- Член од
- 24 август 2014
- Мислења
- 116
- Поени од реакции
- 125
Во ДАБЧ само ти издаваат произход и тој документ т.с произходот заедно со остатокот од документите(медицинско,за неосудуваност....) се поднесуваат во Министерството и истиот ден ти закажуваат за интервју.а интервјуто каде е ? Во дабч или правосудие? Мој близок познаник пред некој ден беше на интервју (со док од брат ) тоа е знак дека пуштаат со браќа или ???
Druze na tebe taka li ti pisuva???Дали се има случено од дополнителна во задолжителна некој да го внесат па потоа да му пише 'советот не е уважил молбата' ....
Ne mu pisuva, normalno. Ima maksima edna veli "Koga covek nema problemi, gi izmisluva".Druze na tebe taka li ti pisuva???
[DOUBLEPOST=1435435066][/DOUBLEPOST]Druze na tebe taka li ti pisuva???
Филозов филозофира ....Ne mu pisuva, normalno. Ima maksima edna veli "Koga covek nema problemi, gi izmisluva".
My philosophy is: It's none of my business what people say of me and think of me.На мене не , али на друго бројче пише , па мислам дали е некој што бил вратен у процедура па не му е одобрено ...
[DOUBLEPOST=1435435066][/DOUBLEPOST]
Филозов филозофира ....
Во ДАБЧ само ти издаваат произход и тој документ т.с произходот заедно со остатокот од документите(медицинско,за неосудуваност....) се поднесуваат во Министерството и истиот ден ти закажуваат за интервју.
А произходот на каква основа му е издаден...некакви стари документи(свидетелство,крштеница) или на основа на брат му?
Најголем дел од луѓето кои прашуваат на форумот не чекаат на промена на статус, туку допрва треба да ја отпочнат постапката. Обрнете внимание на формулацијата на прашањата.значи кој како сака, јас не сум се заебал, не сум вратен на дополнителна.
информацијата ми е од посредникот, човекот е сигурен не е преварант. имаше и на форумов пишано некој дека со прв братучед дека му е сменет статусот од дополнителна во задолжителна.
инаку во ДАБЧ се уште не може со документи од прв братучед, но во правосудие може
Можеби татко му има пасош штом завршил толку брзо со документи и интервју?!Тие што имаат еден родител со бг.пасош не поднесуваат за произход идат директно во Правосудие.брат му има бг пасош неколку години на таа основа е.... И што исто ме збуни е времетраењето до интервјуто..... Поддаде док пред околу 2 месеца а на интервју беше пред неколку дена.....нели е тоа многу брзо?