Мување на прв поглед

• Креатор на темата Креатор на темата nikola_kico
  • Време на започнување Време на започнување
Aј не на првиот ама на вториот поглед сигурно паѓа мување:)

Toa e финтата кај мувањето.Тоа што е САМО мување.Е сеа, ако некоја наивна девојка подоцна се заљуби или слично, нејзина работа, јас не сум од тој тип:wink:.
За болдираното не коментирам, некако прениско ми е.
Ауууу срцето ти е камено, ама верувај ми таков тип на човек кога ќе се заљуби многу е лошо за тој човек.

Јас немам ништо против тоа, нека прави што сака.Но, зар вие машките мислите дека само кај вас се одвиваат таквите муабети од стилот: "еј човече вчера смував една, ептен беше лесна, од прва дури".Грешка сте, не се одвиваат само кај вас.Кај нас има некои слични:wink:.

Се вред, само што машко (најчесто) не одбива цице кога му даваат, за разлика од другата страна на ситуацијата. И затоа не се вели "еј кискино колку е лесен, синоќа бебушон го смува од прва" туку се вели "ej, кискино фраер4ина пичку матер, синоќа ја ќари бебушон од прва, колку е само лесна".

Јас немам ништо против тоа, нека прави што сака.Но, зар вие машките мислите дека само кај вас се одвиваат таквите муабети од стилот: "еј човече вчера смував една, ептен беше лесна, од прва дури".Грешка сте, не се одвиваат само кај вас.Кај нас има некои слични:wink:.

Кај вас нема слични, не лажи... Женската психологија работи на принцип „Јеее, се омрсив, се смував, уш еднаш нема да го видам, битно ќејф си истерав“, а машкото „Ијааа брат смуваф една лесна, прв пат ја видов и ја свртев“. Проверено.

Toa e финтата кај мувањето.Тоа што е САМО мување.Е сеа, ако некоја наивна девојка подоцна се заљуби или слично, нејзина работа, јас не сум од тој тип:wink:.
За другото не коментирам, некако прениско ми е.

То дали си од тој тип ил не, твоја работа, не сум компетентен да судам... Мада гарантирам 100% дека си се заљубила во некој со кој НИШТО не биднало, туку си кокетирала.

Дечки и девојки, малце смирете страстите, бидејќи на раб сте да почнете и да се навредувате.

Ауууу срцето ти е камено, ама верувај ми таков тип на човек кога ќе се заљуби многу е лошо за тој човек.
Не ми е камено, но доволно сум зрела за да знам дека е само мување и ништо друго.Не се заљубувам така одеднаш, а камоли од едно разменување на лиги со некого:wink:.А тие што така постапуваат, нека им е со среќа.

Епа работата е што најчесто и не не интересира што човек е зошто муавње за еднаш е :)

А откаде да го знам, денес секакви психопатишта има. Кај мене претпазливоста е секогаш на највисоко ниво, колку и за некои тоа да е смешно.

Кај вас нема слични, не лажи... Женската психологија работи на принцип „Јеее, се омрсив, се смував, уш еднаш нема да го видам, битно ќејф си истерав“, а машкото „Ијааа брат смуваф една лесна, прв пат ја видов и ја свртев“. Проверено.

То дали си од тој тип ил не, твоја работа, не сум компетентен да судам... Мада гарантирам 100% дека си се заљубила во некој со кој НИШТО не биднало, туку си кокетирала.
За првото, провери уште еднаш и не генерализирај.За второто, јас ти гарантирам 102,5% дека не си во право.Јас самата најдобро се знам:wink:.

Па ајде пофали се со некој муабет...како тоа изгледа.

Мене па не ми е забавно да го запознаам човекот и истата вечер да се мувам со него. Поинтересни се деновите кога се запознаваме и пробуваме да привлечеме што повеќе внимание отколку деновите кога веќе сме заедно.
Досега не ми се случило да се смувам со некого на прв поглед, ама се е можно...
За мене општо поимот мување не е интересен и доволно предизвикувачки, за мувањето сметам дека воопшто не треба да се замарам каков е тој и каква сум јас спрема него. Сепак, сета таа работа е само свиѓање. Мувањето најчесто е само физичка привлечност.

.
Не знам дали е само до мене,ама изјавиве ми се идентични со по некој извртен збор,така да не гледам некоја разлика у мушки и женски муабет.

[vladimir];2250038 напиша:
Па ајде пофали се со некој муабет...како тоа изгледа.
Пример еве што сум чула, не го земајте лично за мене пошто во друштво се праеше муабетов : "леле човек вчера се смував со оној, што се прави дигнат, што мисли дека никоја неможе да допре до него.Се прави фраер пред сите, а јас успеав да го смувам од прва.Кое задоволство значи".Задоволен?:smir:

Мене па не ми е забавно да го запознаам човекот и истата вечер да се мувам со него. Поинтересни се деновите кога се запознаваме и пробуваме да привлечеме што повеќе внимание отколку деновите кога веќе сме заедно.
Досега не ми се случило да се смувам со некого на прв поглед, ама се е можно..
За мене општо поимот мување не е интересен и доволно предизвикувачки, за мувањето сметам дека воопшто не треба да се замарам каков е тој и каква сум јас спрема него. Сепак, сета таа работа е само свиѓање. Мувањето најчесто е само физичка привлечност.

Фала што ни даде до знаење :icon_lol:

Извини вака што ти реплицирам, го почитувам твоето мислење, немој да мислиш дека сакам да ти наметнам став, но зошто да правиме како што прави светот? Дупење по сепариња, немам ништо против, нека дојде таа мода и кај нас, ама после да не се чудиме што многу ХИВ позитивни има.

Сакам да додадам на мојот претходен пост, не ви е поубаво кога ќе се потрудите малку повеќе и ќе потрошите малку повеќе време околу тој/таа што го/ја шмекате и на крај ќе излезете со полн плен во рацете? Мене така ми е поубаво и отсекогаш сум практикувала така :)
Секоја држава прича за себе,различна култура,различен менталитет,тоа е нормално кај нив:smir:

А за твоето мислење во врска со мувањето на прв поглед,мило ми е што имаш таков став,но секој човек е со различен карактер,мене ми беше сеедно дали ќе го видам типот или не,зборам во минато бидејќи тоа порано го практикував,и воопшто не се каам за моите постапки,сега седам само на едно столче и ми скурчи сето тоа,така децата растат:pipi:

Милена,шо ќе ми е битно мене неговото мислење ако е само за еднаш и ако веќе немам никаков контакт со него? На крај краева,јас го ценам смао мислењето на мојте блиски,не ме интересират шо мислење за мене имат некој шо не ми играт битна улога во животов.:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom