Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Пример која ? и која година ?

спремни сме до кај 7-8 максимум да одвоиме,ама сакаме хеџбек,односно во класа на голф,118=120,а3,леон...е сеа опција е да е поново..
Голф 5 сум возел 2.0 тди и амортизацијата не ми се допаѓаше, дизајнот просецен и ентериерот исто така.Леонот е поубава кола во дизајн и би избрал Леон ама читам критики за 1,4 85 кс дека бил спор и трошел доста и Бмв серија еден е супер кола може да разгледаш тоа.Алфите се супер ама одржувањето е поскапо и предницата им страда повеќе на нашиве патишта.

Голф 5 сум возел 2.0 тди и амортизацијата не ми се допаѓаше, дизајнот просецен и ентериерот исто така.Леонот е поубава кола во дизајн и би избрал Леон ама читам критики за 1,4 85 кс дека бил спор и трошел доста и Бмв серија еден е супер кола може да разгледаш тоа.Алфите се супер ама одржувањето е поскапо и предницата им страда повеќе на нашиве патишта.
Спор-брз не ми е толку битно,битно ми е да е дизел,да не троши многу,и да е убав на лик :D за леонот малку ме закочија бидејќи ми кажаа дека бил лош за прегледност,а јас не сум којзнае колку искусен,а башка и оваа што ја имам ја пазам како очите,не па да иам леон што ми е една од најомилените коли.

ЧОВЕЦИ,на x5 ги заборавив светлата,акумулаторот се испразни скроз,на нула.
Вечерта со полнач го наполнив,утредента запали од прва,ама се појави некое предупредување како на сликата
10623-1434489940-8ecfa3bc400f9a042de713820f581436.jpg

Прво што ми текна е да го откачам плусот.го откачив едно 10 мин,меѓутоа и после тоа предупредувањето си остана,
Прашањето ми е- што е проблемот? и како да го решам.фала на сите.
Кое предупредување? Жолтото извичниче?

Жолтото извичниче,до него тоа abs и тоа горе со триаголник,..сите жолти...и ABS не функционира,сега го пробав на песок.
И ABS и ESP не ти функционираат ако ти светат тие сијалички.. Однеси го на дијагностика, некој сензор заебава.

Последно уредено:
Спор-брз не ми е толку битно,битно ми е да е дизел,да не троши многу,и да е убав на лик :D за леонот малку ме закочија бидејќи ми кажаа дека бил лош за прегледност,а јас не сум којзнае колку искусен,а башка и оваа што ја имам ја пазам како очите,не па да иам леон што ми е една од најомилените коли.

Алфите се ракети..Само Селениа масло и квалитетни филтри и немаш проблем..
Овакво нешто не бендисува ли?Само непрочитав колку пари можеш да одвоиш.
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/2069692-Lancia-Delta-1-6-D--09

Алфите се ракети..Само Селениа масло и квалитетни филтри и немаш проблем..
Овакво нешто не бендисува ли?Само непрочитав колку пари можеш да одвоиш.
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/2069692-Lancia-Delta-1-6-D--09
Уф,е ова е колиште...само да не е автоматик.

Инаку,до кај 7-8 максимум.

и,не ми е битно да е брза искрено...битно ми е да ми се свиѓа,да е издржлива,и да е нешто поново...

Мазда 3 или Хонда Сивик... Рено Меган ако ти се ,,свиѓа"... Астра... Фиат Браво не знам шо шеј се... Тие се колите, не можеме да измислиме нова. Освен ако не гледаш класа подоле, можеби има некое МиТо за толку пари? БМВ кец ако најдеш, нормално...

Мазда 3 или Хонда Сивик... Рено Меган ако ти се ,,свиѓа"... Астра... Фиат Браво не знам шо шеј се... Тие се колите, не можеме да измислиме нова. Освен ако не гледаш класа подоле, можеби има некое МиТо за толку пари? БМВ кец ако најдеш, нормално...
http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=1636073 ова ми фаќа око ептен,само не знам колку коња е...а и немам слушнато мислење за овие,ради тоа и пишав да прашам.

http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=1636073 ова ми фаќа око ептен,само не знам колку коња е...а и немам слушнато мислење за овие,ради тоа и пишав да прашам.
Немаш слушнато затоа што кај нас ретко кој купува БМВ 1, му доаѓа еден вид луксуз, и ретко кој се распрашува за нив. Можеби @valvoline ако налета. Инаку, тој модел е со 122 КС. Јас лично не би инсистирал на дизел доколку не поминуваш навистина големи километражи, затоа што со модерниве дизел мотори никогаш не си скроз сигурен од потенцијален, доста скап, дефект - иако, за волја на вистината, не сум прочитал дека се нешто посебно проблематични „кецовите“ (освен дека се тврди за нашите патишта).

Немаш слушнато затоа што кај нас ретко кој купува БМВ 1, му доаѓа еден вид луксуз, и ретко кој се распрашува за нив. Можеби @valvoline ако налета. Инаку, тој модел е со 122 КС. Јас лично не би инсистирал на дизел доколку не поминуваш навистина големи километражи, затоа што со модерниве дизел мотори никогаш не си скроз сигурен од потенцијален, доста скап, дефект - иако, за волја на вистината, не сум прочитал дека се нешто посебно проблематични „кецовите“ (освен дека се тврди за нашите патишта).
Па би се возела во град единствено...и ретко до охрид или викендица,уште поретко до Грција,и толку :D ми фаќаат око и голф 5ките ептен,уствари изборот е сега меѓу 3 коли-сеат леон,бмв 118 и голф 5,и евентуално ако налетаме на 6ка голф,ама 1.2 пошто се тие поефтини,мада се многу,многу ретки..

али ипак би дизел ради поефтиното гориво,бидејќи имаме 2 коли,ама 3ца сме на 1на...пошто татко ми е малку мрднат кога е во прашање кола :)

За тие пари можеш да купиш бонбона е46 330д од 2003та и дури и да ти останат за гориво

За тие пари можеш да купиш бонбона е46 330д од 2003та и дури и да ти останат за гориво
работата е да зееме градско,и што поново возило,а таква кола испод 250 илјади километри нема шанса да најдеш,башка тие се 150+коња

работата е да зееме градско,и што поново возило,а таква кола испод 250 илјади километри нема шанса да најдеш,башка тие се 150+коња
Абе, кој ти гарантира дека таа во огласот што ја гледаш е „испод 250 илјади километри“ :D Тоа е вториот проблем со дизелите - тешко да најдеш модел што не е со голема километража, а е потоа „вратен“ на некоја „понормална“. Мада, големата километража не мора секогаш да значи дека колата е за фрлање; ако е возена на долги релации, на пример - подобро таква, отколку некоја со помала километража која е возена пали-гаси често на кратки релации.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom