Мување на прв поглед

• Креатор на темата Креатор на темата nikola_kico
  • Време на започнување Време на започнување
Пример еве што сум чула, не го земајте лично за мене пошто во друштво се праеше муабетов : "леле човек вчера се смував со оној, што се прави дигнат, што мисли дека никоја неможе да допре до него.Се прави фраер пред сите, а јас успеав да го смувам од прва.Кое задоволство значи".Задоволен?:smir:

Ама чекај, тоа не е оти го свиѓаш туку од лична сатисфакција, демек можеш да му докажеш дека нема да го одбие твоето цице?

Пример еве што сум чула, не го земајте лично за мене пошто во друштво се праеше муабетов : "леле човек вчера се смував со оној, што се прави дигнат, што мисли дека никоја неможе да допре до него.Се прави фраер пред сите, а јас успеав да го смувам од прва.Кое задоволство значи".Задоволен?:smir:

Во ЈБТ учиш, ништо чудно ваков муабет да слушниш. Праев муабет за нормални средини.

Ајде поздраф на свите, одам на Бекс јас. Хевагуднајт. :wink:

Ајде, ајде, ќе ви се смени мислењето со самото време. И јас на 15,16 години мислев дека е глупаво да се муваш со некој што прв пат го гледаш и воопшто мување, али сега гледам дека е сосема нормално.
Фала богу дека нема секоја вечер со различен да се муваш, но не гледам ништо лошо ако некоја вечер се шмекаш со некој и се измувате. Значи треба да има нешто како хемија, шарм некој што те привлекло за да дојде до тоа. Јас со Гижо прв пат кога се видовме во живо се измувавме да речам и оттогаш и сме во врска. Никогаш не знаеш што може да биде после тоа. А и ништо да не биде, се муваш и чао. Нормално дека на 15, 16, 17 години после се зборува еј лесна женска беше, се има со другар ми мувано и што знам ти јас. Подоцна со годините, таквите муабети сосема се отфрлаат.

Ама чекај, тоа не е оти го свиѓаш туку од лична сатисфакција, демек можеш да му докажеш дека нема да го одбие твоето цице?
Уште еднаш ќе кажам, ова е муабет слушнат во друштво, што мислеше девојчето со муабетот незнам:).

А од каде пак тоа дека во другите земји луѓето имаат секс јавно, по сепариња во кафичи?
Некако не ми е уверливо ова, изгледа сепак ние Македонците веруваме дека животот во Америка е како на филмовите...

Во ЈБТ учиш, ништо чудно ваков муабет да слушниш. Праев муабет за нормални средини.

У нормални средини се сведува на тоа “еј вчера се мував со еден од прва“,што би значело у превод,шо ми е гајле дали е фраер или не,ја важно го смував.

Повторно генерализација, незнам за Охрид, но повеќето муабети се слични на тој тип,т.е.од прва се смував.А тебе никој не те принуди да се смуваш со некоја од ЈБТ стрикно нели:smir:.

Уште еднаш ќе кажам, ова е муабет слушнат во друштво, што мислеше девојчето со муабетот незнам:).

Владимир побара твој пример, а обично нашите приказни ги рефлектираме преку трето лице..

Милена,шо ќе ми е битно мене неговото мислење ако е само за еднаш и ако веќе немам никаков контакт со него? На крај краева,јас го ценам смао мислењето на мојте блиски,не ме интересират шо мислење за мене имат некој шо не ми играт битна улога во животов.:smir:
За жал поинаку е - во големи градови (за болдираново зборувам) ова може да се оствари, ама во мал град како тој во кој живееш ти ова верувај... е тешко остварливо:wink:

Владимир побара твој пример, а обично нашите приказни ги рефлектираме преку трето лице..
Јас кажав пример за во мое друштво како се одвива еден таков муабет, а мој личен пример, нема да го искажувам јавно на форум:wink:.

А од каде пак тоа дека во другите земји луѓето имаат секс јавно, по сепариња во кафичи?
Некако не ми е уверливо ова, изгледа сепак ние Македонците веруваме дека животот во Америка е како на филмовите...
Да бе цуцо,од добри извори знам дека е така:wink:

а да си се смувате вие :smir:

Офхорс:wink:

А уствари на крај краева,што ми е гајле како ќе ме гледа некој кој планирам да го “искористам“ само за една вечер?Ја нема да го гледам него со истите очи?Колку што ќе бидеш ти лесна,толку тој ќе биде наивен и глупав :)
Во врска со болдот:немој само времево да ти пројде додека трепнеш па еден ден да се разбудиш и да ти биде касно за задоволување на желбите.

Многу светци и светици имало на форумов бе.

Реков, има време за задоволување на желби. А искрено да ти кажам, мене баш и не ми претставува некое задоволство да се измувам со некој од прва вечер. Токму затоа и реплицирав на темава.

Ај и ја да си кажам мислење..

Не ми се случило ова од сега, мување на прв поглед. И не верувам дека ќе ми се случи. Не, го неам синдромот "правење светица на форум", едноставно кажувам дека ми е крајно глупаво и.. ГАДНО.
Разбирам забава, разбирам се, ама забавата не мора да е некој што прв пат го гледам. :S

:jaj:

Ај и ја да си кажам мислење..

Не ми се случило ова од сега, мување на прв поглед. И не верувам дека ќе ми се случи. Не, го неам синдромот "правење светица на форум", едноставно кажувам дека ми е крајно глупаво и.. ГАДНО.
Разбирам забава, разбирам се, ама забавата не мора да е некој што прв пат го гледам. :S

:jaj:
Зошто гадно? Сигурно нема да се смуваш ако некој ти изгледа гадно туку со тип што ќе те привлекува.

Прво, да напоменам, дека зборам само за размена на плунка, ништо повеќе :) Мислам дека некои различно го сфаќаат зборот мување....
Сега на темата, ми се има случено и ќе ми се случува... Не гледам ништо лошо во тоа, ако ми се свиѓа многу типот.... Тоа лесна тешка, тие муабети ми се за деца, најискрено... Никогаш не сум помислила на такво нешто кога се работи за мување, нити пак сум слушнала машко да каже такво нешто... Ако се случи и нешто повеќе, тоа е веќе друга тема....
Околу интересното... Нормално дека е поинтересно кога се трудиш околу некој и на крај го добиеш, ама не е дека ова не е интересно.... Уствари, многу е слично, само што ова е убрзан процес :) А и ако типот не е од тука, а сакаш да се муваш, да не ќе чекаш некогаш пак да дојде, АКО дојде? А и често се случува да видиш некој тип во дискотека и ти се свиѓа и ништо не се случува и после никаде неможеш да го најдеш, нити знаеш кој е, нити кај искача... И толку од приказната за типот....
Околу карактерот... Значи, прво ќе напраиш муабет ваљда со типот.... Нема да биде Здраво и наредна сцена мување.... Така ќе видиш горе доле дека не е манијак или што ти ја знам.... Ама факт е дека за едно мување не треба да има незнам каков карактер, доволно е само да не биде кретен некој и после да збори што било и не било... Не за друго, не вреди за едно мување после да кружат невистини за тебе... Ако во текот на мувањето сфатиш дека типот е стварно на место и слично, си разменувате броеви и натаму зависи од двајцата како ќе се развива... Ако не, чао пријатно, и ако се видите некогаш пак, едно здраво чисто од култура и толку...
Околу сигурноста... Не е дека ќе идеш кај типов дома, или ќе влезеш со него у кола... Во дискотека сте, или негде кај што има луѓе... Што може да направи ако ти не сакаш ништо?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom