Kakvi i da vajgate dokumenti vo MK treba da napomenite deka se za bugarsko drzavjanstvo.Дали на сите доκументи κои тρеба да се извадат од суд полиција и леκаρсκото тρеба да пишува со намена за бугаρсκо дρжавјанство или за двојно дρжавјанство????
Само Господ знаеМолбата ви е разгледана от С'вета по гражданството с положително становиште. Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на РБ. dali nekoj znae kolku vreme se ceka posle ovoj status na procesot?
Доби позитивен одговор, честито нека ти е, секое положително становиште е добра вест на оваа тема. На вас ваквите ви заврши патешествието и до држење пасош в рака ве дели една ситна формалност. Не знам што сакате повеќе, дај не го тупете со прашања дали до таа формалност ќе чекате уште 2, 3 или 6 месеца. Прашање на месеци е, ама никој не знае прецизен одговор, па која е поентата на тие ситничарски прашања.Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданството с положително становиште. Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на РБ. dali nekoj znae kolku vreme se ceka posle ovoj status na procesot?
za drzavjansto ? od koja godina broj i so dokument odneseМолбата ви е разгледана от С'вета по гражданството с положително становиште. Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на РБ. dali nekoj znae kolku vreme se ceka posle ovoj status na procesot?
Комплетно те поддржувам. Еве во мојот случај воопшто не ми менува дали и оваа година ќе ги испуштам уписите за магистерски студии или не. За разлика од мкд странците имаат стрикни рокови и нема каснење кај нив. Да не беше важно во некој случаи колку луѓето треба да чекаат немаше да вадат бг пасош ќе ја чекаа мкд да влезе во ЕУ или да се подобрат некој работи тука.Доби позитивен одговор, честито нека ти е, секое положително становиште е добра вест на оваа тема. На вас ваквите ви заврши патешествието и до држење пасош в рака ве дели една ситна формалност. Не знам што сакате повеќе, дај не го тупете со прашања дали до таа формалност ќе чекате уште 2, 3 или 6 месеца. Прашање на месеци е, ама никој не знае прецизен одговор, па која е поентата на тие ситничарски прашања.
Сето тоа е убаво, ама што очекувате да добиете конкретно на темава? Некој прецизно да знае и да ви одговори колку месеци, недели и денови секој од вас ќе чека за потпис од претседателот, и тоа да биде потполно точно?Комплетно те поддржувам. Еве во мојот случај воопшто не ми менува дали и оваа година ќе ги испуштам уписите за магистерски студии или не. За разлика од мкд странците имаат стрикни рокови и нема каснење кај нив. Да не беше важно во некој случаи колку луѓето треба да чекаат немаше да вадат бг пасош ќе ја чекаа мкд да влезе во ЕУ или да се подобрат некој работи тука.
Не никој не очекува да знае/ш точно, ама тоа незначи дека треба да му одговориш на начин на кој ти го стори тоа. Едноставно е она што не го знаеш премолчи го.Сето тоа е убаво, ама што очекувате да добиете конкретно на темава? Некој прецизно да знае и да ви одговори колку месеци, недели и денови секој од вас ќе чека за потпис од претседателот, и тоа да биде потполно точно?
2 до 3 месеци.Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданството с положително становиште. Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на РБ. dali nekoj znae kolku vreme se ceka posle ovoj status na procesot?