- Член од
- 21 ноември 2005
- Мислења
- 5.222
- Поени од реакции
- 952
Како разликувате паничен напад од напад на анксиозност?
Не разликуваме, барем јас не разликував ...Како разликувате паничен напад од напад на анксиозност?
Сепак не земајте го на своја рака, туку барајте совет од лекар/психолог/психијатар !!! Мојот психијатар вакви ги дава на крајот од терапијата, откако ке се откажат класичните антидепресиви како Елицеа, Зепира и сл., тогаш дава вакви на природна база што се, да се земаат во одреден период. Иако се на природна база и не стварат зависност, сепак не треба да се земаат на своја рака !Неолексан е многу добар за вакви појави, го покачува нивото на серотонин...За разлика од класичните антидепресиви и анксиолитици - не е токсичен и не ствара зависност, бидејќи е на природна база...Најнов е сега во Македонија...
А можеби би било добро пред да ти препише класични антидепресиви, да пробал со вакво нешто да ти помогне...Сепак не земајте го на своја рака, туку барајте совет од лекар/психолог/психијатар !!! Мојот психијатар вакви ги дава на крајот од терапијата, откако ке се откажат класичните антидепресиви како Елицеа, Зепира и сл., тогаш дава вакви на природна база што се, да се земаат во одреден период. Иако се на природна база и не стварат зависност, сепак не треба да се земаат на своја рака !
Неее, кај мене не би имало тоа ефект ... имам информација дека на некои луге како терапија ги дава само нив, но кај мене тие не ќе имаа влијание ... ниеден човек не е ист и депресијата и анксиозноста на секого немаат исто влијание, поради тоа психијатарот е тој што треба да одреди за кого каква терапија ќе помогне (без притоа да експериментира, па да дојде до појак степен на депресија) ... се зависи од случај до случај.А можеби би било добро пред да ти препише класични антидепресиви, да пробал со вакво нешто да ти помогне...
Trcaj, pravi nesto, bidi zafatenУтре од сабајле сум на свадба цел ден, и уште сега црни мисли во главата, што ќе биде, како ќе биде, музика, возбуда, па срцето да не ми праве проблеми, анксиозноста работе 100ка на саат.
Давајте совети ве молам, искуство некое, како да го пребродам ова
Сега ќе спијам, ама проблем ќе има утре од сабајле и таму кога ќе отидам. Ама мислам дека се ќе помине кога ќе стигнам таму и почнат церемониитеTrca
Trcaj, pravi nesto, bidi zafaten
Ти ли се жениш?Сега ќе спијам, ама проблем ќе има утре од сабајле и таму кога ќе отидам. Ама мислам дека се ќе помине кога ќе стигнам таму и почнат церемониите
Hahahaha.Ти ли се жениш?
па и да се жени треба да се радува,а не паничи што се жениТи ли се жениш?
Исто како што ја преживеа свадбата пред една година, ќе ја преживееш и сега.Утре од сабајле сум на свадба цел ден, и уште сега црни мисли во главата, што ќе биде, како ќе биде, музика, возбуда, па срцето да не ми праве проблеми, анксиозноста работе 100ка на саат.
Давајте совети ве молам, искуство некое, како да го пребродам ова
Денес сум на свадба кај најдобар другар, а од сабајле главата ме боле, се чувствувам растроен и само лоши мисли у главата како може на свадбата нешто лошо да ми се случи... Многу чудна појава од мојата долгогодишна анксиозност... Помагајте како да го надминам сето ова од сабајле и да си поминам супер на свадбата...
Ја преживеав без проблем и беше една од подобрите свадби што сум бил во мојот живот. Ама денеска еве и од сабајле проблеми. Неможам да спијам, од 03:30 сум станат и мака ми е. Цел сум растреперен, нагон за повраќање и сите горе доле симптоми на анксиозноста. Сега еволуцијата на мојата анксиозност е да бидам искрен дека на свадбата од возбуда ќе добиам инфаркт.Исто како што ја преживеа свадбата пред една година, ќе ја преживееш и сега.
Присети се на овој момент, ништо лошо не ти се случи, нели?
премногу си затворен во твојот внатрешен свет и живееш и размислуваш само во него,дете мени ја мислата,работи,спортувај или нешто слично и максимално посвети се да бидеш што поуспешен во тоа како би ти пружило задоволство и би те терало да бидеш поуспешен и посуспешенЈа преживеав без проблем и беше една од подобрите свадби што сум бил во мојот живот. Ама денеска еве и од сабајле проблеми. Неможам да спијам, од 03:30 сум станат и мака ми е. Цел сум растреперен, нагон за повраќање и сите горе доле симптоми на анксиозноста. Сега еволуцијата на мојата анксиозност е да бидам искрен дека на свадбата од возбуда ќе добиам инфаркт.
Знам дека тоа нема да се случи и сето ми е во главата, ама пак неможам да се изборам и да го победам ова глупо чувство. Обично овој проблем пред одење некаде го решавам со 2-3 чашки алкохол колку за опуштање и после тоа немам проблеми, се е во најдобар ред, ама не е алкохолот лек за се, неможе пред да одам некаде да пијам алкохоли.
Тој што прави свадба сигурно не се чувствува вака чудно како јас што се чувстувам. Ми се врте и мисла во главата да одам дирекно на свадба вечерва, да не одам сега преку денот во општина, во црква итн.
Се мачев да заспијам, неможев, па си велам ќе пишам тука, ќе се искажам што ми се врти во главата може ќе ми олесни.
Ама како и да е, многу мисли во главата, многу црни сценарија. Морам некако да се ослободам од ова што ме мачи со години наназад