Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
20 ноември 2008
Мислења
2.905
Поени од реакции
400
Лаптоп и гејминг не одат заедно, одат али е прескапо. Ќе ти ги тера повеќе од 30 FPS али не на високи сетинзи. Што се однесува до графичката, таа е интегрирана од процесорот и тој е точниот модел. Точно што сакам да ти кажам со конфигурацијата од @olikomerc немаше да се замараш за FPS, ќе ти тераше на Ultra 720p (можеби и 1080p) со над 60 фрејма. За лаптопов неможам точно да ти кажам.
еве ти тест за n2830, нема многу разликата со n8240. има и видеа од gameplay.
ќе играш игри во 720p , можеби и 1366x768, која е најверојатно резолуцијата на дисплејот, но на најниски подесувања.
дотата ми ја игра сичко High на 1366х768 и има 60 фпс.. добро е не била до толку xD
сеа ја симнувам пес 13, мислам дека ке ја играм на Low или Medium :)
Поздрав, и фала за коментарите

Член од
23 октомври 2011
Мислења
887
Поени од реакции
2.207
Ве молам за помош, на мојот лап топ ми дава battery plug in but not charging. Како да го решам овој проблем? Веќе го сменив потенкиот/пократкиот дел од кабелот на полначот, но тоа не го реши проблемот. Дали е до полначот или до батеријата?

Член од
10 јануари 2015
Мислења
225
Поени од реакции
104
дотата ми ја игра сичко High на 1366х768 и има 60 фпс.. добро е не била до толку xD
сеа ја симнувам пес 13, мислам дека ке ја играм на Low или Medium :)
Поздрав, и фала за коментарите
Не е лошо, со здравје да се служиш, повели и друг пат :)

Член од
20 ноември 2008
Мислења
2.905
Поени од реакции
400
вака сега..
само проблеми и проблеми..
можам ли да го однесам во РИВЕРСОФТ лаптопот, да го заменам иако е користен?
и плус тоа не ми се отвара тоа за цедињата ваљда е фабричка грешка.. нема ни копче ни дупка ни од Мај Компјутер десен клик и ЕЈЕКТ.. нема го тоа..
можно ли е да го прифатат и да го заменам за друг до 20 000?
позз

Член од
10 јануари 2015
Мислења
225
Поени од реакции
104
вака сега..
само проблеми и проблеми..
можам ли да го однесам во РИВЕРСОФТ лаптопот, да го заменам иако е користен?
и плус тоа не ми се отвара тоа за цедињата ваљда е фабричка грешка.. нема ни копче ни дупка ни од Мај Компјутер десен клик и ЕЈЕКТ.. нема го тоа..
можно ли е да го прифатат и да го заменам за друг до 20 000?
позз
Тоа најдобро нив да ги прашаш :D Мое мислење, ако има гаранција ќе можеш.

Член од
23 октомври 2011
Мислења
887
Поени од реакции
2.207
Ве молам за помош, на мојот лап топ ми дава battery plug in but not charging. Како да го решам овој проблем? Веќе го сменив потенкиот/пократкиот дел од кабелот на полначот, но тоа не го реши проблемот. Дали е до полначот или до батеријата?

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.816
Поени од реакции
40.111
CD-ROM не ми отвара цд-ња, и неможам да инсталирам игри преку Daemon бидејќи ми покажува како воопшто да немам цд-ром. Ми вика немам драјвер. Помош нешо, чаре? :)

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.686
Дечки имам проблем и не знам како да го решам.Го пуштив десктопот денес попладне и се добро се подигна виндовсот али на почетен екран нешто се блокира и се појави плавиот екран.Се дешавало и порано и само му направив рестарт.Сега после рестартот само се појавува тоа лоадинг виндовс и само така останува.Не сака ни да се подигне ни преку сејф мод ни ништо.Што е најинтересно ај викам ке му направам формат на Ц диск преку усб стик и за жал доага до тоа windows is preparing setup и после се појавува ова Examining 305243 mb disk 0 at Id 0 on bus 0
Е сега прочитав некаде дека дискот е при крај али сакам да знам дали може да го подигнам барем еднаш бидејќи имам доста битни информации во него и не сакам да ги изгубам.Оперативниот е ХП.Ве молам за помош

Т

Триптико

Гостин
@Mr.Deni подобро пробај на друго куќиште, и само копирај што ти треба. Не да подигнуваш од него, туку тој да биде втор. Пример во куќиштето има диск поделен на C и D, твојот ќе биде F и G (може да се разликуваат буквите, само твојот НЕ Е и НЕ СМЕЕ да биде прв).

Mr.Deni

Член од
4 мај 2007
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.686
@Mr.Deni подобро пробај на друго куќиште, и само копирај што ти треба. Не да подигнуваш од него, туку тој да биде втор. Пример во куќиштето има диск поделен на C и D, твојот ќе биде F и G (може да се разликуваат буквите, само твојот НЕ Е и НЕ СМЕЕ да биде прв).
А зошто не може да се среди некако да подигнам виндовс и да го вратам во нормала?

Т

Триптико

Гостин
А зошто не може да се среди некако да подигнам виндовс и да го вратам во нормала?
За да не направиш поголема беља, направи како што ти кажувам. Копирај сѐ што ти треба на другиот диск или усб и форматирај го "проблематичниов". Најнормално, партиција по партиција, со десен клик и формат. Е, после ова, пробај да инсталираш windows на него. Малку е комплицирано објаснувањето што сѐ прави ОС при подигнување. Може да е хардверски проблемот, а може и само да се грешки при запис на податоци. Сега се подигнува, доаѓа до некаде, гледа дека на дискот има "нешто", ама не знае што е и затоа стои во место. Повеќе од 15 мин нема да потрошиш (не знам колку податоци имаш за копирање) од закачување на др куќиште - копирање - формат - враќање во "старото" куќиште и почеток на инсталација на нов windows од нула.

Последно уредено од модератор:

Mr.Deni

Член од
4 мај 2007
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.686
За да не направиш поголема беља, направи како што ти кажувам. Копирај сѐ што ти треба на другиот диск или усб и форматирај го "проблематичниов". Најнормално, партиција по партиција, со десен клик и формат. Е, после ова, пробај да инсталираш windows на него. Малку е комплицирано објаснувањето што се прави ОС при подигнување. Може да е хардверски проблемот, а може и само да се грешки при запис на податоци. Сега се подигнува, доаѓа до некаде, гледа дека на дискот има "нешто", ама не знае што е и затоа стои во место. Повеќе од 15 мин нема да потрошиш (не знам колку податоци имаш за копирање) од закачување на др куќиште - копирање - формат - враќање во "старото" куќиште и почеток на инсталација на нов windows од нула.
Да да утре обавезно ке идам кај другар и ке го конектирам како втор хард диск.Дај боже да не ми прави проблем и да можам да имам пристам до фајловите кој се сите на локал диск D.

Kajgana Shop

На врв Bottom