Ipsissimus
P.I.
- Член од
- 23 јули 2010
- Мислења
- 15.582
- Поени од реакции
- 12.949
А вие имате лиценца или авторско право? Па вашите "објавени вистини" се вистинити а на другите не се вистинити?Се софласувам: Светов е полно со „јасновидци„, и токму ним им се објавуваат сите можно богови.
Ако тоа постоење го поврзуваш со физички последици, настани и дејствија, тогаш со логиката што е поврзана со истите физички последици, настани и дејствија.Со која логика се објаснува Божјото (не)постоење?
Точно, вистината Е.[DOUBLEPOST=1435665503][/DOUBLEPOST]Вистината е?...
Ехее, да видиш што вели Гандалф во господар на прстените!„....Не плаши се, мало стадо...„-вели Христос за Своите.
Можам да замислам што си "објаснувал".Дури и мене ми е позната, а постот во кој го објаснував пентаграмот, чудесно ми беше избришан од форумов...
Не е. Љубомората е одлика на несовршеност, чуство кога посакуваш нешто туѓо. Совршено, сезнајно и семоќно битие, кое е креатор на се што постои, чуствува љубомора?![DOUBLEPOST=1435665808][/DOUBLEPOST]Е зошто де?...
Но ако Бо има и уста и нозе, Он може да биде и љубоморен.
„Логично„, не?...
Кога сме веќе кај стихот, можеш ли да ми објасниш зошто зборот "љубоморен" мистериозно исчезнал од овој македонски превод на библијата:Е зошто де?...
Но ако Бо има и уста и нозе, Он може да биде и љубоморен.
„Логично„, не?...
Излез 34:
14.Зашто не смееш да се клањаш на друг бог. Па Господ - името Му е Ревнител - Бог е ревнив.
Link
Последно уредено: