Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
Се пресеков на прстот пред 2 недели и можеби беше за шиење ама не појдов на доктор :) И сега ме интересира дали можи а и за колку време би изгледал нормално image.jpg

И јас се имам исечено така и не отидов на шиење,ми зарасна,за еден месец но ми стои грда лузна.Само внимавај да не ти се инфицира.

Шо сака нека биди само епидермисо да се врати ко шо бил.

Прашав во подфорум Фитнес али да прашам у тука некој да не знае.

Коњската маст што ја продаваат по аптеки дали е добра за третирање на воспаленија на мускули или за истегнувања?

Ми кажаа дека не била баш добра за воспаленија бидејќи загревала а не ладела како другите гелови.
Многу е поефтина од другите препарати што ладат, затоа прашувам.

Прашав во подфорум Фитнес али да прашам у тука некој да не знае.

Коњската маст што ја продаваат по аптеки дали е добра за третирање на воспаленија на мускули или за истегнувања?

Ми кажаа дека не била баш добра за воспаленија бидејќи загревала а не ладела како другите гелови.
Многу е поефтина од другите препарати што ладат, затоа прашувам.
имаш две,црвената служи за загревање,синозелена или каква и да е таа боја служи за ладење

Што е најдобро за алергија која се манифестира со пликови по телото? Оспен (чудово се препишува кај матичен или е во слободна продажба?), Лоратадин? Само на едната нога имам, мислам дека ми е од прашокот за перење, машинава има шизнато и не ги плакне до крај алиштата :tapp: Мора да земам нешто зошто ногава ми е како да сум му била сопатник на Бер Грилс.

Што е најдобро за алергија која се манифестира со пликови по телото? Оспен (чудово се препишува кај матичен или е во слободна продажба?), Лоратадин? Само на едната нога имам, мислам дека ми е од прашокот за перење, машинава има шизнато и не ги плакне до крај алиштата :tapp: Мора да земам нешто зошто ногава ми е како да сум му била сопатник на Бер Грилс.
Може е сменет прашокот или омекнувачот. Порано беа на рецепт сега не знам, а Оспенот содржи пеницилин.
За алергија од хемикалии може Синопен, Eкалин и Јакодерм или маст од невен. Сепак кај секоја кожа различно делуваат.

А бе кажувајте забар 24 часа што работи од Ѓорче до Лептокарија? Имало некое у Влае и преку вечер работело знае некој кај е што е? Ме искина 4ка у пичку матер!

А бе кажувајте забар 24 часа што работи од Ѓорче до Лептокарија? Имало некое у Влае и преку вечер работело знае некој кај е што е? Ме искина 4ка у пичку матер!
Во Порта Влае тука кај Челинџ, скалите над берберот.

Освен чаеви, што друго помага за стомачни грчеви? Досадни се насабајле и навечер. [emoji35]

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Не сум бил единствен со омалаксаноста, затнат нос, кивање, спиење по 10 саати, лично пијам лоратадин али не помага веќе.
Некој најдовте ефективен антихистамин што може да се земе без рецепт?

Мене ми течеше нос, кивав, грло ме болеше ау бау.. алергија срања/ Пиев антибиотик 2-3 дена, па користев капки од диво оригано, после користев и Риноко. Еве веќе недела-две сум мирен, немам никаков проблем. :)

Одев и по пат почна гушење и аритмија на срце едвај дојдов да се истуширам.
Причина и лек при такви ситуации?

Според мене најдобро земи Летизен. Слично е на Лоратадинот, но подобро дејство има:)

Иначе и јас да прашам нешто.............. Од кога ја фатив уртикаријата, имунитетот ми е некако паднат. Страшно е тоа колку ми е неотпорен организмот. Сто пати се разболувам, настинувам....., па има ли нешто кое го зајакнува имунитетот?:)

Според мене најдобро земи Летизен. Слично е на Лоратадинот, но подобро дејство има:)

Иначе и јас да прашам нешто.............. Од кога ја фатив уртикаријата, имунитетот ми е некако паднат. Страшно е тоа колку ми е неотпорен организмот. Сто пати се разболувам, настинувам....., па има ли нешто кое го зајакнува имунитетот?:)
Што е тоа Летизен? Капки, маст, апчиња?

За имунитет прополис, матичен млеч, алое вера, било што од овие нема грешка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom