Ipsissimus
P.I.
- Член од
- 23 јули 2010
- Мислења
- 15.582
- Поени од реакции
- 12.949
Како што реков, муслиманите истово ќе ти го кажат за Мухамед. Нема ништо ексклузивно во твоево тведење, освен фанатичноста со која си решил да веруваш. Вистината е на очиглед на сите, кога ќе каже некој дека надвор е ден и е сончево, доколку тоа е вистина, секој ќе може да се увери во тоа, во твојов случај, не само што никој неможе да го потврди твоето тврдење, туку во огромен број случаи, очигледно е дека твоето тврдење е контрадикторно, па поради тоа мораш да мешаш марксизми, еволуција, Дарвин, да ја спориш геологијата, да ги оцрнуваш и претставуваш како опасни методите и праксата на останатите правци и религии итн, итн.Христос Е Вистината.
Преку Христа, стана се‘ што стана. Он Е Творецот и на дрвјата и на камењета.
Очигледно е дека Вистината е сеопфатна.[DOUBLEPOST=1434700993][/DOUBLEPOST]
Христос за Себе вели: „Јас Сум„.
Очигледно е дека Он едноставно постои, што значи дека постои и пред моето раѓање, како објавена и предвечна Вистина.
Ако надвор е ден и е сончево, јас немам потреба да стравувам останатите сами да погледнат и да дојдат до истиот заклучок, обидот да ги заплашам и да ги обедам дека скептицизмот во моето тврдење е погрешен, и дека секој што не ми верува, ќе го снајде нешто лошо, би значел дека има нешто сомнително во моето тврдење.
Твоите одговори се светлосни години далеку од тоа да поднаучат било кого.МНогу нешта, на кои веќе си добил мој одговор.
Упатена е до мене, но се однесува на тебе.Забелешката е упатена од мене до тебе, не од мене до мене...