Не би се мешал многу во темава пошто освен што сум роден во истата, друго од Југославија ништо не знам, ама морам да укажам, дај нека прочитаа некои членови малце историја, па да го ебам доста со тие прикаски за Солун, дека ќе имавме држава 45 да ако не бевме во Југославија. Ако не бевме во Југославија ќе бевме провинција на Бугарија или Грција, тоа да ви е јасно, немаше ниедна светска сила која ќе прифатеше независна македонија 1945. Комунистите после направија еден куп злодела против македонците (1946 па до педесетите) но тоа што на го решија македонското прашање (макар и делумно) сигурно не е ни грешка ни злодело.
Прикаските дека Тито не спречил да одиме на Солун може палат пред маалска кооперација, требало да тргнеме и ќе го окракве од америчките и британски бомаредери (што и го окркавме неколку години после тоа) и одма ќе ни беше променет статусот од независна држава (која влезе во сојуз со другите Ју републики) на српска покраина, границите на светот беа договорени уште 1943 година и тоа од многу побитни ликови од Тито, Ченто, Колошевски или не знам кој.
Алоооооо,мегу едниствените сведоци кои се сеуште живи и кој може да потврди за ликвидацијата на Скопското Кале е 93 години и случајно ми е дедо.Поради таа негова улога на Скопското Кале робијаше на Голи Оток 7 години,така да не мери го со мене,важи.......
Слободно оди си во Србославија важи.....[DOUBLEPOST=1435394570][/DOUBLEPOST]
Знам дека ти е тешко да веруваш ама има луѓе кој не дремат на кафе од 100 денари и не возат убав автомобил. Веројатно во твојот твојот вмровско лоповски круг нема такви па чудно ти е.
Алоооооо,да се разбереме една работа.Ако некој си ја сака државата не мора да значи дека е за ВМРО ДПМНЕ.......
Јас немам друга резервна држава,ок.Ако имаш ти резервна држава те советувам да заминеш веднаш,зошто почнуваш да ја напнуваш темата со глупости......
Ако твоите предци биле за краља и отаџбину,и се крстеле во петокраката,моите не биле ни за краља нити за петокраката.....
И за крај еден текст...
1.Слободата не ми ја донесоа Ранковик и Тито туку Македонските Партизани
2.Тито не ни дозволи да зборуваме на македонски,ние од секогаш сме зборувале на македонски
3.Јас не навивам за Звезда и Партизан,туку за Вардар
4.Кога игра Гоковик тенис јас не излегувам на балкон да пукам дека победил
5.Јас не навивам за Цибона,туку за МЗТ
6.Јас кога патувам не се представувам дека сум од FYROM туку дека сум од Македонија
7.Ако ја сакаш државата онаква каква што е со сите свои мани и убавини,не мора да си за ВМРО
8.Моите предци не се бореле да ја видат Македонија во Југославија,туку како Обединета