Дрекселмаер – Фабрика на смртта

• Креатор на темата Креатор на темата Notepad2
  • Време на започнување Време на започнување
Сега се трета смена работниците од таа линија каде што работела починатата, сите биле побркани не ги пуштале да се опростат со колешката поради тоа што ќе трпело производството, 30 и нешто години била жената што починала од Велес.

Во државава има 680,000 вработени. Ако некој од нив умре додека е во работен однос, дома, не значи дека фирмата во која работел го умрела.

Black Hok може што сака да пише на темава. И не само тој, туку уште 100 други членови може да напишат дека познаваат некој што умрел во Дрекселмаер, но не значи дека тоа што го напишале е точно. Постот на Black Hok е релевантен колку ланскиот снег.

Два-тројца да беа барем, а не десет, да му ебам мајката. :D
Јас можам да ти се кладам дека ова е обична измислица, дел од негативната кампања што ја спроведуваат комуњариве.
Веќе видено сценарио со еден куп анонимните дојави од загрижени специјалци и СМС/Фејсбук пораки каде што штабот повикува да се убие секој комуњар во државава. :icon_lol:

Смешни и провидни стануваат веќе.

Ќе ти дојдам дома,ќе те извлечам за уши и ќе те однесам во секој дом каде што има некој починат од ДММ..И после ќе се увериш,и што те ебам,и така си ставен тука да провоцираш..Мрсул еден[DOUBLEPOST=1434748649][/DOUBLEPOST]
добив информација дека починатата била од велес и мајка на три деца..може ли некој ова да го потврди..

Да..Матурска правела пред 1 месец за ќерка и..Мислам дека имала 2 ќерки..[DOUBLEPOST=1434748721][/DOUBLEPOST]
Сега се трета смена работниците од таа линија каде што работела починатата, сите биле побркани не ги пуштале да се опростат со колешката поради тоа што ќе трпело производството, 30 и нешто години била жената што починала од Велес.

Повеќе била жената,околу 45-50 години..Мајка на две ќерки..Едната сега правела матурска,во мај месец..Криво ми е многу,бидејќи не сакале да ја заменат,таа претпоставената не ја пуштила..

Ќе ти дојдам дома,ќе те извлечам за уши и ќе те однесам во секој дом каде што има некој починат од ДММ..И после ќе се увериш,и што те ебам,и така си ставен тука да провоцираш..Мрсул еден[DOUBLEPOST=1434748649][/DOUBLEPOST]

Да..Матурска правела пред 1 месец за ќерка и..Мислам дека имала 2 ќерки..[DOUBLEPOST=1434748721][/DOUBLEPOST]

Повеќе била жената,околу 45-50 години..Мајка на две ќерки..Едната сега правела матурска,во мај месец..Криво ми е многу,бидејќи не сакале да ја заменат,таа претпоставената не ја пуштила..

Епа така кажувале на телевизија 34 години ете грешка во известување инаку дека е сигурна информацијата сигурна е од вработени од втора смена ми потврдија сега пред 30 минути дека не ги пуштале да одадат последна почит кон починатата. И сега се било побркано после оваа случка. Инаку други информации пред јас да се вработам во ДММ ми кажуваше татко ми дека во Дрекселмаер во Србија умирале многу жени не ми текнува на бројката ама двоцифрена беше. Инаку јас додека работев во ДММ исти случај имаше на мојата линија кога падна колешка се изгуби поради тоа што ја тераа да работи 2 3 позиции поради тоа што ги немаше колешките па дури и ја напнаа дека многу заостанувала.

Епа така кажувале на телевизија 34 години ете грешка во известување инаку дека е сигурна информацијата сигурна е од вработени од втора смена ми потврдија сега пред 30 минути дека не ги пуштале да одадат последна почит кон починатата. И сега се било побркано после оваа случка. Инаку други информации пред јас да се вработам во ДММ ми кажуваше татко ми дека во Дрекселмаер во Србија умирале многу жени не ми текнува на бројката ама двоцифрена беше. Инаку јас додека работев во ДММ исти случај имаше на мојата линија кога падна колешка се изгуби поради тоа што ја тераа да работи 2 3 позиции поради тоа што ги немаше колешките па дури и ја напнаа дека многу заостанувала.

Остави ти на ТВ што кажуваат сител и канал5..Секако ќе се бранат.Ти слушај луѓе од внатре што викаат..Не слушај гаталец,слушај паталец.

Остави ти на ТВ што кажуваат сител и канал5..Секако ќе се бранат.Ти слушај луѓе од внатре што викаат..Не слушај гаталец,слушај паталец.
Не ги слушам вестите ни на шител ни на анал5 ми пренесоа домашните само незнам на која телевизија кажале ама сигурен сум дека е од телма споделена информацијата пошто провладиниве ништо лошо немаат кажано за фабрикава.

Tesko na familijata, neka pociva vo mir.
A so si mislite vie, deka vo fabrikite nekade vo opeanite drzavi ili bilokade vo svetot e poinaku? Rabotnikot e sekade vreden pomalku od magare, posebno tie so gi rabotat nisko platenite zanimanja. Toa e realnosta.

Tesko na familijata, neka pociva vo mir.
A so si mislite vie, deka vo fabrikite nekade vo opeanite drzavi ili bilokade vo svetot e poinaku? Rabotnikot e sekade vreden pomalku od magare, posebno tie so gi rabotat nisko platenite zanimanja. Toa e realnosta.

Ма немој,нема врска ова..Во Германија ти на работник да не му исплатиш к-15,хранарина,одмор платен..Па има цела држава да се крене на нози бре..Смртен случај да има во Германија,оти една мочла од претпоставена несакала да те пушти до докторот да идеш???Има да ја запалат со се гаќи бре..Затоа Германија е преполна од работници,зошто сите меѓу кои и ти лично би работел во Германија,отколку тука во оваа скапана држава?Зошто ние,како Македонија пример земаме од запад,оти сме паметни?Или толку ни сече..Па немој овакви срања да пишуваш,возрасен човек си.

Ма немој,нема врска ова..Во Германија ти на работник да не му исплатиш к-15,хранарина,одмор платен..Па има цела држава да се крене на нози бре..Смртен случај да има во Германија,оти една мочла од претпоставена несакала да те пушти до докторот да идеш???Има да ја запалат со се гаќи бре..Затоа Германија е преполна од работници,зошто сите меѓу кои и ти лично би работел во Германија,отколку тука во оваа скапана држава?Зошто ние,како Македонија пример земаме од запад,оти сме паметни?Или толку ни сече..Па немој овакви срања да пишуваш,возрасен човек си.
Ke ides i ke vidis. Poveke pari ke zemes i toa e se. Ke ti kenjaat na glava isto kako tuka, ke ti ja brojat sekoja sekunda i ke te gledaat vo sekoj moment so pravis, i nema da smees da pisnes ni da prdnes. Ako ne vratata.
Moj prijatelski sovet do tebe i do drugite , gledaj da si ja naredis taka da nema potreba da rabotis vo bilokakva fabrika, ustvari voopsto da stapnes pred pragot na nekoja, ni tuka ni tamu. Od fabriki sto podaleku. Pu,pu.

Последно уредено:
Ke ides i ke vidis. Poveke pari ke zemes i toa e se. Ke ti kenjaat na glava isto kako tuka, ke ti ja brojat sekoja sekunda i ke te gledaat vo sekoj moment so pravis, i nema da smees da pisnes. Ako ne vratata.
Moj prijatelski sovet do tebe i do drugite , gledaj da si ja naredis taka da nema potreba da rabotis vo bilokakva fabrika, ustvari voopsto da stapnes pred pragot na nekoja, ni tuka ni tamu. Od fabriki sto podaleku. Pu,pu.

А што сакаш ти?Да не ти кењаат над глава?За да не ти кењаат ќе си работиш по пропис..Имаат синдикати,се штитат самите себеси,али нив таков им е менталитетот..Ние за 1000 денара плус ќе се изнакодишиме,ќе се предаваме самите..Викаш гледај да си ја наредиш да не работиш во фабрика..Епа неможеме сите газди да бидеме,кој тогаш ќе работи во фабриките што ВМРО ги отвора за по 10.000 плата..А поарно нема никаде..И јас сакам да бидам инспектор,па не сум ништо.

• Ми се допаѓа
Reactions: 048
А што сакаш ти?Да не ти кењаат над глава?За да не ти кењаат ќе си работиш по пропис..Имаат синдикати,се штитат самите себеси,али нив таков им е менталитетот..Ние за 1000 денара плус ќе се изнакодишиме,ќе се предаваме самите..Викаш гледај да си ја наредиш да не работиш во фабрика..Епа неможеме сите газди да бидеме,кој тогаш ќе работи во фабриките што ВМРО ги отвора за по 10.000 плата..А поарно нема никаде..И јас сакам да бидам инспектор,па не сум ништо.
Nikoj nikogo ne stiti, samo tie u drzavno sose nivnite sindikati se zastiteni ko beli mecki a drugite cuclata i tivko. Kakvi sindikati i bakraci bre, ke se naguzis i ke te ebavaat kako sakaat i tuka i tamu. Znaci ko so rekov so podaleku toa poarno.
Vo fabrikite neka rabotat toa nivnite partiski gomna sto se vlecat po stabovi.

Ќе ти дојдам дома,ќе те извлечам за уши и ќе те однесам во секој дом каде што има некој починат од ДММ..И после ќе се увериш,и што те ебам,и така си ставен тука да провоцираш..Мрсул еден
Ти само можеш да ми дојдеш дома, да ми го извлечеш, да го фатиш со две раце и да се дереш ко Тарзан.

giphy.gif

:brlav:

@Con Artist

Ич не е за смеење. Знаеш ли најмногу поради што? Поради фактот што уопште се ПОЈАВИЛ некој идиот класичен да му падне на ПАМЕТ уопште да брани фабрика до Дрексел! Од каде доблест бе? Смртен случај имаме и некој МОЧКО си дал за право да кажува колку вработени имало 680.000, ако некој умрел дома не мора да значи, статистики вади некоја, а СОИДИОТИТЕ негови поддршка со лајкови... Па ќе се смее уште демек ХАААА 10 души хихихи!!! ДЕБИЛУ, морончино! Еве нека не се 10, нека е само оваа (а погоре имаш слика дека официјалните се чудат кои се тие 10?? Значи ЛОГИЧНО им е да умреле, секојдневие им се вакви случаи!)

Па вие видете што ни е со државата. Види ги колку се што оправдуваат вакви работи... Ало бројте ги!!! И ич да не ме цитира никој од ИДИОТИТЕ, бидејќи сте ИДИОТИ најголеми, ИДИОТИ НАД ИДИОТИТЕ!!! И нема да не биде дур не ве снема и да останеме НИЕ, СОРОСОИДИТЕ, КОМУЊАРИТЕ и остала багра од СТУДЕНТИ, НОВИНАРИ, ПРОФЕСОРИ, бидејќи еднаш кога ќе отиде мозокот отиден е!!!

И преку КУРОВ од неписмениве, и дајте ми еден БАН БЕ МОЛАМ реков КУР и заслужувам да бидам баниран иако се криви ИДИОТИТЕ!!!

Последно уредено:
@Con Artist

Ич не е за смеење. Знаеш ли најмногу поради што? Поради фактот што уопште се ПОЈАВИЛ некој идиот класичен да му падне на ПАМЕТ уопште да брани фабрика до Дрексел! Од каде доблест бе? Смртен случај имаме и некој МОЧКО си дал за право да кажува колку вработени имало 680.000, ако некој умрел дома не мора да значи, статистики вади некоја, а СОИДИОТИТЕ негови поддршка со лајкови... Па ќе се смее уште демек ХАААА 10 души хихихи!!! ДЕБИЛУ, морончино! Еве нека не се 10, нека е само оваа (а погоре имаш слика дека официјалните се чудат кои се тие 10?? Значи ЛОГИЧНО им е да умреле, секојдневие им се вакви случаи!)

Па вие видете што ни е со државата. Види ги колку се што оправдуваат вакви работи... Ало бројте ги!!! И ич да не ме цитира никој од ИДИОТИТЕ, бидејќи сте ИДИОТИ најголеми, ИДИОТИ НАД ИДИОТИТЕ!!! И нема да не биде дур не ве снема и да останеме НИЕ, СОРОСОИДИТЕ, КОМУЊАРИТЕ и остала багра од СТУДЕНТИ, НОВИНАРИ, ПРОФЕСОРИ, бидејќи еднаш кога ќе отиде мозокот отиден е!!!

И преку КУРОВ од неписмениве, и дајте ми еден БАН БЕ МОЛАМ реков КУР и заслужувам да бидам баниран иако се криви ИДИОТИТЕ!!!

Вредеше како и да е...
Комуњарче напатено. Се навредило дека му ја вреѓам партијата. Наместо да го пишуваш постот, да го издркаше еднаш, повеќе ќе ти олеснеше. :icon_lol:

Бог да чува, ко со кромањонци да правиш муабет. :facepalm:
Никој не ја брани фабриката бе, туку потенцирам да не се зема здраво за готово тоа дека 10-мина умреле на работно место, пошто е чиста глупост. Обична партиска пропаганда. А дебилите што се изживуваат врз работниците, треба да се шамараат со тие каблите од фабриката, а не да се пријавуваат во полиција, и не знам што таму.

Но, тоа е тоа. Не дал Госпо разум на сите подеднакво. На некој треба 10 пати да му објасниш, за да сфати која ти е намерата и поентата.

Жената е жива! Дрекселмаер не сакал лош публицитет па ангажирале вуду врач да ја врати од мртвите. Вработените со недоверба гледаат кон оваа ситуација, најмногу поради апетитот кон мозоци кои вработената сега го пројавува.

Во живо од Дрекселмаер, Сијка Пиштолова

во ех Ју, еден работник кај нас во фирма, од градежна служба, тргна да си оди дома, не му било добро. Го сретна шефот на градежна служба и го натепа !!Работникот се жалеше и до синдикат ( е тогаш немаше весници кој смееја да пишуваат било што без дозвола од СКМ), синдикатот го заштити шефот !! Дури еден работник не го пуштаа на војна вежба, немало луѓе во смена, ама кога дојде кампањолата со офицер се посраа... Кога имавме во неработна сабота СВОЗ, е сега сите излегуваат во 14ч на капија ама чуварот не отвара, требало сирената да свирне а таа заглавила. Стана 14.10, не пуштаат од конц.логорот, еден се изнервира и тргна да излезе под рампа па му се нафрлија чуварите и го легнаа...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom