Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Соопштение од концентрациониот логор Дрекселмаер, лично од СС бригадирот Лукас Мурингер. Немало други починати Евреи.
Фабриката Дрекслмајер во Кавадарци во вторникот изезе со соопштение во врска со срмтта на една вработена, која почина пред една недела на работното место, при што се наведува дека причина за смртта бил мозочен удар. Во соопштението се наведува дека вработената на 16.06.2015 на кратко изгубила свест, по што веднаш бил повикан медицинскиот персонал од амбулантата која работи во рамки на фабриката. Истовремено била повикана и брзата помош од Кавадарци. Откако е дадена прва медицинска помош нашата колешка била пренесена во болница, а за целото време таа била придружувана од страна на нејзината претпоставена. За жал, нашата вработена починала следниот ден на клиниката во Скопје, како последица на мозочен удар, се вели во соопшението. „Ова е прв случај во ДММ да изгубиме вработен на овој начин. Изгубивме ценета и почитувана колешка, која ќе ја чуваме во нашите спомени. Раководството на компанијата, целокупниот персонал и одборот на вработените на ДММ изразуваат длабоко сочуство до семејството на почината, за ненадоместливата загуба“, изјави Лукас Мурингер, технички раководител во ДММ. Од Дрекслмајер Мануфактуринг Македонија ДММ истакнуваат дека редовно се спроведуваат инспекциски контроли од областа на здравјето и безбедноста при работа. Воедно се информира дека медицинскиот персонал кој работи во амбулантата во фабриката брои осум лица меѓу кои и доктор, кои во секое време им стојат на располагање на сите вработени.
http://press24.mk/drekslmajer-so-soopshtenie-za-smrtta-na-vrabotenata
Ako od zemjodelie ne se zivee od fabrika pa ic.Тие што мислат дека од земјоделие се живее, бујрум, им давам нива. Нека живеат. Јас пари се наполнав.
Се преживува, не се живее.Ako od zemjodelie ne se zivee od fabrika pa ic.
Абе тешко на тебе ако решиш да живееш од една култура јас го зедов тоа само како пример инаку има толку земјиште на располагање ама знаеш зјае празно и баш коа на некој ќе му текне да прави нешто со него ќе ти се нацртат минимум 5-6 луѓе и ќе ти тврдат дека е нивно. Нај лесни пари се од лешници,ореви,бадеми ,капини,малини,рибизли и аронија откуп стабилен цена ненормална. Плус имам слушнато дека некаде во Гевгелија некој одгледувал некој скап индиски зачин откупна цена 500 денари кг , а работа минимална. Пак ќе кажам може нема да се збогатиш ама бар си сам свој газда. Во однос на парите конкретно за јачменот подобро е да ја имаш ти подршката од семенски материјал , па и да добиеш субвенција плус за откупен јачмен 2 ден кг , а откупната цена лани беше неверојатни 18 денари сеа ако ти е со никаков квалитет може и 10 да ти дадат некаде ама високо квалитетен може да достигне откупна и по 25 денари + субвенција. Најјака откупна цена има овесот и `ржот ама па тоа е со рача работа за жнење и вршење.А кој рече дека е подобро да работиш во маркет за 8 000 ?
И прво гледај што пишуваш,па после кажувај дали некој плука нешто контра.КОЛКУ ЗЕМЈОДЕЛЦИ ВО ДРЖАВАВА ИМААТ ХЕКТАР ИЛИ ПОВЕЌЕ ?
Убаво ти објасни членот Goldie за јачменот.Епа сега ти види дали вреди да ги фалиш овие 8 000 денари.
Правам муабет за обичната раја,а не за некој земјопоседник со многу земја.
Колкумина од тие што ги познаваш лично имаат 4-5 ниви × 12 хектари ?
Абе тешко на тебе ако решиш да живееш од една култура јас го зедов тоа само како пример инаку има толку земјиште на располагање ама знаеш зјае празно и баш коа на некој ќе му текне да прави нешто со него ќе ти се нацртат минимум 5-6 луѓе и ќе ти тврдат дека е нивно. Нај лесни пари се од лешници,ореви,бадеми ,капини,малини,рибизли и аронија откуп стабилен цена ненормална. Плус имам слушнато дека некаде во Гевгелија некој одгледувал некој скап индиски зачин откупна цена 500 денари кг , а работа минимална. Пак ќе кажам може нема да се збогатиш ама бар си сам свој газда. Во однос на парите конкретно за јачменот подобро е да ја имаш ти подршката од семенски материјал , па и да добиеш субвенција плус за откупен јачмен 2 ден кг , а откупната цена лани беше неверојатни 18 денари сеа ако ти е со никаков квалитет може и 10 да ти дадат некаде ама високо квалитетен може да достигне откупна и по 25 денари + субвенција. Најјака откупна цена има овесот и `ржот ама па тоа е со рача работа за жнење и вршење.
И ти вака како економист се преориентираше на земјоделие... Браво, нема штоАбе тешко на тебе ако решиш да живееш од една култура јас го зедов тоа само како пример инаку има толку земјиште на располагање ама знаеш зјае празно и баш коа на некој ќе му текне да прави нешто со него ќе ти се нацртат минимум 5-6 луѓе и ќе ти тврдат дека е нивно. Нај лесни пари се од лешници,ореви,бадеми ,капини,малини,рибизли и аронија откуп стабилен цена ненормална. Плус имам слушнато дека некаде во Гевгелија некој одгледувал некој скап индиски зачин откупна цена 500 денари кг , а работа минимална. Пак ќе кажам може нема да се збогатиш ама бар си сам свој газда. Во однос на парите конкретно за јачменот подобро е да ја имаш ти подршката од семенски материјал , па и да добиеш субвенција плус за откупен јачмен 2 ден кг , а откупната цена лани беше неверојатни 18 денари сеа ако ти е со никаков квалитет може и 10 да ти дадат некаде ама високо квалитетен може да достигне откупна и по 25 денари + субвенција. Најјака откупна цена има овесот и `ржот ама па тоа е со рача работа за жнење и вршење.
Абе тешко на тебе ако решиш да живееш од една култура јас го зедов тоа само како пример инаку има толку земјиште на располагање ама знаеш зјае празно и баш коа на некој ќе му текне да прави нешто со него ќе ти се нацртат минимум 5-6 луѓе и ќе ти тврдат дека е нивно. Нај лесни пари се од лешници,ореви,бадеми ,капини,малини,рибизли и аронија откуп стабилен цена ненормална. Плус имам слушнато дека некаде во Гевгелија некој одгледувал некој скап индиски зачин откупна цена 500 денари кг , а работа минимална. Пак ќе кажам може нема да се збогатиш ама бар си сам свој газда. Во однос на парите конкретно за јачменот подобро е да ја имаш ти подршката од семенски материјал , па и да добиеш субвенција плус за откупен јачмен 2 ден кг , а откупната цена лани беше неверојатни 18 денари сеа ако ти е со никаков квалитет може и 10 да ти дадат некаде ама високо квалитетен може да достигне откупна и по 25 денари + субвенција. Најјака откупна цена има овесот и `ржот ама па тоа е со рача работа за жнење и вршење.
Што е најсмешно сите стануваат експерти одма за бадеми,лешници за све имаат и план и пласман. Како беше она,математиката дома и на пазар не е иста.Тие што мислат дека од земјоделие се живее, бујрум, им давам нива. Нека живеат. Јас пари се наполнав.
Овој е viktor k од црнобело форумот.Овај е изгледа кај јанко буреко шо се јавува тој земјоделецо))
Sent from my iPhone using Tapatalk
Не бе просветли ме ти колку време треба знам јасно е по 3 години почнува да раѓа ама ќе ти летнат и така тешко дека од коа би завршил нешто ќе најдеш работа плус јас веќе си живеам така не ми кажувај ти мене математики сум нашол како и живеам подобро од колку некој да те ебава за 250 евра месечно.Извини вака, дали си запознат колку време е потребно за орев и лешник да добијаш како производ?? Или во штаб така ве учат денеска садиш и оп утре лешници и ореви , пред да трескаш вакви глупости читај малце, лешник о орев даваат род после 7 до 10 години, ако ти си решен да живејш тука наредниве 10 години и да ги чекаш првите лешници и ореви , good luck
Sent from my iPhone using Tapatalk
Не се страмам јас од работа и не ме учеле чекај удобна фотелја па и 10 факултети да завршам што има врска битно работам не седи и кукај нема работа и државата ми е крива за се.И ти вака како економист се преориентираше на земјоделие... Браво, нема штоПодржувам претприемачки дух, компониран со земјоделски...
Море откупот ти е сигурен ако сакаш ќе ти кажам дури и човек кој ќе ти ги плати садниците и ќе се задолжи да ги откупи родовите по пазарна цена.Што е најсмешно сите стануваат експерти одма за бадеми,лешници за све имаат и план и пласман. Како беше она,математиката дома и на пазар не е иста.