„Лајми.нет": ИД наредила терористички напади во Приштина и во Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Во тој 80% и јас сум ставен, и многу други атеисти на кои не им е гајле како се изјаснуваат.
Е сега ти си муслиман и подифолт не се согласуваш со тоа дека исламот не уназадил, поточно турската окупација.
Ние после турската окупација не успеавме да се рехристијанизираме како другите балкански народи, тоа ни е најголема трагедија.

Не верувам дека албанците биле толку религиозни во турско време отколку што се сега, и не е случајно, некому му требаме муслимани, а тоа некому се непријатели на албанците. Од друга страна ја имаш Турција кој не гледа како начин за влез во балканот...
Кој се рехристијанизирал? Ние верата никогаш не сме ја изгубиле, а ни останатите православни христијани од балканов.

Во тој 80% и јас сум ставен, и многу други атеисти на кои не им е гајле како се изјаснуваат.
Е сега ти си муслиман и подифолт не се согласуваш со тоа дека исламот не уназадил, поточно турската окупација.
Ние после турската окупација не успеавме да се рехристијанизираме како другите балкански народи, тоа ни е најголема трагедија.

Не верувам дека албанците биле толку религиозни во турско време отколку што се сега, и не е случајно, некому му требаме муслимани, а тоа некому се непријатели на албанците. Од друга страна ја имаш Турција кој не гледа како начин за влез во балканот...
Kako prvo jas ne sum musliman,izgleda pogresno si me svatil,kao drugo so kakvi dokazi mozes da me uveris deka islamot ili potocno osmanliskoto vladeenje gi unazadil albancite ??,so komunisticka literatura od osnovnite ucilista ?daj te molam ova tvoja teoria umrela pred 20-25 godini zaedno so komunjarive,samo ti i Ali Ameti i nekoi drugi albanski "intelektualci" mislat vaka,nekoi za da drzat "ime" i lazen patriotizam za da ostane na vlast ,a nekoi drugi se stvarno ubedeni vo nivnite prikazni.[DOUBLEPOST=1435369349][/DOUBLEPOST]
Кој се рехристијанизирал? Ние верата никогаш не сме ја изгубиле, а ни останатите православни христијани од балканов.
Dokaz deka muslimanska otomanska imperia islamot ne ja sirel so sila,koj sakal taka bidel.

Kako prvo jas ne sum musliman,izgleda pogresno si me svatil,kao drugo so kakvi dokazi mozes da me uveris deka islamot ili potocno osmanliskoto vladeenje gi unazadil albancite ??,so komunisticka literatura od osnovnite ucilista ?daj te molam ova tvoja teoria umrela pred 20-25 godini zaedno so komunjarive,samo ti i Ali Ameti i nekoi drugi albanski "intelektualci" mislat vaka,nekoi za da drzat "ime" i lazen patriotizam za da ostane na vlast ,a nekoi drugi se stvarno ubedeni vo nivnite prikazni.
Има видно многу показатели дека ренесансата на уметноста, науката, архитектурата што ја зафати Италија и Европа поготово да не беа турците балканот највероватно ќе беше дел од сето тоа. Пред турците Балканот беше еднаков ако не поразвиен од цела Европа.
По окупирањето на балканот сите научници, уметници, богати луѓе побегнаа кон Европа и Русија, тоа секогаш се случува низ историјата.
И комунизмот не уназадил, како исламот ни е наметнат од надвор.
Нема врска моето тврдење со комунизмот.

Замисли да беа албанците католици или православни?
Навистина мислиш дека ќе минавме низ истата голгота?
Ако не си верник ова многу лесно ќе го одговориш...

Има видно многу показатели дека ренесансата на уметноста, науката, архитектурата што ја зафати Италија и Европа поготово да не беа турците балканот највероватно ќе беше дел од сето тоа. Пред турците Балканот беше еднаков ако не поразвиен од цела Европа.
По окупирањето на балканот сите научници, уметници, богати луѓе побегнаа кон Европа и Русија, тоа секогаш се случува низ историјата.
И комунизмот не уназадил, како исламот ни е наметнат од надвор.
Нема врска моето тврдење со комунизмот.

Замисли да беа албанците католици или православни?
Навистина мислиш дека ќе минавме низ истата голгота?
Ако не си верник ова многу лесно ќе го одговориш...
Dobro..ova sto si go napisal poveke mi lici na personalni zelbi odosto ima vistini ,jas ti gatantiram deka ti ne znaes sto ti se slucilo vo 1912,1999,2001 a mi zboris za nesto sto si naucil od starive komunjari,eve edna prosta matematika,ako islamot vo balkanot gi unazadil albancite ,zasto togas tvoite braka katolici se poloso od albancite muslimani,i sto ima eden srbin,crnogorec,bugarin,turcin poveke od eden albanec musliman vo balkanot ???

Нема терористи на балканот само вооружени групи има ! Терористи строго во развиени земји има!

Нема терористи на балканот само вооружени групи има ! Терористи строго во развиени земји има!
Najloso e koga drzavata ti ja vodat teroristi a od drugata strana ti go perat mozokot so demokratia na razvieni drzavi...za greota ste

Najloso e koga drzavata ti ja vodat teroristi a od drugata strana ti go perat mozokot so demokratia na razvieni drzavi...za greota ste
Јас само потенцирав како известуваа светските медиуми за нападите во Гошинце и акцијата во Куманово ама не е битно власта е крива за се!

Јас само потенцирав како известуваа светските медиуми за нападите во Гошинце и акцијата во Куманово ама не е битно власта е крива за се!

Тоа во Куманово беше Холивуд. Тоа е друга категорија.

Тоа во Куманово беше Холивуд. Тоа е друга категорија.
Јас викам и во Лондон и Париз беше Холивуд , а не тероризам општо нив Америка ги спонзорира заради трошење на оружје од кај нив.

Кој и да дое боље ќе биде него да сме под наше робство.

Dobro..ova sto si go napisal poveke mi lici na personalni zelbi odosto ima vistini ,jas ti gatantiram deka ti ne znaes sto ti se slucilo vo 1912,1999,2001 a mi zboris za nesto sto si naucil od starive komunjari,eve edna prosta matematika,ako islamot vo balkanot gi unazadil albancite ,zasto togas tvoite braka katolici se poloso od albancite muslimani,i sto ima eden srbin,crnogorec,bugarin,turcin poveke od eden albanec musliman vo balkanot ???
Па и мои желби се, кој балканец не би сакал?
Па и за турците е проста математика, дојдоа со војска и не окупираа...а со верата полесно сакаа да бе асимилираат.

Знам прилично добро што ни се случи низ тие периоди, ако сакаш ќе дискутираме во соодветна тема.

Велам за албанците како целина како народ да бевме христијани, на големите сили би им завршил таков народ вк балканот, несловенски и католици. Пак сме тој потребниот народ, но сега сме муслимани и лесна мета на манипулации,многу лесно можеш да се убедиш само ако го следиш антиамериканското расположение на рад. Муслимани алб. Дури имавме тер. Напади врз амер.база.. А таа бројка расте кај младите, особено кај албанците во Мак.

Кој народ во балканот има повеќе свој народ надвор од сопствените граници?
Каде е најслабиот стандард на живеење?
Каде има најниско образование во балканот?

Руски академик: Во август се планираат напади на Србија, БиХ и Македонија

Рускиот академик и историчар, Елена Гускова предупредува дека исламистите во август ќе извршат вооружени напади во Србија, Босна и Херцеговина и Македонија, односно дека реализацијата на „зелена трансверзала“ влегла веќе во завршна фаза.

Во текстот којшто руската историчарка го доставила до новинската агенција во Република Српска, Срна, наведува дека ќе се „кренат со оружје во рацете“ Албанците во Македонија и на југот на Србија, во ткн. Прешевска долина, како и во Санџак ( Рашка).

„Ќе се обидат да ги заземат регионите каде што има српско население, а во централна Србија и БиХ ќе бидат извршени неколку терористички напади заради привлекување внимание“, пишува Гускова.

Според неа, потоа сé ќе се одвива по старо сценарио, односно полицијата во Србија и Македонија ќе започне операција против вооружените терористи.

Како последица на провокациите, во судирте ќе загинат албански цивили, а потоа исламистите во Србија, Македонија и БиХ ќе земат оружје да им помогна на ‘загрозените браќа’“, смета Гускова.

Тие судири, според неа, би можеле да добијат широк замав, до воени дејствија со различен интензитет, “би можеле да бидат зафатени и Србија, БиХ, Македонија и Црна Гора“ наведува.

Предупредува дека најтешко би можело да биде во Република Српска и оти таму под изговор за „регулирање на конфликтот“ би можело да се обидат да дојде НАТО или нови одреди исламисти.

Гускова се занимава со постоењето на „исламска држава“ на Балканот и истакнува дека приливот на муслимански бегалци од Блискиот исток на Балканот е зголемен.

„Американците сакаат да го решат проблемот со непокорените балкански Словени, но и покрај гушењето на суверенитетот и управувањето однадвор, Вашингтон не постигна потполн успех. Република Српска ја јакне својата позиција, Македонија се обидува да ја одбрани својата независност, а Србија не го признава Косово“, вели Гускова.

Според неа, на Балканот е очигледен растот на исламскиот радикализам. „На југот на Србија и во Црна Гора делуваат исламстичките организации Вехабии, Црвена роза, во Македонија - Тарикат, на Косово и северот на Албанија се ќелиите на Ал Каеда. Во БиХ исламистите се претставуваат како заговорници на унитарна муслиманска Босна и како организатори и извршители на терористички напади, а целта им е создавање на ткн Зелена трансверзала“, смета Гускова.

Таа проценува дека унгарскиот ѕид и затворањето на границата кон Србија, ќе го зголеми бројот муслимански бегалци кои остануваат на просторите на Србија и Македонија. Предупредува притоа дека бегалците доаѓаат без документи и дека во Србија добиваат документи „на збор“, а според нејзините податоци границата на Србија за половина година ја минале 60.000 емигранти.

Повеќето бегалци кои се појавуваат во Србија се мажи, не постари од 27 години, 94 отсто од нив се со исламска вероисповед, 56 отсто се без семејства. Не сакаат да се фотографираат и не им недостигаат пари. Во Србија се наоѓаат илјада џихадисти, од кои околу 200 се во Белград, а останатите во други населби во Србија. Меѓу нив има многу косовари, а парите добиваат од Виена“, пишува Гускова.

Eлена Гускoва потсетува на изјавата на претседателот на Република Српска, Милорад Додик, за опасноста од исламскиот радикализам и дека во Сараево се градат 34.000 станови за Арапи, како и дека има 3.400 потенцијални опасни субјекти способни да вршат терористички напади.

http://makfax.com.mk/analizi/ruski-akademik-vo-avgust-se-planiraat-napadi-na-srbija-bih-i-makedonija

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom