Дрекселмаер – Фабрика на смртта

• Креатор на темата Креатор на темата Notepad2
  • Време на започнување Време на започнување
Дознав по весниците дека ова фирма првично сакала во Косово да отвори фабрика, но не успале да се договарат, не знам зошто,
Затоа што косово нема никаква инфраструктура, институции, образован кадар, дури и не фигурира како членка во обединетите нации.

Затоа што косово нема никаква инфраструктура, институции, образован кадар, дури и не фигурира како членка во обединетите нации.
Тие баш бодлот гледам ептен го почитуваат, разбирам....

Кадаифов се прокламира за лекар а уназад муабетиве му се од типот, и така ќе умрела, шо кур. :eek: По твојава логика ако ти дојде пациент на клиника со рак во терминална фаза не ни треба да му понудиш хемотерапија, било што нешто иако сака да проба. Македонска медицина ин а наткејс.

Toa mozes da gi lazes tie so suplivi glavi so ne videle podaleku od tabanovci. Da povtoram, za obicen rabotnik bez razlika kade i da se naogja i raboti prakticno nema nikakvi prava, i gazot mu e nonstop natrten i spremen da mu go nakrsat. Jaki sindikati ima samo za vrabotenite vo javniot sektor i za drzavni monopolisti.
Principot po fabrikite e sekade ist, kjuti i pusi. Znaci uste ednas, sto podaleku od fabrika to podobro.

Колку грешиш човеку,колку си само во заблуда..[DOUBLEPOST=1434920566][/DOUBLEPOST]
Sekade ima magarinja so rabotat po fabriki, toa e licen izbor na sekoj poedinec-ka. So sila nikoj ne gi tera.

Зошто ги навредуваш луѓето што се борат за корка леб?Магариња ли се?Те сметав за попаметен,и поинаков човек..Нема разбирачка со тебе..[DOUBLEPOST=1434920646][/DOUBLEPOST]
Ima i na zapad fabriki (koncentraciski logori) beter nego nasiov dreksl. Toa e fakt. I svabite i skandinavcite begaat od fabriki, posebno od ovie turboiskoristuvackite. I tamu po fabrikite rabotat pretezno selska nepismena bagra i uvozni robovi.

Нема врска муабетот..Зошто го лажеш народот?Искрено,колку пари добиваш за ова што го пишуваш?Значи не водиме разговор кој е поголем СДСМ или ВМРО,не е тоа поентата..

Dobrovolno e samo kolku da se kaze, inaku se znae ako odbies moze uste odma da si gi soberes partalite. A ionaka za 8 rabotni saata nema solidna pecalka ni smetkite ne moze da si gi platis pa mora da rmbaat najmalku po 10tina saati dnevno. Zborime za privatniot sektor.[DOUBLEPOST=1434914352][/DOUBLEPOST]
Sega ne prajme muabet za platite, nego za toa kolku i kako se raboti. I eve se kladam so sekoj od vas deka tamu se raboti mnogu povekje nego ovde. Nekoi skapuvaat od rabota.

Не се клади,имам пријател во Словенија работи во фабрика за коли,Јагуар изгледа беше,прават катализатори..Не се пожалил до сега ништо
Еве за пример земи го Џонсон Контролс,плата земаат над 23.000 денара,јадење колку сакаш,пиење колку сакаш..Си работиш,никој не ти сере над глава..А во МКД е..

Кадаифов се прокламира за лекар а уназад муабетиве му се од типот, и така ќе умрела, шо кур. :eek: По твојава логика ако ти дојде пациент на клиника со рак во терминална фаза не ни треба да му понудиш хемотерапија, било што нешто иако сака да проба. Македонска медицина ин а наткејс.
Толкувањата ти се многу елементарни и без врска.

Толкувањата ти се многу елементарни и без врска.
Јас ко што знам медицината пропагира нудење помош на секое лице ( и земање пари за тоа секако но тоа е веќе нешто друго) а секој човек има право на хитна помош ако му се слоши или не му е во ред. Сем Филипините, Француска Полинезија и Македонија.

Јас ко што знам медицината пропагира нудење помош на секое лице ( и земање пари за тоа секако но тоа е веќе нешто друго) а секој човек има право на хитна помош ако му се слоши или не му е во ред. Сем Филипините, Француска Полинезија и Македонија.
Кај сум рекол дека не треба да се нуди помош? Си ги испи апчињата?

Кај сум рекол дека не треба да се нуди помош? Си ги испи апчињата?
Не, ги тргнавте моите од позитивната листа, само Витамин Ц сте оставиле.

Па те гледам дека урлаш страна две поназад како ќе починела жената без разлика дали ќе и понуделе помош или не и со тоа пробуваш да го испинуваш настанов. Не е поентата дали ќе починела или не, во цел свет умираат луѓе на работа, не мора да значи дека е од работата стриктно. Проблемот е односот спрема вработените во ДМ. Као да и се слошило/умрела локалната џукела.

Не, ги тргнавте моите од позитивната листа, само Витамин Ц сте оставиле.

Па те гледам дека урлаш страна две поназад како ќе починела жената без разлика дали ќе и понуделе помош или не и со тоа пробуваш да го испинуваш настанов. Не е поентата дали ќе починела или не, во цел свет умираат луѓе на работа, не мора да значи дека е од работата стриктно. Проблемот е односот спрема вработените во ДМ. Као да и се слошило/умрела локалната џукела.
Не спинувам, туку тоа е статистички погледнато реалноста, на некои спинери тоа не им оди во прилог како на тој што ја изурла целава фама. Се сложувам дека има неетички однос од препоставените, али дека доколку тој одност бил поразличен не верувам дека ќе го променело крајниот резултат од целава оваа ситуација.

Оставете ја жената да почива во мир.

Да е само во таа фабрика проблемот лесно ќе беше да се реши проблемот. Кај нас најразвиено е мобинг и лоши услови за работа ама молчи народот газдите се врзани со инспекците , судовите и слично. Каде да се жалиш нема , а пари ти требат и тоа е капитализам = робовладетелство!

Не ми се допаѓа што некој ги обвинуваат дирекно Грујо и Дрексл како бренд. Јас мислам дека за камшикување се шефовите што биле на смена. Не верувам дека германците би дозволиле вакво нешто.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom