Дрекселмаер – Фабрика на смртта

• Креатор на темата Креатор на темата Notepad2
  • Време на започнување Време на започнување
Многу луѓе,многу желби никако не им се погодува.
Сите сакаат многу пари без работа.
Да беа такви македонците немаше да работат во три смени за 12 илјади плата, така да ќути поубаво...

Среќа што некои се уште се борат за своите права, за жал само оние на кои животот не им зависи од таа работа...

Многу луѓе,многу желби никако не им се погодува.
Сите сакаат многу пари без работа.

Многу луѓе многу желби?? Арно шо не сме некоја држава од 50 миљони народ,

Не братче, секој дси бара плата како во секоја нормална , значи нормална држава во светов (ние не сме таква)

Секој сака да си оди на работа без партиски притисоци а не за 9000 денари плата до 10то колено на гласање да одите пошто тебе те вработиле нели ;)
Или си со нив или за тебе иднина тука нема, не дај боже да си против нив

Секој сака да се вработи без партиска книшка друже, а то моментално го нема, ако сакаш имај и 4 факултети прбо и најбитно е да имаш книшка

Тој шо оди во дрексл сака да има шеф претпоставен човек шо ја знај работата и е за шеф , а не некој партиски куропушач со 8мо одделение да ти биди претпоставен и да зема 6 пати поголема плата од тебе за шпиунирање и шетање низ погон како паун

Да се случеше ваков смртен случај во нормална држава , шо би било можиш да претпоставиш ??

И на крај секој сака бугарски пасош да се спаси од дупкава, очигледно само то е спас изгледа , сите се пра јаки патриоти да живеј македонија името не го даваме а уствари сите потсвесно си знаатво кој гомна сме и тониме и тониме ....

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ako bese platata npr 25000, ke ja otvorevte temava ili ne? Ke plukavte po fabrikata (opravdano vo sekoj slucaj) ili ne?
Decki toa e rabota na norma, i vo Makedonija i vo strancija ti e isto.

Соопштение од концентрациониот логор Дрекселмаер, лично од СС бригадирот Лукас Мурингер. Немало други починати Евреи.

Фабриката Дрекслмајер во Кавадарци во вторникот изезе со соопштение во врска со срмтта на една вработена, која почина пред една недела на работното место, при што се наведува дека причина за смртта бил мозочен удар. Во соопштението се наведува дека вработената на 16.06.2015 на кратко изгубила свест, по што веднаш бил повикан медицинскиот персонал од амбулантата која работи во рамки на фабриката. Истовремено била повикана и брзата помош од Кавадарци. Откако е дадена прва медицинска помош нашата колешка била пренесена во болница, а за целото време таа била придружувана од страна на нејзината претпоставена. За жал, нашата вработена починала следниот ден на клиниката во Скопје, како последица на мозочен удар, се вели во соопшението. „Ова е прв случај во ДММ да изгубиме вработен на овој начин. Изгубивме ценета и почитувана колешка, која ќе ја чуваме во нашите спомени. Раководството на компанијата, целокупниот персонал и одборот на вработените на ДММ изразуваат длабоко сочуство до семејството на почината, за ненадоместливата загуба“, изјави Лукас Мурингер, технички раководител во ДММ. Од Дрекслмајер Мануфактуринг Македонија ДММ истакнуваат дека редовно се спроведуваат инспекциски контроли од областа на здравјето и безбедноста при работа. Воедно се информира дека медицинскиот персонал кој работи во амбулантата во фабриката брои осум лица меѓу кои и доктор, кои во секое време им стојат на располагање на сите вработени.
http://press24.mk/drekslmajer-so-soopshtenie-za-smrtta-na-vrabotenata

Соопштение од концентрациониот логор Дрекселмаер, лично од СС бригадирот Лукас Мурингер. Немало други починати Евреи.
Воедно се информира дека медицинскиот персонал кој работи во амбулантата во фабриката брои осум лица меѓу кои и доктор, кои во секое време им стојат на располагање на сите вработени.
http://press24.mk/drekslmajer-so-soopshtenie-za-smrtta-na-vrabotenata

Дај да ги видиме тие осум лица медицински персонал, меѓу кои и доктор, кои во секое време им стојат на располагање на сите вработени.

Во текстот пишувани хвалоспеви за Дрекслмаер, а фотографијата што го придружува текстот земена од улица, надвор од фабричкиот двор.
image.jpg

Мислиш ли дека некој ќе поверува на овие лаги?

Разбрав почнале и ќоро и сакато да примаат, Кавадарчани да му го натиснам сеа на лојзето се манаа не му одат веќе дааа...

Последно уредено:
Не ќоро и сакато, и повеќе од тоа, речиси нема човек од Кавадарци и околните села кој не поработил во ДМ.

Секој месец ротираат, бркаат неколку стотина, примаат нови неколку стотина, зошто е тоа така не знам, или не се покажуваат добро работнициве или има некоја цака, новите да земаат помала плата и сл.

Не ќоро и сакато, и повеќе од тоа, речиси нема човек од Кавадарци и околните села кој не поработил во ДМ.

Секој месец ротираат, бркаат неколку стотина, примаат нови неколку стотина, зошто е тоа така не знам, или не се покажуваат добро работнициве или има некоја цака, новите да земаат помала плата и сл.
Добро ја знам ситуацијата таму со една реченица во моментов е:Луд јебе збуњеног.

Мој совет за младиве што не им се работи многу а сакаат пари за на одмор.Се вработуваш и по една недела одма боловање им гнетиш, што може подолго 1,2 плати со дома седење земаш и правец на море или кој како сака.:LOL:Ќе видат ќе невидат ќе ти манат клоци, наредна година пак така или зависи може и за на зимовање иста шема 3 месеци 600еур полна капа.

Na zapad definicija za zemjodelec e toa da ima najmalku 50tina kravi i 50tina hektari zemja. Inaku ne gi racunaat za zemjodelci. ko so rekov, kaj nas profesionalni zemjodelci nema, ili ima tolku so moze na prst da gi prebrois. Tuka e problemot. na zemjodelieto retko koj gleda kako primaren (ili edninstven) nacin na zarabotka. Na 95% kao zemjodelci im e daj sto das.
За ова си во право потполно имам познаници произведуваат по 250-400 тона пченица пак неможат да имаат механизација барем блиску до една унгарија а не па европска унија едноставно неемаат можност да се дадат 100-200 илјади евра за комбајна современа другите машини колку толку се ок а тоа на запад никад нема да може да имаат :D

Ako bese platata npr 25000, ke ja otvorevte temava ili ne? Ke plukavte po fabrikata (opravdano vo sekoj slucaj) ili ne?
кога германците биле присутни во фабриката брзините на траките ги пуштале на поспоро ниво,дали е тоа за да можат германците да ја пратат работата кој каде греши или друга е работата

кога германците биле присутни во фабриката брзините на траките ги пуштале на поспоро ниво,дали е тоа за да можат германците да ја пратат работата кој каде греши или друга е работата
Или тоа или одговорните тука ја надминувале нормата за 10-15 % и овој швабава си вика што се дешава мора да видам кај мене у њемачка нема ова, и овие намалуваат и се курчат после како имаат посветени работници ја сакаат фирмата а уствари луге умираат е тоа ти е кај нас

Јас земам 25 ооо+ и пак ќе плукам зошто неписмени ги водат фирмите, не дека сум јас мн. писмен во друг смисол се нема човечност.Вчера примен и те ебавка како што му к. сака, оди ова оди измети ми и сл. Се замислуваат како фараони ама затоа низ град од време на време ќе ги видиш помодрени во лице.Има време ќе се освестиме како народ.Од стариве се видело 90% трпевци е и ситуацијава ради нив е денес срање.Ама во иднина не верувам дека кубурот само во зло време ќе се чува.

Работев во фабрика каде поголемиот процент на вработени беа постари лица (и повеќето земаа пензии) и за време на пауза вика: " Овде е ко концентрационен логор, дури и за празници работиме ова она, ама шо да се прај ПУСТА ДОСАДА, да работиме нешто..."

^ Од ова може да заклучиме дека нив и не им се приоритет парите и работат повеќе за да го пополнат времето и не им оставаат простор на другите луѓе доколку нешто не им одговара ко во случајов со работење во празници итн...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom