Анксиозност

SF

Член од
4 октомври 2010
Мислења
290
Поени од реакции
142
Порано беше константен, сега е повремено само, обично навечер и после некои разочарувачки денови (пома неам какви се тие напади на паника со пикови).
Паника е моментален напад на силен страв кој трае до 1 час и ги блокира процесите на мислење и расудување со тресење на раце, забрзано дишење па и болки во гради. Мислам дека не си имала вакво нешто зошто не се заборава лесно.

Член од
16 декември 2008
Мислења
391
Поени од реакции
125
Не ти требаат тебе психијатри. Ти си жртва на една голема глупост такозвана Црква/религија. Бизнис во кој вработените се облекуваат како во 15ти век и продаваат лажна надеж. Кога нивниот фалш производ потфрла тогаш системот на верување пропаѓа и се случува ова што се случува кај тебе. Те затрупале со нивниот маркетинг дека измислениот чичко на небо ги сака и чува сите кои купуваат свеќи и оставаат пари на икони, а сите останати кои не ги финансираат се едноставно под дејство на ѓаволот.
Нема да најдеш мир во лековите. Треба да си оформиш нов и критички поглед на светот, ослободен од догма и малограѓанштина.
Поради тоа и веќе не верувам во тој чичко на небото, или барем ако воопшто постои сметам дека не е добар.[DOUBLEPOST=1415905764][/DOUBLEPOST]
Паника е моментален напад на силен страв кој трае до 1 час и ги блокира процесите на мислење и расудување со тресење на раце, забрзано дишење па и болки во гради. Мислам дека не си имала вакво нешто зошто не се заборава лесно.
Порано (по смртта на мајками) имав болки во градите (боцкање во срцето), но траеше нон стоп, не 1 час туку по цел ден (понекогаш мислам дека и во сон чувствував боцкање), ама мислев дека сето тоа е од стрес, подоцна се намалуваа и исчезнаа, од другото мислам дека немав ништо.

Член од
18 јуни 2014
Мислења
60
Поени од реакции
35
@marijamare: не ја прочитав твојата приказна цела, но гледам дека имаш проблем, но сама на себе ако не си помогнеш нема никој да ти помогне дури ни лековите.

Ја ти препорачувам појди најди си некоја работа само да си активна да не мислиш на ништо.

Дури и келнерка работи измешај се со луѓе.

Од седење дома само полошо ке биде.

Поздрав и се најубаво.

Член од
16 декември 2008
Мислења
391
Поени од реакции
125
@marijamare: не ја прочитав твојата приказна цела, но гледам дека имаш проблем, но сама на себе ако не си помогнеш нема никој да ти помогне дури ни лековите.

Ја ти препорачувам појди најди си некоја работа само да си активна да не мислиш на ништо.

Дури и келнерка работи измешај се со луѓе.

Од седење дома само полошо ке биде.

Поздрав и се најубаво.
Работам, не седам дома, ова не ми се случува често, ама знае да се случи. Инаку денес бев на разговор кај психијатарот. Нема потреба од загриженост рече. Од она што сум била сум многу подобра, само јас можеби тао не го гледам, но тој го гледа, а со по одредено време ќе го видам и јас тоа. Фала ви на сите многу :*

Член од
13 декември 2011
Мислења
504
Поени од реакции
816
Имам слушнато да, нешто као демек она што го мислиш тоа ти се случува, али некако негативно пласибо ме збуни. Btw. Денес веќе не осечам страв од самоубиство, тогаш кога пишав осекав, бев сигурна дека нема да го направам, ама се плашев да не не бидам свесна или сл. :(
И мене ми се има случено тоа, неколку месеци откако почнав да добивам панични напади.
Резултат на преголема напнатост и премногу размислување.
Ако можеш, почни да вежбаш, по можност зумба или нешто слично. Ќе си го потрошиш вишокот на енергија и ќе си го разбистриш мозокот. Искрено, МНОГУ помага, барем неколку часа неделно. Покрај зумбата или каков вид на вежбање и да си одбрала, обиди се да си го смениш начинот на исхрана. Ако не можеш до толку, пошто сепак за тоа требаат доста финансии, можеш да си купиш рибино масло со додаток на витамин А и Д. Ќе треба да ги земаш некое време, малку трпение, ама помага.
Кофеинот намали го, не е за анкциозни луѓе.
И секако, психотерапија. Тоа си знаеш.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Се издешава нешто низ дома пред некое време и јас си добив вакво:вонзем:
Добро е што можам да го препознаам и да делувам врз него, некогаш е ептен јако ама то е.

Attachments

Член од
25 септември 2008
Мислења
342
Поени од реакции
63
Денес сум на свадба кај најдобар другар, а од сабајле главата ме боле, се чувствувам растроен и само лоши мисли у главата како може на свадбата нешто лошо да ми се случи... Многу чудна појава од мојата долгогодишна анксиозност... Помагајте како да го надминам сето ова од сабајле и да си поминам супер на свадбата... :facepalm:

R

Redhead

Гостин
Денес сум на свадба кај најдобар другар, а од сабајле главата ме боле, се чувствувам растроен и само лоши мисли у главата како може на свадбата нешто лошо да ми се случи... Многу чудна појава од мојата долгогодишна анксиозност... Помагајте како да го надминам сето ова од сабајле и да си поминам супер на свадбата... :facepalm:
Пушти си музика што те релаксира или прави нешто друго што те опушта, ти најдобро си знаеш што е тоа зашто кажа дека веќе долго време си се справуваш со анксиозноста. Нема ништо лошо да ти се случи, си знаеш и сам. Убаво да си поминеш на свадбата и не претерувај со алкохолот зашто колку и да те опушти во моментот следниот ден ќе осеќаш поголема вознемиреност (од сопствено искуство кажувам).

Член од
10 февруари 2013
Мислења
30
Поени од реакции
8
Здраво. Вaкa. Пoштo незнaев кaде нa другo местo дa бaрaм,сaкaм тукa дa прaшaм нештo. Пиев aнтидепресив скoрo 3 гoдини. Сo кoнсултaцијa сo психијaтaрoт пред 5денa ги прекинaв. И сегa oсеќaм некoјa мaчнинa кaкo нaгoни зa пoврaќaње,гaдење,глaвoбoлки. Пa ме интересирa дaли тoa е нoрмaлнo. Ме кoпкa,не сум мирнa. :confused:

Член од
13 декември 2011
Мислења
504
Поени од реакции
816
Здраво. Вaкa. Пoштo незнaев кaде нa другo местo дa бaрaм,сaкaм тукa дa прaшaм нештo. Пиев aнтидепресив скoрo 3 гoдини. Сo кoнсултaцијa сo психијaтaрoт пред 5денa ги прекинaв. И сегa oсеќaм некoјa мaчнинa кaкo нaгoни зa пoврaќaње,гaдење,глaвoбoлки. Пa ме интересирa дaли тoa е нoрмaлнo. Ме кoпкa,не сум мирнa. :confused:
Symptoms of Antidepressant Withdrawal
Anxiety
Irritability
Depression and mood swings
Light-headedness
Dizziness and balance problems
Electric shock sensations
Fatigue
Flu-like symptoms
Headache
Loss of coordination
Muscle spasms
Nausea
Nightmares
Tremors
Trouble sleeping
Vomiting

Нормално е.

Последно уредено:
Член од
26 септември 2012
Мислења
8.329
Поени од реакции
7.077
тикви нормално е кога осеќаш мачнини и нелагодност

Член од
10 февруари 2013
Мислења
30
Поени од реакции
8
Symptoms of Antidepressant Withdrawal
Anxiety
Irritability
Depression and mood swings
Light-headedness
Dizziness and balance problems
Electric shock sensations
Fatigue
Flu-like symptoms
Headache
Loss of coordination
Muscle spasms
Nausea
Nightmares
Tremors
Trouble sleeping
Vomiting

Нормално е.

Член од
25 септември 2008
Мислења
342
Поени од реакции
63
Добар ден.

Како сте?

Овој зимски период само јас тешко го поднесувам или до анксиозноста е? Денеска сум малку во криза, дали оти вечер треба да излегувам, па чувствувам некој притисок или до времето е?
Ама реков повеќе апчиња не... 1 час пред да одам вечер 2-3 чаши алкохол за опуштање и нема проблем после тоа... Алкохолот барем за мене е многу добар лек, кога треба да се оде некаде, ама во умерени количини, колку за опуштање, 2-3 чашки и ништо повеќе.

Член од
20 јули 2014
Мислења
311
Поени од реакции
302
Алкохолот не е лек за никого, особено не за менталните растројства. Привременото опуштање после ти го наплаќа скапо.

Kajgana Shop

На врв Bottom