Прашање за Христијанството III

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Да видиме што вели истото тоа Писмо, во Откровението, 9.20:

“...А другите луѓе, кои не загинаа од тие зла, не се покајаа за делата на рацете свои, та да не се поклонуваат ни на ѓаволи ни на идоли златни и сребрени, бронзени, камени и дрвени, кои не можат ниту да гледаат, нту да слушаат, ниту пак пад одат....„.
то е за поклонување на идоли и ѓаоли, овде се кажува за бог Хамос, кој му дал на владение на својот народ ИСТО како што Господ му дал на владение на свој народ.
Тоа кажува дека постои бог и на евреите и на друг(и) народ(и) кои ИСТО како еврејскиот бог му дава на својот народ на владение. Ако е тој бог лажен кој е ИСТО бог како и Господ - тогаш и Господ е лажен

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
то е за поклонување на идоли и ѓаоли, овде се кажува за бог Хамос, кој му дал на владение на својот народ ИСТО како што Господ му дал на владение на свој народ.
Тоа кажува дека постои бог и на евреите и на друг(и) народ(и) кои ИСТО како еврејскиот бог му дава на својот народ на владение. Ако е тој бог лажен кој е ИСТО бог како и Господ - тогаш и Господ е лажен
Не се инаети: едно и исто е Писмото од кое вадиш цитати за извесни богови, едно и исто е Писмото од кое ти посочувам цитати за кои богови се работи.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Не се инаети: едно и исто е Писмото од кое вадиш цитати за извесни богови, едно и исто е Писмото од кое ти посочувам цитати за кои богови се работи.
Не е инает, јас ти кажувам за Бог по име и реални дела ИСТ како Господ ти ми враѓаш за идоли и ѓаоли. Не ти дадов јас пример за ѓаол туку за Бог за кој во Библијата се вели дека постои и дека на својот народ му даде на владеење исто како господ шо му даде на својот народ на владеење

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Не е инает, јас ти кажувам за Бог по име и реални дела ИСТ како Господ ти ми враѓаш за идоли и ѓаоли.
Убо ти велам, ама не разбираш...

Еве ти уште еден пример, каде од едно и исто Писмо вадам стих, кој е прилично противречен, но таков е каков е, а пази внимателно што вели:

„...Вие го прифативте шаторот на Молох и ѕвездата на вашиот бог Ремфан, идоли што ги направивте за да им се поклонувате: и Јас ќе ве отселам понатаму од Вавилон...„. (Дела. 7.43).

Вака им се обраќа живиот Бог на евреите.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Убо ти велам, ама не разбираш...

Еве ти уште еден пример, каде од едно и исто Писмо вадам стих, кој е прилично противречен, но таков е каков е, а пази внимателно што вели:

„...Вие го прифативте шаторот на Молох и ѕвездата на вашиот бог Ремфан, идоли што ги направивте за да им се поклонувате: и Јас ќе ве отселам панатаму од Вавилон...„. (Дела. 7.43).

Вака им се обраќа живиот Бог на евреите.
Кај гледаш тука дека е лажен Ремафон? Господ му се љути оти неговиот народ прифатил други богови.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Кај гледаш тука дека е лажен Ремафон? Господ му се љути оти неговиот народ прифатил други богови.
За да прочиташ полесно, еве го истиот стих, делумно нагласен:

„...Вие го прифативте шаторот на Молох и ѕвездата на вашиот бог Ремфан, идоли што ги направивте за да им се поклонувате: и Јас ќе ве отселам понатаму од Вавилон...„.[DOUBLEPOST=1435662618][/DOUBLEPOST]
Колку што има докази дека твојот бог е жив, толку има и за Ремфан.
Исто колку што има докази за твојата вистина, толку се и доказите за Ремфан.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
За да прочиташ полесно, еве го истиот стих, делумно нагласен:

„...Вие го прифативте шаторот на Молох и ѕвездата на вашиот бог Ремфан, идоли што ги направивте за да им се поклонувате: и Јас ќе ве отселам понатаму од Вавилон...„.
Еврејскиот бог е љубоморен бог (тоа го има во Библијата) и тојму вели на својот народ да не оди кај други богови и да не им прави идоли и да им се клања. Не вели дека е тој лажен бог, вели не одете, не служете им нив. Различни народи си имаат свои богови и еврејскиот бара неговиот народ да го служи само него и ги казнува ако одат кај друг Бог. Не гледам јас овде ништо дека другиот бог е лажен.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Еврејскиот бог е љубоморен бог
А бе ај...:icon_lol:

Најди ми стих од Писмото кој наведува таков Божји атрибут.[DOUBLEPOST=1435662776][/DOUBLEPOST]
Не вели дека е тој лажен бог,/quote]
Не бе, никако! „Идол„ значи „вистински бог„...:coffee:[DOUBLEPOST=1435662833][/DOUBLEPOST]
Различни народи си имаат свои богови
А евреите, покрај Бог, си имале и други, како Молох и Ремфан.[DOUBLEPOST=1435662868][/DOUBLEPOST]
Не гледам јас овде ништо дека другиот бог е лажен.
За среќа, твоите мненија не се референтни во и за Црквата.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Исто колку што има докази за твојата вистина, толку се и доказите за Ремфан.
Јас не промовирам вистини што се базираат на жими мајка. Верувањето не игра битна улога кај мене. Во телемата сите богови се само метафора, дури и еврејскиот бог е присутен и се користи и споменува во одредени ритуали. Пример за тоа малиот истерувачки ритуал на пентаграм.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Јас не промовирам вистини што се базираат на жими мајка..
Верата не се заснова на „жими мајка„, туку на објавени вистини и духовни искуства.[DOUBLEPOST=1435663347][/DOUBLEPOST]
Верувањето не игра битна улога кај мене.
Ствар укуса...[DOUBLEPOST=1435663412][/DOUBLEPOST]
Во телемата сите богови се само метафора, дури и еврејскиот бог е присутен и се користи и споменува во одредени ритуали. .
Тоа го велат и во „Њу ејџ„-от, кој е познат по своето компилаторско однесување кон сите религии.

Освен Христовата.[DOUBLEPOST=1435663450][/DOUBLEPOST]
Пример за тоа малиот истерувачки ритуал на пентаграм.
Пентаграмот е одамна позната „ствар„: и по потекло и по симболика.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
А бе ај...:icon_lol:

Најди ми стих од Писмото кој наведува таков Божји атрибут.
Излез 34.
14:כִּ֛י לֹ֥א תִֽשְׁתַּחֲוֶ֖ה לְאֵ֣ל אַחֵ֑ר כִּ֤י יְהוָה֙ קַנָּ֣א שְׁמֹ֔ו אֵ֥ל קַנָּ֖א הֽוּא׃
קַנָּ֣א - љубоморен[DOUBLEPOST=1435664341][/DOUBLEPOST]
Верата не се заснова на „жими мајка„, туку на објавени вистини и духовни искуства.
И боговите за кои ти сега тврдиш дека се измислени, за некого биле објавена вистина.
Ствар укуса...
Не е ствар укуса, туку ствар на логика. Вистината не зависи од ничие верување.
Тоа го велат и во „Њу ејџ„-от, кој е познат по своето компилаторско однесување кон сите религии.

Освен Христовата.
Да бе, кутри вие никој не ве дружел вас, гревчиња.
Пентаграмот е одамна позната „ствар„: и по потекло и по симболика.
Точно, одамна е позната, само што не ти е позната тебе.

Последно уредено:

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Излез 34.
14:כִּ֛י לֹ֥א תִֽשְׁתַּחֲוֶ֖ה לְאֵ֣ל אַחֵ֑ר כִּ֤י יְהוָה֙ קַנָּ֣א שְׁמֹ֔ו אֵ֥ל קַנָּ֖א הֽוּא׃
קַנָּ֣א - љубоморен.
Битие, 3.8:
„...Тогаш го чуја гласот на Господ Бог, кога Он одеше низ Рајот во времето на дневниот ветрец; и се сокрија Адам и неговата жена меѓу рајските дрвја...„:

Дали Бог има уста за да зборува?
Дали Бог има нозе за да оди?[DOUBLEPOST=1435664685][/DOUBLEPOST]
И боговите за кои ти сега тврдиш дека се измислени, за некого биле објавена вистина.
Се софласувам: Светов е полно со „јасновидци„, и токму ним им се објавуваат сите можно богови.[DOUBLEPOST=1435664717][/DOUBLEPOST]
Не е ствар укуса, туку ствар на логика.
Со која логика се објаснува Божјото (не)постоење?[DOUBLEPOST=1435664748][/DOUBLEPOST]
Вистината не зависи од ничие верување.
Вистината е?...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Битие, 3.8:
„...Тогаш го чуја гласот на Господ Бог, кога Он одеше низ Рајот во времето на дневниот ветрец; и се сокрија Адам и неговата жена меѓу рајските дрвја...„:

Дали Бог има уста за да зборува?
Дали Бог има нозе за да оди?
Нели може да се манифестира во било кој облик? Ако можел да стане човек, тогаш зошто не би имал нозе или не би можел да зборува?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Да бе, кутри вие никој не ве дружел вас, гревчиња.
.
„....Не плаши се, мало стадо...„-вели Христос за Своите.[DOUBLEPOST=1435664836][/DOUBLEPOST]
Точно, одамна е позната, само што не ти е позната тебе.
Дури и мене ми е позната, а постот во кој го објаснував пентаграмот, чудесно ми беше избришан од форумов...[DOUBLEPOST=1435664905][/DOUBLEPOST]
Нели може да се манифестира во било кој облик? Ако можел да стане човек, тогаш зошто не би имал нозе или не би можел да зборува?
Е зошто де?...
Но ако Бо има и уста и нозе, Он може да биде и љубоморен.
„Логично„, не?...

Kajgana Shop

На врв Bottom