Kadaif
M.D.
- Член од
- 21 јануари 2008
- Мислења
- 7.453
- Поени од реакции
- 9.464
За странскиот инвеститор тие се САМО евтина работна сила и тоа е факт.Kadaif mene mi e jasno deka si zemas solidna plata,zatoa i ti e lesno da davas vakvi komentari.Znaci spored tebe rabotnicite se evtina rabotna raka i nisto drugo?Jas mislam deka koga menagerite na stranskite a i domasnite firmi ne bi bile tolku alcni bi imalo i pogolemi plati za rabotnicite .Se e drugo demagogija.Ova spored mene ne e politicko tuku ekonomsko presanje.Znaci pazarna ekonomija ne se razviva soniski plati.Inace jas licno voopsto ne ja gledam opozicijata kako spasitel na Makedonija tuku naprotiv,gi vidovme veke koj se i so se.Ama batka redno e veke da se zgolemat platite inace vo sprotivno ke bidime na nivo na Vietnam.
Не се работи за тоа тие да се алчни, туку за профит и трка со конкуренцијата, и тие се под притисок да продаваат поевтини и поквалитетни производи на БМВ, Мерцедес, Волксваген итн Пазарот е динамичен, методот за кој ти зборуваш го правеа во комунизмот па видовме како заврши тој систем во кој во 2000 година србите продаваат застава 101 (технологија стара 30 години) на цената колку едно ново пежо.
Добрата работа кај дрексел е што влегува каква таква свежа пара во државата.