Дрекселмаер – Фабрика на смртта

• Креатор на темата Креатор на темата Notepad2
  • Време на започнување Време на започнување
Da i platite se isti ko na zapad ili ne bas?:cautious:
Платите се друга тема, збориме за начинот на работа.

Ако требало да дава иста плата инвеститорот како во матичната земја, верувај дека никад не би ни дошол во оваа чудесна земја.

Платите се друга тема, збориме ра начинот на работа.
Za da imame zapaden sistem na rabota a i pazarna ekonomija mora i platite da se barem pola od tie na zapad.A ne rabota po nekoj zapadnjacki sistem a plati kinesko somaliski sistem! Tuka e najgolemiot problem,nema mnogu filozofija.

ЕКСКЛУЗИВНО ФОТО + ВИДЕО

КУРир дознава дека екипа отишла во домот на жената и предложиле, ако не и е добро таа да не доаѓа на работа. И понудиле едномесечен платен одмор и бесплатен преглед во Систина. Но таа инсистирала да дојде на работа, по што фабриката ќе пропадне ако она е отсутна.

Цел ден менаџерот се грижел за неа и инсистирал да го напушти работното место. И нудел и превоз со новиот мерцедес на Грујо. Никој не ја спречил да остане, дури и клекнал на колена ја молел да оди на лекар.

Известува Сијка Пиштолова од Свирипичино

Поработи може ќе ти помине.Тоа не е спречување. (y)

Според наши извори, таа не била спречена да оди во амбулантата и да побара лекарска помош. Но, по барањето да повика такси и да замине од работа, од одговорното лице на смена, добила одговор – да поработи, можеби ќе ѝ помине. Набргу, В.С. паднала во бесознание, ја изнеле од халата, и и била укажана прва помош од медицинско лице.

http://narodenglas.com/шокантни-податоци-од-дрекслмаер-во/[DOUBLEPOST=1434988309][/DOUBLEPOST]

Па што очекуваш? Тие работат за една западна фирма, да не мислип дека на запад фирмите работат поинаку? Западните економии се развиени поради високата ефективност.

Убаво кажува валвонин ама вие што од табановце немате подалеку излезено нема никад тоа да го разберете!
Еве јас сум бил на запад, а и на исток. Светот убаво го имам видено, Табановце сум го поминал милион пати, а како студент сум работел и за познати корпорации (за робови што викаш).

И тие корпорации, те плаќаат за секоја минутка одработена повеќе од тоа што стои во договорот, имаш право на пауза, на слобидни денови и со платата МОЖЕШ ДА ЖИВЕЕШ!

И најважно од се, кога ќе ти се слоши, НЕ ТИ ВИКААТ ПОРАБОТИ МОЖЕ ЌЕ ТИ ПОМИНЕ!!!

Za da imame zapaden sistem na rabota a i pazarna ekonomija mora i platite da se barem pola od tie na zapad.A ne rabota po nekoj zapadnjacki sistem a plati kinesko somaliski sistem! Tuka e najgolemiot problem,nema mnogu filozofija.
Gazdata investiral tuka za efitna rabotna raka so zapaden sistem na rabota. Ako muabetot e evropski plati ke investiral u Gjermani*ja ne tuka. Samite sme svesni deka sekoja stranska investicija e poradi eftina rabotna sila ...a ne deka nie kako rabotna sila sme "unikatni".

За да има западњчка плата треба ти или некои како тебе приближно паметен, да смисли некој патент производ кој ќе биде конкурентен и ќе се бара за извоз насекаде низ Европа.

Да има едукативен систем на светско ниво, со вистински професори и доктори на науки, кои секоја година прават нови пронајдоци и докторските дисертации им гласат како нешто од типот: Начин па производство на електрична енергија од обновливи извори попрофитабилен од атомна енергија.

А не докторска дисертација од типот: Улогата на тракторот Тома Винковиќ во развојот на производството на пченка во Македонија.[DOUBLEPOST=1434989613][/DOUBLEPOST]
И тие корпорации, те плаќаат за секоја минутка одработена повеќе од тоа што стои во договорот, имаш право на пауза, на слобидни денови

Не сакам да го фалам сеа дрекселмаер, тие се приватњаци и си бркаат нивен бизнис, ама ова што го напиша во фабриката се спроведува. Види го насловот на темата и станува јасно дека темава се политизира.

За да има западњчка плата треба ти или некои како тебе приближно паметен, да смисли некој патент производ кој ќе биде конкурентен и ќе се бара за извоз насекаде низ Европа.

Да има едукативен систем на светско ниво, со вистински професори и доктори на науки, кои секоја година прават нови пронајдоци и докторските дисертации им гласат како нешто од типот: Начин па производство на електрична енергија од обновливи извори попрофитабилен од атомна енергија.

А не докторска дисертација од типот: Улогата на тракторот Тома Винковиќ во развојот на производството на пченка во Македонија.[DOUBLEPOST=1434989613][/DOUBLEPOST]

Не сакам да го фалам сеа дрекселмаер, тие се приватњаци и си бркаат нивен бизнис, ама ова што го напиша во фабриката се спроведува. Види го насловот на темата и станува јасно дека темава се политизира.
Точно, се политизира. Ја политизирате вие што наоѓате за сходно да ја релативизирате темата. Да кажувате како на запад било исто, да не ќе те галеле итн.

Политизирање е кога ти смета некој да ја обвини Владата. Само кај нас оди тоа во обратна насока, оној што критикува не смее да биде обележан за опозиција, туку оној што релативизира, треба да е обележан ко власт.

Точно, се политизира. Ја политизирате вие што наоѓате за сходно да ја релативизирате темата. Да кажувате како на запад било исто, да не ќе те галеле итн.

Политизирање е кога ти смета некој да ја обвини Владата. Само кај нас оди тоа во обратна насока, оној што критикува не смее да биде обележан за опозиција, туку оној што релативизира, треба да е обележан ко власт.
Друже, јас сум да се смени владава. Ама сум и за тоа да не се вратат истите оние малоумници кои ја отераа претходно државата у курац и на некој начин принудија многу млади да го фатат патот по светот.

Трета опција би било најдобро.

Друже, јас сум да се смени владава. Ама сум и за тоа да не се вратат истите оние малоумници кои ја отераа претходно државата у курац и на некој начин принудија многу млади да го фатат патот по светот.

Трета опција би било најдобро.
Без да се навредиш ама овие муабети де најглупи на свет.

Ова е ко онаа, ја сум да падне вмро и да дојде вмро.

Тие што ја уништиле не биле 10 години на власт. ТОЈ што ја уништи има рак и ќе умре набрзо. За трета опција може да зборуваат само политички неписмени луѓе. Трета опција не се гради преку ноќ, а во ваква Македонија, загушена и поробена, никогаш нема да дојде до израз, кај ќе се промовира, на Сител?

Без да се навредиш ама овие муабети де најглупи на свет.

Ова е ко онаа, ја сум да падне вмро и да дојде вмро.

Тие што ја уништиле не биле 10 години на власт. ТОЈ што ја уништи има рак и ќе умре набрзо. За трета опција може да зборуваат само политички неписмени луѓе. Трета опција не се гради преку ноќ, а во ваква Македонија, загушена и поробена, никогаш нема да дојде до израз, кај ќе се промовира, на Сител?
"Глупи" ти се ако си партиски определен. Додека луѓето не престанат све у животот да гледаат преку призмата на партии, уште долго време нема да има вадење од овие лајна.

Политичарите треба да му служат на народот а не обратно!

Ако на поедниецот му е потребна телевизија да уочи некои работи со кои секојдневно се среќава, тогаш навистина не ни заслужува да живее во подобра држава.

"Глупи" ти се ако си партиски определен. Додека луѓето не престанат све у животот да гледаат преку призмата на партии, уште долго време нема да има вадење од овие лајна.

Политичарите треба да му служат на народот а не обратно!
Партиска определеност има само во Македонија. Јас од определеност имам само клупска :)

Ајде, дај ми план некој како да донесеме трета опција на власт. Јас исто така би сакал трета. Ама знаеш што? Додека луѓето од Дрексел се уценуваат со работа ако не гласаат за владеачката гарнитура, нема никогаш за третите да гласаат.

А ако направиме слободна земја без уцени и вработувања во администрации, ќе и биде ли на третат опција полесно?

Партиска определеност има само во Македонија. Јас од определеност имам само клупска :)

Ајде, дај ми план некој како да донесеме трета опција на власт. Јас исто така би сакал трета. Ама знаеш што? Додека луѓето од Дрексел се уценуваат со работа ако не гласаат за владеачката гарнитура, нема никогаш за третите да гласаат.

А ако направиме слободна земја без уцени и вработувања во администрации, ќе и биде ли на третат опција полесно?
Гласањето е анонимно, од кај ќе знаат тие за кого гласале?

Kadaif mene mi e jasno deka si zemas solidna plata,zatoa i ti e lesno da davas vakvi komentari.Znaci spored tebe rabotnicite se evtina rabotna raka i nisto drugo?Jas mislam deka koga menagerite na stranskite a i domasnite firmi ne bi bile tolku alcni bi imalo i pogolemi plati za rabotnicite .Se e drugo demagogija.Ova spored mene ne e politicko tuku ekonomsko presanje.Znaci pazarna ekonomija ne se razviva soniski plati.Inace jas licno voopsto ne ja gledam opozicijata kako spasitel na Makedonija tuku naprotiv,gi vidovme veke koj se i so se.Ama batka redno e veke da se zgolemat platite inace vo sprotivno ke bidime na nivo na Vietnam.

• Ми се допаѓа
Reactions: Meh

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom