„Лајми.нет": ИД наредила терористички напади во Приштина и во Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Каква врска има криминалот направен во државава со Исламска држава?[DOUBLEPOST=1434447201][/DOUBLEPOST]
Ти си нашол да кажеш за заговори, се нешто што се случува го поврзуваш со Грујо и го карактеризираш како негово дело, за да го прикрие криминалот што го направил.
Па еве и заканата на ИД успеа да ја поврзеш актуелната политичка криза во државава.
Стварно 5 пати мора да ти преповторувам.
Како тоа ти пред 1 месец не убедуваше за Бејли, гасовод и "проруски" настроен премиер, како тоа пред месец и година не ги есапеше овие информации од косовските служби за нашата влада, а сега одеднаш не убедуваш во она погоре. Како одеднаш тие извори станаа релевантни? Ако се релевантни нели се и во врска со македонските служби и ликови за Гошинце и Куманово?
Каква врска има криминалот направен во државава со Исламска држава?
друго е симптоматично. Во претходниот пост ти го спомена т.н. "Грујо" и го поврза со криминалот во државата, не јас. Јас друго напишав.

Стварно 5 пати мора да ти преповторувам.
Како тоа ти пред 1 месец не убедуваше за Бејли, гасовод и "проруски" настроен премиер, како тоа пред месец и година не ги есапеше овие информации од косовските служби за нашата влада, а сега одеднаш не убедуваш во она погоре. Како одеднаш тие извори станаа релевантни? Ако се релевантни нели се и во врска со македонските служби и ликови за Гошинце и Куманово?
Изворите за напад на Исламската Држава во Македонија Косовските служби само ја потврдија. Најава имаше директно од нив пред 10тина дена, со видео со детални инструкции што да прават, на Бошњачки и на Албански јазик, како да ги убиваат неверниците.

И никад не сум рекол проруски настроен премиер. Можеш да побараш наназад. Мојот став е дека има проруси и во едниот и во другиот табор и токму затоа не е во агендата смена на власт, туку инсталирање хронична нестабилност која би се прелила во регионот.

Ти си нашол да кажеш за заговори, се нешто што се случува го поврзуваш со Грујо и го карактеризираш како негово дело, за да го прикрие криминалот што го направил. Така беше за Гошинце, за Куманово, за изјавата на Лавров и сега најново за најавата за напади на ИД, која ја најавија со видео пред 10тина дена.

Ти си одечки panic button. Tи можеш секое кивнување на некој идиот на Нов Зеланд или на Фиџи да го поврзеш со напади и дестабилизација на Македонија, од кои се разбира на крајот Груевски и ГДОМ ќе не одбранат.

И потоа очекуваш некој да те третира сериозно? Освен @Brutus :icon_lol: се разбира?

Изворите за напад на Исламската Држава во Македонија Косовските служби само ја потврдија. Најава имаше директно од нив пред 10тина дена, со видео со детални инструкции што да прават, на Бошњачки и на Албански јазик, како да ги убиваат неверниците.
Пак да прашам како пред месец не беа релевантни, сега се. Тие служби и медиуми најавуваа активности на групи на терен уште лани, заради што загинаа 8 припадници на МВР. И сето тоа го свртевте на антиеу, геополитика и гасовод.

Последно уредено:
И никад не сум рекол проруски настроен премиер.

Лично ти тоа го тврдеше. Не убедуваше сите овде дека снимките на Заев му ги има дадено странска служба со цел да ја дестабилизира Македонија и владата Груевски заради нејзината проруска настроеност.

Јас како на мало дете ти објаснував дека Груевски има поддршка во Брисел, како што неодамна се испостави. Потоа го смена муабетот, па сега имаме проруски сили во двата табори.

Смешен си, циркус. Ги менуваш ставовите како гаќи, и очекуваш да имаш кредибилитет, па се чудиш зошто ти се смеат.

Откако Груевски се откажа од турски тек.
Откако ЕУ го штитат Груевски, за работи кои во нивните држави еден премиер би бил принуден на автоматска оставка.

@jamajka , @Brutus како сега го објаснувате ова со Исис ? :)

Да не е некој друг гасовод сега? :pos:

Лично ти тоа го тврдеше. Не убедуваше сите овде дека снимките на Заев му ги има дадено странска служба со цел да ја дестабилизира Македонија и владата Груевски заради нејзината проруска настроеност.

Јас како на мало дете ти објаснував дека Груевски има поддршка во Брисел, како што неодамна се испостави. Потоа го смена муабетот, па сега имаме проруски сили во двата табори.

Смешен си, циркус. Ги менуваш ставовите како гаќи, и очекуваш да имаш кредибилитет, па се чудиш зошто ти се смеат.
Цитирај ме, со целосен контекст.

Откако ЕУ го штитат Груевски, за работи кои во нивните држави еден премиер би бил принуден на автоматска оставка.

Ги чуваат за секој случај. Ништо не е довршено овде гледаш дека според зајко сега почнува. Ќе радикализирал.

Пак да прашам како пред месец не беа релевантни, сега се. Тие служби и медиуми најавуваа активности на групи на терен уште лани, заради што загинаа 8 припадници на МВР. И сето тоа го свртевте на антиеу, геополитика и гасовод.
Јас истото го зборам уште од Септември лани (на форумов почнав од Декември или Јануари), уште пред да почнат бомбите, дека се спрема безбедносна дестабилизација на Македонија. Значи, не промена на власт, туку безбедносна дестабилизација. Како тоа го знам е лично моја работа. А Гасоводот спомнав само како можен повод, но нагласив, никако како причина.

Ги сметав за нерелевантни тврдењата од Косовски медиуми дека Куманово е местенка на Македонските служби, што уствари и не е официјален став на Косово, туку тврдење на некој медиум.[DOUBLEPOST=1434452994][/DOUBLEPOST]

Кој спомна дека ИД е поврзано со Груевски? Зошто сега наметнувате став дека јас сум мислел дека некои светски текови зависат од Груевски? Па има иљадници примери кај што тие што е се опозициски настроени, тврдат небулози тука дека Грујо правел чуда во светската политика само за да се спаси. Јас на све тоа 100 пати одговорив, тоа што е се случува е далеку ги надминува моќите на Грујо или на Зајо. И дека тие не се алфа и омега на случувањата во кои за жал е опфатена и Македонија.[DOUBLEPOST=1434453100][/DOUBLEPOST]

Море чоек, ти стварно не гледаш што се случува. Не е битката Грујо vs. Зајо Алфа и Омега на светските текови, туку само последица од нив. Фокусот се насочи кон нас и нормално како што беше кога се насочи кон Египет, Сирија, Либија, Грузија, Украина и така натака, тоа индицира окршај. Пошто моментално има две светски сили кои би можеле да ги претсавуваат страните на окршајот, а едната е веќе зафатена, останува втората. Нема ние да се прашаме кого бираме. Изборот е направен.
[DOUBLEPOST=1434453366][/DOUBLEPOST]
Или не ме читаш до крај или сакаш сега да изгледаш фраер, пошто демек си ме демантирал. Јас секогаш сум викал дека на западот не му е целта да ја смени власта, пошто на Балканот власта е поткуплива, а Путин има пари. Целта на западот му е да создаде хронична нестабилност со којашто би оневозможил Руско влијание на Балканот во стабилни држави. А од таа нестабилност треба да излезе поделба на Македонија. Прво се постигна политичка дестабилизација преку бомбите на Заев, а се почна и безбедносната дестабилизација со иницијалната Кумановска акција.

Све друго што пробуваш да ми наметнеш како моја изјава е глупост. На секоја моја изјава што ја цитираш ти коментираш ад хоминем, пробуваш да ме девалвираш како личност, а со тоа и ме спушташ на твоето ниво. Тоа за тие што имаат малце интелект може да препознаат дека не само што не ти се свиѓа моето мислење, туку и ти боде очи и го гледаш како опасност за глупостите што ги бладаш.

А можеби и премногу ги гледаш работите од дневнополитички аспект и све би ти имало логика, доколку патиме од комплекс на златна рипка и забораваме све за 5 минути.

Последно уредено:
Шо се тресете па и вие Патриотската влада на гујо е на готовс да не брани! Па кај смеат они со нашите служби!

http://forum.kajgana.com/threads/Ал...ане-членка-на-НАТО.78258/page-28#post-7261553

ВМРО се во клучниот период на власт, имаат пристап до повеќе информации него ли што има Заев, кој иако изгледа дека ја држи ситуацијата под контрола и дека знае многу он само изнесува материјали што му се сервирани, ништо повеќе. Поради тоа Груевски ја сврти играта. Ја увиде безизлезноста и опасноста од вечната статус кво ситуација. И очигледно има логистичка помош во тоа.

Види, кога САД најмува политичар кој треба да владее, неговите настапи би требало да се мед и млеко за електоратот, а не глупост. Ова што Заев го прави, оди од една глупост во друга. Или он самиот е несвесен дека е играч на САД и САД не го рачуна дека треба да владее, или САД намерно го туркаат во амбис. Тоа може да значи 2 сценарија:
1. Нарачателот не сака промена на власта туку сериозна дестабилизација.
2. Нарачателот свесно игра да Македонија подпадне под контрола на спротивниот табор.

Можеби второто сценарио изгледа крајно неверојатно, но, ако си ме прател порано имам образложено зошто САД би можел да турка едно такво сценарио:

Што би значело за САД Македонија да биде дел од спротивниот табор?
Тоа значи подобра побарувачка на оружје на НАТО земјите во поширокиот регион и одлична Баба Рога за контрола на истите. Можеби инспирацијата им ја дала Грција со нивниот нерационален страв од поимот Македонија.

http://forum.kajgana.com/threads/ОБ...укање-во-Куманово.78009/page-336#post-7251289

оа што највеќе ме плаши, што сценариото не е да се смени власта како во Украина, да беше тоа целта, досега ќе ја сменеа. Тука е целта да се инсталира хронична нестабилност или Сириско сценарио, кое ќе бочне со умерена армија на Илирида, а ќе продолжи со првиот калифат на Балканот.
Тоа што е пак најчудно е што со бомбите престанаа и етничките тензии по автобусите. Тука би се запрашал дали можеби тие што треба да ја одиграат улогата на умерената опозиција ќе бидат и Македонци односно дали можеби се игра и на интеретнички конфликт меѓу Македонците.
[DOUBLEPOST=1434453695][/DOUBLEPOST]
Можеби ако се удриш со глава и ѕид и ќе најдеш неконзистентност во моите изјави.

Што и да напраат, ќе видат убаво после.
Коа ќе им стегне една амнестија Грујо право од грчка плажа, ќе се чешаат. Па после коа ќе ги напика у пошта и у архива, ќе се чудат што ги снашло.

Патем, уште не изгласаа ВМРО амнестија за овие од Куманово?
...или уште не дошла сезона одмори... - тоа ќе да е.

Што и да напраат, ќе видат убаво после.
Коа ќе им стегне една амнестија Грујо право од грчка плажа, ќе се чешаат. Па после коа ќе ги напика у пошта и у архива, ќе се чудат што ги снашло.

Патем, уште не изгласаа ВМРО амнестија за овие од Куманово?
...или уште не дошла сезона одмори... - тоа ќе да е.
А што ти се ситиш на ситуацијава во која се наоѓаме... Немој да ми кажеш дека и ти веруваш во небулозите дека и ова е една конструкција на Грујо ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom