Општи вело муабети, прашања, совети

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Абе за 10к тоа е , моментално немам никаков точак , а овој на попуст е сеа , ќе видам , мора прво во живо да го видам како е што е. А и не дека јас ке идам со него по 50км дневно , ми треба за до ваму таму , да не се акам по сонцево летово. Сигурно нема рамот да пукне за 1 месец. Е сеа педалите друга приказна
A бе не се палете само колку да се каже дека има дискови и амортизер, се е тоа no name и неквалитетно. Ќе "скапеш" на сервис, ако воопшто има за ова чудо. Подобро, за парите, земи некој со V-brake и со фиксна вилушка, штом ќе возиш асфалт.

Член од
8 јуни 2014
Мислења
720
Поени од реакции
167
najdobro e so disc ama glicerinski kocnici a ne so disc i so sajli tie ne se dobri

Sent from my ONE TOUCH 4015X using Tapatalk

d r a g a n

Чаве
Член од
13 мај 2009
Мислења
352
Поени од реакции
82
Дали случаjно некој продава, или знае каде можам да купам U-lock за велосипед? Информации за цена би биле корисни исто така.

позз

Член од
21 септември 2012
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.443
najdobro e so disc ama glicerinski kocnici a ne so disc i so sajli tie ne se dobri

Sent from my ONE TOUCH 4015X using Tapatalk
Зашо не се добри механичките дискови ? :) Сите знаеме што е најдобро, односно квалитетен хидрауличен систем за кочење... ама нормално, тоа е и најскапо. :)

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Зашо не се добри механичките дискови ? :) Сите знаеме што е најдобро, односно квалитетен хидрауличен систем за кочење... ама нормално, тоа е и најскапо. :)
Добри механички диск кочници се само Avid BB7, друго се е играчка за мали деца. Им конкурираат на пониските класи на хидро кочници во силата на кочење.
Инаку не мора да е high end хидро систем за да кочи добро. Има одлични хидро кочници за не многу пари. На пример Shimano Alivio M446/447.

Последно уредено:
Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
874
каде можам да најдам дупли бандаж обичен за 18 брзинец,заден. може ли да има на бит пазар по тезгите или знаете некое друго место. се работи за оние обични точаци доберман конект со кој дедо ми оди по весници :)

d r a g a n

Чаве
Член од
13 мај 2009
Мислења
352
Поени од реакции
82
Може некој да постира линкови од веб-шопови за бајк компоненти кои испорачуваат до Македонија?
Нечије искуство? Царината дали прави проблеми?

Сакам да купам У-лок, шалтери и кочници, да ги порачам едно по едно и да не прекорачам 30е по порачка(со шипинг)...

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
moze sporedba na koj e podobar od ovie 2
http://bikescenter.bg/cross-romero-26-bg
http://bikesport.bg/bg/products/178-sprint-apolon-26
i zasto[DOUBLEPOST=1436374732][/DOUBLEPOST]na sprintot ne se diga volanot fiksen e toa mi e minus,dali toa igra golema uloga a krosot mi e nekako kako poslaba marka na velosipedi
Само на велосипеди пред 20 години, кинески и локални брендови се дига воланот. Затоа, постојат различни големини на рамки. Од мало - големо и обратно не се прави.
Кој и да го земеш скоро исто добиваш. Нема разлика и двата се low end.

mackomk

...Chichino...
Член од
23 јуни 2007
Мислења
318
Поени од реакции
72
Некој предлог за солиден точак за 15000-20000 денари ?
Планирам на Водно да се качувам ама и низ град често би го возел

Acohipmk

Манипулативна кокошка.
Член од
3 ноември 2008
Мислења
1.459
Поени од реакции
2.016
Некој предлог за солиден точак за 15000-20000 денари ?
Планирам на Водно да се качувам ама и низ град често би го возел
Стар или нов?

Acohipmk

Манипулативна кокошка.
Член од
3 ноември 2008
Мислења
1.459
Поени од реакции
2.016
Дали 7-те брзини се голем хендикеп?
Го демнам овај точак, со тоа што сакам да му ставам амортизер со од 100мм и локаут.
http://www.bikemarket.mk/index.php?route=product/product&path=65&product_id=65
Не се хендикеп. Баш овој и тој другиот 29ката. се мислев да му ги препорачам на дечково погоре. Не видов подобар избор за нов до 20 000.

Член од
10 септември 2009
Мислења
149
Поени од реакции
65
Момци ај некој од поискусните нека ми каже мислење за Vivelo road bikes, се префрлам од мтб на роад, па имам добра понуда, али незнам какви им се рамките по квалитет... Се работи за Vivelo Volt.

Sent from my SM-N910G

Kajgana Shop

На врв Bottom