Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
A шо можи да е?бегај на лекар..
Имам 16години, и имам болки во левио предел на граите (кај срцето) пропатени со тешко дишење и висок пулс.
Одеднаш кога ќе ми се појави болката многу ме фаќа страв. Што може да е?
Иди на лекар, нека ти направи ЕХО, може и ЕКГ ама ЕКГ-то варира и од тоа што пациентот во моментот на мерење осеќа трема и може да се појават несразмерности да ги наречам. Инаку не мора да значи дека е нешто сериозно, може си имал стресен период, јас пред 2-3 недели имав таков период и ме стегаше така јако кај срцето и имав аритмија/тахикардија што мислев дека инфаркт ќе ме мавне во секоја секунда, а не се исплати да идам на лекар затоа што имам зголемено срце и бели дробови поради пливањето и додека се објасниш зашто е тоа така со нашиве лекари, ќе те хоспитализираат.. Ама јас знаев дека ми е до тоа, кај тебе се слагам со луѓево што пишале над мене, правац кај матичниот и земај упат за ЕХО/ЕКГ.Имам 16години, и имам болки во левио предел на граите (кај срцето) пропатени со тешко дишење и висок пулс.
Одеднаш кога ќе ми се појави болката многу ме фаќа страв. Што може да е?
и имам болки во левио предел на граите (кај срцето) пропатени со тешко дишење и висок пулс.
Имаш пореметен пулс, гадење, тахикардии и аритмии во моментот?Ај и ја да прашам нешто - На топлово по цел ден со клима седев и се разболев многу јасно (Кашлање и тоа јако кашлање) што ме држи веќе 4 недели, пијам антибиотици и се тоа.
Но ме чуди што почна да ме боли околу срцето некој мускул па ме интересира дали може да е од пресилно кашлање нешто да сум пореметил а у ?
Бев на матичен, демек се океј било, ама стравче ми е малце зашо при секое кашлање, се осеќам ко инфаркт да ќе ме акне ...