GLS Logistic - Глобко логистик, превара?

А со каргово се наплаќа според тежината на пратката или по далечината? Или и двете заедно? Дали има опција да помине каргото од врата кај мене да го земе и да го однесе до врата кај човекот И што го купил и колку се доплаќа за процедурата? Дали може да најдам некаде ценовник за Карго услугите?

Карго наплаќаат по тежина. 30 денари да ти земе од врата, 30 денари да ти однесе до врата и од било кој до било кој град е 70 денари, значи минимум 130 денари за до еден килограм. Е сега, како зголемуваш килограми, така ќе ти варираат и тие 70 денари.

Јас со Карго функционирав скоро 1.5 година и само еднаш ми се случи проблем, пратка наместо Кавадарци замина во Гевгелија и излегоа во пресрет, го пратија по бус од ГВГ во Кавадарци. Стигна подоцна али пратката стигна. Момците се феноменални, секогаш излагале во пресрет.
Иначе, ти реплицирам за она што викаш дека треба да се оди до пункотот нивен кај ВИП хотел. Не мора да значи, зошто се доплаќа 30 денари за испорака до врата.
Никогаш не сум ја знаел како опција оваја со доплаќање на 30 денари, а веќе подолг период ги користам нивните услуги. Можеби ради то шо се на само 10 минути пеш, 2-3 минути со точак од мојот дом, како и да е јас досега исто ко и тебе, све поминало во најдобар ред.

Никогаш не сум ја знаел како опција оваја со доплаќање на 30 денари, а веќе подолг период ги користам нивните услуги. Можеби ради то шо се на само 10 минути пеш, 2-3 минути со точак од мојот дом, како и да е јас досега исто ко и тебе, све поминало во најдобар ред.

Ако имаш некоја пријава (образецот) ѕирни го и ќе видиш дека пишува од врата до врата и таму допишуваат 30 денари :)

ja испомешавте темата.Зборуваме за ГЛС логистик,а не за карго.Тоа се две различни фирми

ГЛС се измамниците а не карго.

Денес им се јавив за откупите до кај ми се, ме праша само за име и ми рече дека се спремни/пишани за утре да ми ги достават, па да видиме дали ќе ми забушат и мене :)

Sent from my SM-T210 using Tapatalk

Денес им се јавив за откупите до кај ми се, ме праша само за име и ми рече дека се спремни/пишани за утре да ми ги достават, па да видиме дали ќе ми забушат и мене :)

Sent from my SM-T210 using Tapatalk
Со среќа,колегава веќе го спрема топот.13 ден ги чека парите.
Порачав едни патики од али експрес на 5 декември,а ден порано односно на 4 декември ја прати пратката која беше веќе превземена на 5 декември.

Направивме кладба дека моите патики од Кина ќе стигнат побрзо,него ли неговите пари од глопко кое му е на 300 метри од врата:D
Му викам зимај парите и више никогаш да не си ни помислил на овие будали

Ми ги донесоа денес откупите, али само за оние пратки кои ги имав пратено до базите, додека за оние кои идеа до адреса на муштеријата не. Дечково ми рече дека тие ќе каснат, али да им ѕвонам да ги убрзам.
Платата им каснела, а дали пропаѓаат незнаеше ништо поконкретно, разни муабети се зборело меѓу нив.

Едит: сума сумарум, лош публицитет прават што се касни со откупите, но мене ми е поважно навремено да ги добиваат муштериите пратките и да ги известуваат по телефон дека им се пристигнати, додека кај карго експрес ова не беше пракса.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

И ГЛС и Карго си ја вршат работата коректно. Работам со двете фирми и до сега не ми се случило да не ми се вратат откупи. Знаат да закаснат но тоа е во рамките на разбирливо. Мислам дека е премногу очигледно дека ја отворивте оваа дискусија за ГЛС да ги обвиниме. Неможам да кажам дека Карго се подобри. И двете фирми се држат до некои коректни рокови за поврат на парите а пратките досега не ми ги изгубиле. Сакам само да напоменам дека начув дека им се спрема контрола на приватните пошти во врска со парите кои ги испрачаме. Се пожалила Македонска Пошта дека приватните пошти работат нелегално поради трансферот на нашите пари.

И ГЛС и Карго си ја вршат работата коректно. Работам со двете фирми и до сега не ми се случило да не ми се вратат откупи. Знаат да закаснат но тоа е во рамките на разбирливо. Мислам дека е премногу очигледно дека ја отворивте оваа дискусија за ГЛС да ги обвиниме. Неможам да кажам дека Карго се подобри. И двете фирми се држат до некои коректни рокови за поврат на парите а пратките досега не ми ги изгубиле. Сакам само да напоменам дека начув дека им се спрема контрола на приватните пошти во врска со парите кои ги испрачаме. Се пожалила Македонска Пошта дека приватните пошти работат нелегално поради трансферот на нашите пари.
Се зачлени специјално за да ги одбраниш глобко или само мене така ми се чини.

Oвие па...крвопијци ненаситни:lut: Ем се неспоредливи спрема другиве, ем тие им се криви.
Па нека ги гонат и возачите на автобуси да не им се конкуренција за пратките:kluc:

Пред некој ден пратив пратка со откупнина и кога се јавив завчера да прашам за парите ми рекоа требало да поминат 20 работни дена за да ми ги донесат :tapp:
Па од Белизе некој да ми праќа пари побрзо ќе стигнат... :confused:

Последно уредено:
Пред некој ден пратив пратка со откупнина и кога се јавив завчера да прашам за парите ми рекоа требало да поминат 20 работни дена за да ми ги донесат :tapp:
Да, почнаа да заебаваат со откупот, последните ги чекав 40 дена без да им вртам, но еден што ми беше на поголема сума после 2 дена им јавив и следниот ден ми го донесоа. Така да врти им таму па ако треба и секој ден

Sent from my Note 3 [SM-N9005] using Tapatalk

Да, почнаа да заебаваат со откупот, последните ги чекав 40 дена без да им вртам, но еден што ми беше на поголема сума после 2 дена им јавив и следниот ден ми го донесоа. Така да врти им таму па ако треба и секој ден

Sent from my Note 3 [SM-N9005] using Tapatalk
За свои пари да би ги молел.Ич нека не си губи време човекот.

И јас се чудам кога веќе го имаме карго зашто и воопшто се споменува ГЛобко.
Нека затвори газдава и нека си почне друг бизнис најубаво.

Смешка е глобко. Јас праќам со карго експрес, откупнината секогаш ми стасува за 1 ден и поевтини се.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom