Фриленсер (Freelancer)

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
20 неделно спрема 60 месечно
1 кредит една работа спрема 1-2 кредити една работа

и ако ја повлечеше апликацијата се враќаше кредитот во тие 20, па ако не се јавеа за 3 дена можеше да се сменат.

јас тие месеци кога работам на еланце (зошто ми се менува ветрот ќе ми текне цел месец на фотолиа-istock ќе висам или на 99 ќе губам време)
кога сум на проективе насабајле со кафе по 10 огласи пуштам, тие ми се прва задача и од 10-20 обично ловам еден или ќе ме уловат па ќе заглавам 3 дена во нешто досадно

Ти колку често фаќаш?
Можеби, не сум сигуен предходно дали беше неделно или месечно. Ако беше неделно тогаш помалку се сега.
Многу ретко аплицирам за работа, најчесо понуди ми праќаат работодавците. Порано кога праќав, од 5 апликации 2-3 работи добивав.

Член од
15 април 2013
Мислења
1.038
Поени од реакции
796
Многу ретко аплицирам за работа, најчесо понуди ми праќаат работодавците. Порано кога праќав, од 5 апликации 2-3 работи добивав.
? магија а ?
:)
Јас се откостив од работа :)

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
И јас имам премногу работа но немам потреба од праќање апликации за работа, кога ќе кренеш висок рејтинг работодавците сами ќе ти праќаат понуди за работа без да праќаш апликации, мене дневно по 2-3 ( а некогаш и повеќе) понуди за работа ми стигаат без да праќам апликации. Порано праќав но сега не. ;)

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.398
Поени од реакции
43.213
што работите обично на фриленсер? :)

Член од
15 април 2013
Мислења
1.038
Поени од реакции
796
И јас имам премногу работа но немам потреба од праќање апликации за работа, кога ќе кренеш висок рејтинг работодавците сами ќе ти праќаат понуди за работа без да праќаш апликации, мене дневно по 2-3 ( а некогаш и повеќе) понуди за работа ми стигаат без да праќам апликации. Порано праќав но сега не. ;)
Имам висок рејтинг
скоро топ ратед фалеше некој долар сега ќе видиме

Да не работиш ефтино? Јас подолу од 30 ништо не правам, наједноставните ми се 33 сосе провизија. 20 може за некој балканец или така ретко ако пуштам цена, ако ме зачекаат во добрите

ооо... а имам понуди за работа, само што не ги прифаќам тие што се со ниска цена, и не ги прифаќам тие што не сум сигурна дека можам и што треба да учам за нив
во периоди некогаш има многу некогаш нема ич понуди

ВНИМАНИЕ!!!
знајте што? имав два проекти што беа на повик on-going како да ги речам, и завршија ама не ги исклучивме на upwork останаа отворени
по некое време од 100% успех во работата со сите 5ки со сите препораки падна на 90%, и тука некаде многу се намалија понудите од клиенти. Сигурно сега сум подолу на листата.

Значи не оставајте така отворени паузирани од клиент или од одеск
Јас сега ги затворив и едниот ми даде препорака и 5ка, ќе видиме кога ќе се апдејтира дали ќе сум топ ратед пошто и $1000 преминав ова може да е единствената пречка

[DOUBLEPOST=1435394012][/DOUBLEPOST]
што работите обично на фриленсер? :)
мачиме душа :) копаме ораме :)
се зезам ... отвори некој од овие сајтови и прочитај ги категориите со задачи, може ќе најдеш нешто што можеш да го работиш.

Последно уредено:
Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
Имам висок рејтинг

Да не работиш ефтино? Јас подолу од 30 ништо не правам, наједноставните ми се 33 сосе провизија. 20 може за некој балканец или така ретко ако пуштам цена, ако ме зачекаат во добрите

ооо... а имам понуди за работа, само што не ги прифаќам тие што се со ниска цена, и не ги прифаќам тие што не сум сигурна дека можам и што треба да учам за нив

ВНИМАНИЕ!!!
знајте што? имав два проекти што беа на повик on-going како да ги речам, и завршија ама не ги исклучивме на upwork останаа отворени
по некое време од 100% успех во работата со сите 5ки со сите препораки падна на 90%, и тука некаде многу се намалија понудите од клиенти. Сигурно сега сум подолу на листата.

Јас сега ги затворив и едниот ми даде препорака и 5ка, ќе видиме кога ќе се апдејтира дали ќе сум топ ратед пошто и $1000 преминав ова може да е единствената пречка

се зезам ... отвори некој од овие сајтови и прочитај ги категориите со задачи, може ќе најдеш нешто што можеш да го работиш.
Ако некој работи евтино тоа незначи дека повеќе ке го бараат, работам 11 долари саат. или некаде просек 90 долари по проект.
Најверојатно ме бараат затоа што сум top rated со 100% Job success и често пати сум рангиран меѓу првите 10 во југоисточна европа. :)

Член од
15 април 2013
Мислења
1.038
Поени од реакции
796
Ако некој работи евтино тоа незначи дека повеќе ке го бараат, работам 11 долари саат. или некаде просек 90 долари по проект.
Најверојатно ме бараат затоа што сум top rated со 100% Job success и често пати сум рангиран меѓу првите 10 во југоисточна европа. :)
Веројатно само тие 100% што паднаа ме делат од ова што го кажуваш, друго се е тука некаде слични сме. Ме чудеше она што рече од 5 апликации две три, затоа те прашав да не е ефтино.

Keljav

baram zena - test kujna
Член од
8 март 2009
Мислења
1.372
Поени од реакции
310
Азијатите работат за 1 долар и поефтино

Keljav

baram zena - test kujna
Член од
8 март 2009
Мислења
1.372
Поени од реакции
310
ниска цена е низок квалитет

отвори листа со македонци најефтини се со 11 - 12 - 13

работа има
Азијатите праат повеќе пари. Поценети се имаат појако школо

Член од
15 април 2013
Мислења
1.038
Поени од реакции
796
HA ha HA
фала :)

хехех
не се имав смеено неколку дена, многу фала

колку пари можат да направат со долар на саат?
10 на ден? колку саати можат да работат активно на ден?
колку се 10 долари = 550 ден во најдобрите деној
То не се пари!

а за школото нема врска, има појаки има послаби има самоуки, има уметници писатели инижинери, фотографи, се.... секаде и овде и таму и во германија...

п.с. азијати работеле за долар - мит или вистина
јас во тоа не верувам

Последно уредено:

Keljav

baram zena - test kujna
Член од
8 март 2009
Мислења
1.372
Поени од реакции
310
HA ha HA
фала :)

хехех
не се имав смеено неколку дена, многу фала

колку пари можат да направат со долар на саат?
10 на ден? колку саати можат да работат активно на ден?
колку се 10 долари = 550 ден во најдобрите деној
То не се пари!

а за школото нема врска, има појаки има послаби има самоуки, има уметници писатели инижинери, фотографи, се.... секаде и овде и таму и во германија...

п.с. азијати работеле за долар - мит или вистина
јас во тоа не верувам
Www.freelancer.in јако лупаат. И за џабе пари топ квалитет.

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
Aзијатитие неправат повеќе пари, тие добиваат работа од неискусни работодавци. Сите сериозни клиенти бегаат од азијати, затоа што кај нив квалитет нема, неуки се и се жива превара.
Така да мене уопште не ме занима дали работат за 1 долар или пола долар, на сериозните клиенти во прв план им е квалитетот, а после цената.[DOUBLEPOST=1435415041][/DOUBLEPOST]
Немаш врска што збориш, азијатите кај клиентите се на глас дека се преваранти и дека работат многу не квалитетно, од искуство тоа ти го кажувам. Многу од клиентите баш тоа ми го имаат кажувано, дека биле измамени, односно платиле а работата не била завршена, итн, итн.

Член од
15 април 2013
Мислења
1.038
Поени од реакции
796
Во право си само дека можда лупаат и рмбаат
инаку математиката што ти ја пишав таа е, колку може да заработи за таа цена
а и која е мотивацијата за да направиш квалитет за 50 - 200 долари а која е мотивацијата за 5 -10 долари

Има право арт веб, само измама може да се продава за тие пари

А и нашите петки (кај сите македонци) не се добиени за славното име туку за квалитетната работа.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.398
Поени од реакции
43.213
Имам висок рејтинг

ВНИМАНИЕ!!!

Се регистрирав на одеск. Колку би ми препорачала саатница да ставам за почетник? Ставив 6 долари но не знам дали е премногу ниско или? :)

Kajgana Shop

На врв Bottom