Беса во отворен протест за федерализација на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Ова и не е лош изговор за една кукавица.

Незнам јас тоа, власта вика кој не се сложува со мене тој е предавник и странски платеник.
Тој што го дели народот на тоа прашање и се поистоветува дека он е државата, не може да очекува после цел народ да застане зад него.

Плус нема логика од истите тие што до вчера биле соросоиди и странски платеници да се бара да се борат за државата или да покажат единство :свиркам:

Претседателот на Беса, Билал Касами , претседателот на НДП (на Руфи Османи) и Зијадин Села на движењето за реформи на ДПА , остварија средби во САД

Претседателот на Беса, на НДП и Зијадин Села, оствариле средби со сенатори и конгресмени, меѓу нив и со Џон Меккејн сенатор и бивши кандидат за претседател на САД, како и со албанскиот лобист и конгресмен Диогарди, со конгресменот Елиот Енгел и други.

files.php

files.php

Sela-Eliot-Engel-2.jpg

Sela-Mccain-Diogardi-3.jpg

НДП и движењето на Зијадин Села пред некој ден потпишаа договор за соработка и најавија дека ќе настапат заеднички. Дали ќе им се приклучи и Беса после овој состанок во САД, останува да видиме.

Претседателот на Беса, Билал Касами , претседателот на НДП (на Руфи Османи) и Зијадин Села на движењето за реформи на ДПА , остварија средби во САД

Претседателот на Беса, на НДП и Зијадин Села, оствариле средби со сенатори и конгресмени, меѓу нив и со Џон Меккејн сенатор и бивши кандидат за претседател на САД, како и со албанскиот лобист и конгресмен Диогарди, со конгресменот Елиот Енгел и други.

files.php

files.php

Sela-Eliot-Engel-2.jpg

НДП и движењето на Зијадин Села пред некој ден потпишаа договор за соработка и најавија дека ќе настапат заеднички. Дали ќе им се приклучи и Беса после овој состанок во САД, останува да видиме.

...and not a single fuck was given that day...

files.php

files.php

Sela-Eliot-Engel-2.jpg

Џон Меккејн го имаше со Сириската опозиција, го имаше со тогашната Украинска опозиција, сега го има и со Албанската опозиција во Македонија. хммм

Џон Меккејн го имаше со Сириската опозиција, го имаше со тогашната Украинска опозиција, сега го има и со Албанската опозиција во Македонија. хммм

Да, многу работлив е.

Абе човекот е работлив, ама неговите дела завршуваат со насилство.

За насилство се потребни двајца :) Што има вина он што на другата страна има диктатори кои не сакаат да пуштат власт по секоја цена.

За насилство се потребни двајца :) Што има вина он што на другата страна има диктатори кои не сакаат да пуштат власт по секоја цена.
Имаш право, не е ни он крив што од негова страна за да го падне Асад се најде мирољубивата исламската држава, која ја вооружаа до заби.

Али нејсе, еве ги, заедно со Џон Меккејн и најава дека ИД ќе се активира и на Балканот. Па тогаш ќе ги видиме картите на масата...отворени...

Супер тогаш. Што ти е проблемот? Пак се засекира за мене? :D
Сакав да те прашам. Што е финтата што Дарданија се пали на овие од Беса? Гледам една страна наназад постирал и некоја вест од средба на Беса и Села со Меккејн.

Дарданија во приватноста е најверојатно некој потрчко во "Разбуди се" и ме чуди ваков трансфер што направил. Мене ми е индикативно. Мора некои јаки работи да се дешаваат кај Албанците...

Вака, откако добро ми објасни, се ми е појасно. Досега имав некои нејаснотии. Ама откако ТИ си заклучил дека со грујовизмот е готово, може да се спие раат.[DOUBLEPOST=1434406563][/DOUBLEPOST]
Грујо фалинка од секаков размер, а 9 години лелекате од него. Толку мака и пак влакно не му фали. Што прави тоа од вас? :D

Види со каква ароганција се обраќаат. Во ароганцијата, иронијата, потценувањето, исмевањето, понижувањето им се фактите.... И после се чудат зошто и покрај материјали кои имаат огромна политичка тежина, сеуште не можат ниту да се доближат, а не пак да направат предност на теренот(оној политичкиот). Колку и да сакам да бидам против оваа власт, овие не ме оставаат. Колку и да сакам да ја нападнам власта, овие се местат да ги напаѓам нив.

Од говорот на Иванов во Ману, штета што е како што вика опозицијата нечуен, зошто според ова што го кажува, можеби е еден од ретките совесни луѓе во државава кој трезвено гледа на работите.
- Зборовите ги обезвреднивме, а штом ќе ги обезвредните зборовите, тогаш е лесно да се користат тешки зборови на потценување, исмевање, понижување и омраза... Отровниот цинизам ја замени мудроста, како што тривијалноста ја замени естетиката... Зборовите ги претворивме во оружје со кое го кинеме ткивото на Македонија. Македонскиот јазик е се уште систематски потиснуван, забрануван и преименуван од неговите противници. Но, што се случува кога токму говорителите на јазикот меѓусебно се доживуваат како противници?... Време е сето тоа да престане. Од сите зборови, денес еден е најважен за Македонија: дијалог...

И дај веќе нека дојде Исламска Држава и Илирида, зошто ако не дојдат, ќе се испоколеме.[DOUBLEPOST=1434408461][/DOUBLEPOST]
Сакав да те прашам. Што е финтата што Дарданија се пали на овие од Беса? Гледам една страна наназад постирал и некоја вест од средба на Беса и Села со Меккејн.

Дарданија во приватноста е најверојатно некој потрчко во "Разбуди се" и ме чуди ваков трансфер што направил. Мене ми е индикативно. Мора некои јаки работи да се дешаваат кај Албанците...
Па се случуваат, ама според опозицијата тоа е се дело на Грујо, кој по се изгледа е единствениот достоен наследник на Чак Норис. Он исценирал 200 000 емигранти од Косово во последната година, он ја нарача Кумановската криза, он ги нарачал убиствата во Смилковци, он ја нарачал изјавата на Лавров, он го нарачал видеото на ИД, уствари Мартин Протуѓер го снимал со државни пари без тендер. Све Грујовски исценирал за да остане на власт. Јас би отишол уште подалеку, Груевски го исценирал Заев за да тресе зелени и да ја уништи скрос опозицијава и да остане вечно на власт.

Последно уредено:
Вмровец бара единство на народот,дефинитивно само ти можеш да поверуваш у ова.

Уште ли постои Разбуди се? Таа беше невладина на ДУИ, беа активни се додека не се стабилизираше ДУИ во Владата, а потоа изчезнаа од хоризонтот.

Албанците досега немаа опозиција, би ме радувало ако трите партии кои биле заедно во САД се здружат во една, а поединечно ако одат, подобро да ги нема. Почитувам опозиција.

Вмровец бара единство на народот,дефинитивно само ти можеш да поверуваш у ова.
Не е дали јас верувам во тоа што го кажал или не верувам. Поентата е дека тоа што го збори е тоа што ни треба.

Види со каква ароганција се обраќаат. Во ароганцијата, иронијата, потценувањето, исмевањето, понижувањето им се фактите.... И после се чудат зошто и покрај материјали кои имаат огромна политичка тежина, сеуште не можат ниту да се доближат, а не пак да направат предност на теренот(оној политичкиот). Колку и да сакам да бидам против оваа власт, овие не ме оставаат. Колку и да сакам да ја нападнам власта, овие се местат да ги напаѓам нив.
Види како од тоа што некој те навредил на форум, вадиш општ заклучок и со неговите ставови идентифицираш илјадници луѓе у државава. Уште се чудам, како може тука нас сите толку да не сметаш за некакви андроиди со меморија на риба, и да збориш за некоја твоја критичност кон власта, коа уствари си присутен на секоја тема со дежурното алиби за помалото зло.

Уште ли постои Разбуди се? Таа беше невладина на ДУИ, беа активни се додека не се стабилизираше ДУИ во Владата, а потоа изчезнаа од хоризонтот.

Албанците досега немаа опозиција, би ме радувало ако трите партии кои биле заедно во САД се здружат во една, а поединечно ако одат, подобро да ги нема. Почитувам опозиција.
Ти мене ми делуваш на верен партиски војник на ДУИ. Види колку труд си вложил на форумов. Близу пет илјади и двеста коментари (генерално партиска пропаганда) и осум години членување, не е мала работа тоа.

Ме зачуди што некој како тебе, а најверојатно и други како тебе ги сменил/е партиските бои. Сигурно имате некое големо преструктуирање.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom