Kade?во скоро време уште еден бьлгарски-македонско здружение
Треба да е старо крштението т.е. Документите да се стари пред 194ХДеновиве слушам дека оние кои треба да поднесат дополнителни документи проблемот го решавале со вадење на Бугарско крштениче. Дали некој знае нешто повеќе за оваа процедура? Колку чини и највцажното дали вистински се решава проблемот или е можно да не го сметаат крштеничето за валидно или слично?
поминува со прв братучед, чичко, вујко....A kakva e sostojbata so prvi bratucedi
Пoминувa вo дaбч, т.е ги земaaт дoкументите, aмa дaли ке дoбиеш прoисхoд врз бaзa нa тие дoкументи е дискутабилно.поминува со прв братучед, чичко, вујко....
Што значи тоа "поминува"? Кој е тој среќник на кој му е одобрен на тој основ? Сите зборувате за него, никој не го видел. Досега видовме само стотици одбиени.поминува со прв братучед, чичко, вујко....
А кога ќе стапи на сила? Јас мислев дека е стапен н сила уште на почетокот на јуниТеоретски да, но кој знае каква форма ќе добие законот на крај и како ќе се применува во пракса. Никој не може да ти гарантира. Ќе пробаш откако ќе стапи на сила, па сам ќе се увериш што е можно, а што не.
Мислам дека попрво ќе добиеш после 5 години поминати во Бугарија по основ на натурализација.
Nogu mislesh tiА кога ќе стапи на сила? Јас мислев дека е стапен н сила уште на почетокот на јуни
Sent from my iPhone using Tapatalk
[DOUBLEPOST=1435405602][/DOUBLEPOST]Kade?[/qu
во ДАБЧKade?
јас поминавШто значи тоа "поминува"? Кој е тој среќник на кој му е одобрен на тој основ? Сите зборувате за него, никој не го видел. Досега видовме само стотици одбиени.
Или сакаш исто како ти што ти си се зафркнал, да ги истрчаш и другите да се изложуваат на непотребни трошоци. Посреднициве ве вртат како ќе им дојде.
Од прво во второ одделение?[DOUBLEPOST=1435405602][/DOUBLEPOST]
јас поминавПрегледај го приврзокот 123668
od prvo li vo vroto li vazno se uvazuvaat rodninskite vrski prv bratuced cicko vijko tetkaОд прво во второ одделение?