Ај
@RickyLFC9 пиши го целиот моментален состав, плус
Signing да видам до кај сте. Ако земеме во предвид дека во втората сезона некои од засилувањата од лани кои баш и не се покажаа, можат да кренат форма и да се вклопат, ќе бидете сериозен кандидат за топ 4, па и повеќе
Мило ми е што праша, време е да се врати моето "signing"
Ова е поише мое мислење за поставеност и слично, бар вака ми изгледа веројатно да се оформува тимот.
Мињоле / Богдан
Клајн / Виздом - Шкртел / Туре - Сако / Ловрен - Морено / Фланаган
Ален / Лукас
Хендерсон / Џан - Ковачич / Лалана
Ајб / Маркович - Signing / Стариџ - Фирмино / Кутињо
Е сеа кај е фрката? Прво, ја искрено би сакал да земеме уште еден фул бек (плус Клајн), по можност лев. DM позицијата ми е некако слаба карика, еден signing може и таму да се стави, мада ништо не се збори за тоа и затоа не верувам. Веројатно во случај да не се одвиваат работите по планирано таму, можеби Џан би можел малку да се повлече. Друга работа, благе везе неам како игра Фирмино и кај би играл, дали лево или десно, пошто у живот го неам глеано. Сам по себе кога читам вака пологично ми е некако лево, ама сигурно и тој и Кутињо ќе имаат загарантирана стартна улога, такашто веројатно ќе биде користен десно, или некако по централно. Го изоставив Милнер, не знам кај би играл он тука. Централниве се топ вака, со Ковачич во тимот таму нема место за него, па кога на тоа ќе се додаде и прашањето кај ќе игра Фирмино, не знам, ќе видиме. Во одбраната го имаме и Иљори, се надевам ќе биде вклучен некако во тимот. Интересно е што и покрај тоа што ги имаме и Ингс и Ориџи, кои исто така ги изоставив, плус Стариџ, сметам дека фали еден класа напаѓач. Се спомиња Бака, али не се нешто јаки гласините за него моментално, затоа оставив signing тука. Сепак, составов вака напишан делува премногу статичен. Средината и крилата и те како ќе мењаат позиции сезонава, такашто како и да ги пишам, нешто ќе биде утнато. Грубо мислам дека изгледа вака. Овој состав исто така подразбира продажба на Енрике, Ламберт, Коатес, Манкиљо (вратен назад), Борини, Стерлинг и Балотели.