатото имаше некои шпекулации за него со нас, ама ништо од тоа не стана.
Hands off

Koга имавме играч кој беше во форма, и направи трансфер, тоа беше светски рекорден трансфер.
Не може да продаваме играчи со добри цифри кога имаат лоши сезони, и стануваат втора опција, плус плативе што им ги даваме го отежнуваат преговарањето.

Како ке убедиш некој да ти земе играч кој не е во плановите на тренерот за прв состав?[DOUBLEPOST=1436402722][/DOUBLEPOST]Reds boss Louis van Gaal wants to take Schneiderlin on United's pre-season tour of the US and his side jet out to Seattle on a specially-chartered flight from Manchester Airport on Monday, July 13.
And a United official was driven from Old Trafford to Southampton in a club vehicle on Wednesday morning in a bid to push the deal through.

Ако ова е случајот, во наредните ден два ке има нешто конкретно.

Последно уредено:
Велбек, Фалкао и Перси аут, на Вилсон ќе му треба некое време да се изгради во играч кој би направил импакт, а Чичарито освен опција на клупата не гледам како би придонел у нападот. Така да остануваме и тука доста тенки. Се прави простор за некој бомба трансфер тука веројатно. Со Италијанецот ако е готова работата, на ред е Шнајдерлин. Стопер и напаѓач ќе се чека после, Де Геа ќе потпише нов договор и така. :icon_mrgr:

Mc2P9Yl.gif

Цитирајте, нема да зажалите :D

Читам сабајлево дека ПСЖ наводно се договориле со Ди Мариа. Има вистина во ова? Да им го земеме Верати ако има вистина во ова :D

Ди Марија секој ден со 6 клуба се договара според штампава, останува.

Превише шпекулации има за Ди Мариа. Баерн, а сега и ПСЖ.
На Баерн сме им кажале
- Или целата сума за која го плативме, наводно, нуделе 60 мил евра, или дајте ни играч кој може да ни го подобри составот.
За ПСЖ се шпекулира дека му понудиле 250.000 фунти неделна плата, односно дека Мендеш му ја договорил таа плата.
Агент е, и него највеќе би му одговарал таков развој на настаните.

Ова е од Jonathan Johnson, кој иначе носи прекар LeGossip, така да...

Ди Мариа даде изјава за некој аргентиски весник дур беше на Копа дека останува, така да, и ја мислам дека ке остане.

Со Шнајдерлин мислам дека ке ја убрзаат работата, зашто до понеделник све треба да е готово со трансферот.

Побитно ми е што ќе каже Митен отколку некој Џон Ле Госип, ама еве ајде и во случај да го продадеме:
а) Ќе испаднеме бетер Реал на кои им се смеевме долго
б) Уште еден играч истеран и пак иста прикаска, со уигрување, не знам што.

класа играч како Ди МАрија не се шитка туку така по една сезона а сигурна сум и дека Ван Гал и Вудвард го знаат тоа.

Побитно ми е што ќе каже Митен отколку некој Џон Ле Госип, ама еве ајде и во случај да го продадеме:
а) Ќе испаднеме бетер Реал на кои им се смеевме долго
б) Уште еден играч истеран и пак иста прикаска, со уигрување, не знам што.

класа играч како Ди МАрија не се шитка туку така по една сезона а сигурна сум и дека Ван Гал и Вудвард го знаат тоа.
Кој е тој Ван Гал и што функција има во тимов?
(да не е оној неписмениот што владееше со холандија на сФетско)

The Bavarian giants’ sporting director, Matthias Sammer, admitted last week that Schweinsteiger could leave the club this summer, while manager Pep Guardiola insists that only the midfielder is in charge of his own future.

United have identified the Germany international as a potential acquisition as they embark on a major squad overhaul this summer, with a move for Southampton's Morgan Schneiderlin also in the works.

Rummenigge says that Schweinsteiger is aware of interest from England, and claims that he will meet the World Cup winner to discuss his future later this summer.

"I make no secret about it that, in our conversations, it sounds like he is flattered from the interest in England,” he told reporters.

"I talked to him during his vacation. We will meet each other, when he is back.

"Our plans are not finished yet. The window is open until August 31.”

United are expected to announce the capture of Torino full-back Matteo Darmian in the coming days, and remain in negotiations for Valencia centre-back Nicolas Otamendi as well as Real Madrid's Sergio Ramos.

И мене ми излегоја вакви многу постови наеднаш на ФБ
Manchester United was mentioned in a post.
И Schweinsteiger во сите нив спомнат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom