Д фестивал - Дојран; 17 - 19.07.2015 (Ману Чао еден од изведувачите)

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Македонски и фестивал никад не ми иде у иста реченица од причина што сакаме брзи пари со чкљ организација. Ништо лично, ама така е. Ол д бест.
Choveche kolko si ti negativan ? Non-stop edenje gomna, bez razlog.
I sto fali na ovj festival, sto e toj tolko loso organizirano, i koi su tija brzi pare ?
Moze si u pravo...ama nemora da si tolko negativan ili bolje, arogantan. Ti sve znaesh, sve razbirash, ju ar d uan.

Ja mislu deka od tavki pljukachi kako tebe, nemamo nisto, a ne zaradi organizaciju, brzi pare i sl.

Choveche kolko si ti negativan ? Non-stop edenje gomna, bez razlog.
I sto fali na ovj festival, sto e toj tolko loso organizirano, i koi su tija brzi pare ?
Moze si u pravo...ama nemora da si tolko negativan ili bolje, arogantan. Ti sve znaesh, sve razbirash, ju ar d uan.
Ja mislu deka od tavki pljukachi kako tebe, nemamo nisto, a ne zaradi organizaciju, brzi pare i sl.
Не е без разлог. Не ме знаеш ко прво. Ко второ не си имал работа очигледно со "македонски организации/тори" па одма се јавува во тебе и сите останати мајчинското дека битно е да се дешава нешто, а колку е излишно и непрофи не е битно, кога и самите ние сме такви. Тролови имало и ќе има, јас сум реален и ми се може. Морам да плукам кога таква е реалноста, мора да се научат да работат професионално не само они него сите и да го ценат трудот на музичарите, уметниците и било кој од оваа сфера. Не е само еден поглед на светот драго пријателче, има тоооолку многу што и јас не знам, ама за тоа не кењам. А дека сум д уан ми кажала жена ми, јасно ми е. Позз натака ;)

Не е без разлог. Не ме знаеш ко прво. Ко второ не си имал работа очигледно со "македонски организации/тори" па одма се јавува во тебе и сите останати мајчинското дека битно е да се дешава нешто, а колку е излишно и непрофи не е битно, кога и самите ние сме такви. Тролови имало и ќе има, јас сум реален и ми се може. Морам да плукам кога таква е реалноста, мора да се научат да работат професионално не само они него сите и да го ценат трудот на музичарите, уметниците и било кој од оваа сфера. Не е само еден поглед на светот драго пријателче, има тоооолку многу што и јас не знам, ама за тоа не кењам. А дека сум д уан ми кажала жена ми, јасно ми е. Позз натака ;)
fala lepo prijatelche, aj razguli sga.

So plukanje nema da smenis nisto, nego ke ostanes namrshtena, nezadovolna i ruzna faca koga ke se spomene u ista rechenica makedonski i festival.
Gud chojs, od strana na zena ti.

fala lepo prijatelche, aj razguli sga.
So plukanje nema da smenis nisto, nego ke ostanes namrshtena, nezadovolna i ruzna faca koga ke se spomene u ista rechenica makedonski i festival.
Gud chojs, od strana na zena ti.
Боли вистината знам, ама шо да праиш ќе си ќутиш и ќе си живееш во измислен свет ко сите овде. Остани ми со погледот затворен дека нема потреба од повеќе, и вака е ок. Супер е.
Позз и среќно трипање.

Боли вистината знам, ама шо да праиш ќе си ќутиш и ќе си живееш во измислен свет ко сите овде. Остани ми со погледот затворен дека нема потреба од повеќе, и вака е ок. Супер е.
Позз и среќно трипање.
Чекај сега малку,сакаш да кажеш дека Ману Чао во Дојран е НИШТО за тебе? Кого сакаш да видиш ти на Д'фестивал?(досега сите што биле на фестивалов а ги познавам се задоволни)

Чекај сега малку,сакаш да кажеш дека Ману Чао во Дојран е НИШТО за тебе? Кого сакаш да видиш ти на Д'фестивал?(досега сите што биле на фестивалов а ги познавам се задоволни)
Ma debil be, pusti...on gleda shiroko mi smo svi slepi, neznaemo sto e profesionalizam i sto e dobra organizacija on znae sve.

Според мене, пропуст им е тоа што терминот им се совпаѓа со Пивофест во Прилеп. Ќе изгубат голем број на посетители поради ова.

Досега потврдени настапи:

* BAD COPY (петок, 17. јули - главна бина),
* ЕЛЕКТРИЧНИ ОРГАЗАМ (петок, 17. јули - главна бина),
* POINT BLANK (петок, 17. јули - главна бина),
* НОВИОТ ПОЧЕТОК (петок, 17. јули - главна бина)
* FURION (петок, 17. јули - главна бина),
* КУЛТУРНО УМЕТНИЧКИ РАБОТНИЦИ ( петок, 17. јули - главна бина)
* Brooka Band (петок, 17. јули - главна бина),

* КИРИЛ ЏАЈКОВСКИ feat. TK WONDER (сабота, 18. јули - главна бина),
* ФОЛТИН (сабота, 18. јули - главна бина),
* ЉУБОЈНА Brass Fantasy (сабота, 18. јули - главна бина),
* FOOLISH GREEN (сабота, 18. јули - главна бина),
* PMG Kolektiv (сабота, 18. јули - главна бина),
* ZAA (сабота, 18. јули - главна бина),
* JUNE (сабота, 18. јули - камп бина),
* ORATNITZA (сабота, 18. јули - камп бина),
* РЕТРО КАБАРЕ (сабота, 18. јули - камп бина),
* DRUM'N'BRASS TRIO (сабота, 18. јули - главна бина)

* MANU CHAO LA VENTURA (недела, 19. јули - главна бина),
* BLLA BLLA BLLA... (недела, 19. јули - главна бина),
* BAILDSA (недела, 19. јули - главна бина)!

11401195_589479267859161_8416787256363379811_n.jpg

Line Up за главната бина

17. јули 2015
Furion
Новиот Почеток
Културно Уметнички Работници
Point Blank
Elektricni Orgazam
Bad Copy

18. јули 2015
Foolish Green
ZAA
PMG Kolektiv
Фолтин
Ljubojna Brass Fantasy
Kiril Djaikovski ft. TK Wonder
Antenna 5 DJs

19. јули 2015
Drum`n Brass Trio
Blla Blla Blla
Baildsa
Manu Chao La Ventura

Можеби е глупо прашањево ама ајде, дали во тие 600 денари влегува и шатор, или само место за кампување ?

Можеби е глупо прашањево ама ајде, дали во тие 600 денари влегува и шатор, или само место за кампување ?
Не постојат глупи прашања. Кој праша - знае. За 600 денари имаш влез во кампот, а сам си носиш вреќа/шатор/душек односно на што ти се спие на тоа.

Не постојат глупи прашања. Кој праша - знае. За 600 денари имаш влез во кампот, а сам си носиш вреќа/шатор/душек односно на што ти се спие на тоа.

Чекај малце, не разбирам.
со картата од 600 денари што има ?

Според мене, пропуст им е тоа што терминот им се совпаѓа со Пивофест во Прилеп. Ќе изгубат голем број на посетители поради ова.

Зависи.Да гледаш по имињава можат и да се поделат со публика, кој е за чочеци вртење правец Прилеп, другите Дојран.
Само уште да ни беа посредени патиштава...
photo11-vi.gif

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom