Fringe
Скитник низ паралелни светови
- Член од
- 24 септември 2011
- Мислења
- 7.898
- Поени од реакции
- 3.006
Многу луѓе,многу желби никако не им се погодува.
Сите сакаат многу пари без работа.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да беа такви македонците немаше да работат во три смени за 12 илјади плата, така да ќути поубаво...Многу луѓе,многу желби никако не им се погодува.
Многу луѓе,многу желби никако не им се погодува.
Ako bese platata npr 25000, ke ja otvorevte temava ili ne? Ke plukavte po fabrikata (opravdano vo sekoj slucaj) ili ne?
Decki toa e rabota na norma, i vo Makedonija i vo strancija ti e isto.
Соопштение од концентрациониот логор Дрекселмаер, лично од СС бригадирот Лукас Мурингер. Немало други починати Евреи.
Воедно се информира дека медицинскиот персонал кој работи во амбулантата во фабриката брои осум лица меѓу кои и доктор, кои во секое време им стојат на располагање на сите вработени.
http://press24.mk/drekslmajer-so-soopshtenie-za-smrtta-na-vrabotenata
Добро ја знам ситуацијата таму со една реченица во моментов е:Луд јебе збуњеног.Не ќоро и сакато, и повеќе од тоа, речиси нема човек од Кавадарци и околните села кој не поработил во ДМ.
Секој месец ротираат, бркаат неколку стотина, примаат нови неколку стотина, зошто е тоа така не знам, или не се покажуваат добро работнициве или има некоја цака, новите да земаат помала плата и сл.
За ова си во право потполно имам познаници произведуваат по 250-400 тона пченица пак неможат да имаат механизација барем блиску до една унгарија а не па европска унија едноставно неемаат можност да се дадат 100-200 илјади евра за комбајна современа другите машини колку толку се ок а тоа на запад никад нема да може да имаатNa zapad definicija za zemjodelec e toa da ima najmalku 50tina kravi i 50tina hektari zemja. Inaku ne gi racunaat za zemjodelci. ko so rekov, kaj nas profesionalni zemjodelci nema, ili ima tolku so moze na prst da gi prebrois. Tuka e problemot. na zemjodelieto retko koj gleda kako primaren (ili edninstven) nacin na zarabotka. Na 95% kao zemjodelci im e daj sto das.
кога германците биле присутни во фабриката брзините на траките ги пуштале на поспоро ниво,дали е тоа за да можат германците да ја пратат работата кој каде греши или друга е работатаAko bese platata npr 25000, ke ja otvorevte temava ili ne? Ke plukavte po fabrikata (opravdano vo sekoj slucaj) ili ne?
Или тоа или одговорните тука ја надминувале нормата за 10-15 % и овој швабава си вика што се дешава мора да видам кај мене у њемачка нема ова, и овие намалуваат и се курчат после како имаат посветени работници ја сакаат фирмата а уствари луге умираат е тоа ти е кај наскога германците биле присутни во фабриката брзините на траките ги пуштале на поспоро ниво,дали е тоа за да можат германците да ја пратат работата кој каде греши или друга е работата
Јас земам 25 ооо+ и пак ќе плукам зошто неписмени ги водат фирмите, не дека сум јас мн. писмен во друг смисол се нема човечност.Вчера примен и те ебавка како што му к. сака, оди ова оди измети ми и сл. Се замислуваат како фараони ама затоа низ град од време на време ќе ги видиш помодрени во лице.Има време ќе се освестиме како народ.Од стариве се видело 90% трпевци е и ситуацијава ради нив е денес срање.Ама во иднина не верувам дека кубурот само во зло време ќе се чува.Ako bese platata npr 25000, ke ja otvorevte temava ili ne? Ke plukavte po fabrikata (opravdano vo sekoj slucaj) ili ne?