Плаќање на казна

• Креатор на темата Креатор на темата Vamos
  • Време на започнување Време на започнување
Тој законот за почетници го подржувам барем делумно, затоа што вечерно време кога видливоста е мала поголеми се шансите (отколку дење) да настане некоја, да кажам небезбедна, незгодна ситауција, доаѓа до израз искуството и рефлексот на возачот. А рефлексот на возач почетник е ист како на некој дедо од 70 - ина години. Искуството е она што е важно и секако здрави рефлекси. Е сега не сфаќам како тој што би бил до тебе (мислам на после 11) и има над 25 години и повеќе од 5 години дозвола, како ќе те спаси ако не дај Боже дојде до нешто? Ќе се преоблече во Супермен?

Морам да кажам дека и мене ми беше банален тој закон додека бев почетник, хах сеуште сум, ама го сфаќам наменот на законот. Иако можеби лошо се изведува.

И мора да се донесат поригорозни закони/казни за возење под дејство на алкохол/дроги.

Колку плати за часовите, полагањата, честењето? Дал тие пари не беа вредни да запамтиш 5 збора „не вози по 11 навечер“?
Тој закон е глупав и треба да се игнорира и смени. Место да казнуваат пијани возачи и да им зимаат возачки на нив они се фатиле да не може после 23 да возиш, абе ајде! Каква глупост, некој да ми најде логичен аргумент за ова ве молам...

Тој закон е глупав и треба да се игнорира и смени. Место да казнуваат пијани возачи и да им зимаат возачки на нив они се фатиле да не може после 23 да возиш, абе ајде! Каква глупост, некој да ми најде логичен аргумент за ова ве молам...
Логичен аргумент е "Тој закон е глупав" :)

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Колку плати за часовите, полагањата, честењето? Дал тие пари не беа вредни да запамтиш 5 збора „не вози по 11 навечер“?
Јас полагав во САД пред година и пол, во држава каде што ме научија правилно што значи да правиш штета во сообраќајот.
Таму има два типа на казни:
*Лесни парични казни, плаќаш некои $100 кои се како 1000 денари за наши стандарди. За да се научиш следниот пат.
Во ова спаѓаат заборавен појас, истечено осигурување, истечена регистрација
*DUI - Driving under Influence
Имаш 3 вакви шанси кои не се тргаат. Добиеш трета лежиш затвор и ти зимаат возачка добиваш и кривично дело.

Во Македонија ме казнуваат за возење после 11. Да ти ебам БАНАНА државата ретардирана.

Јас полагав во САД пред година и пол, во држава каде што ме научија правилно што значи да правиш штета во сообраќајот.
Таму има два типа на казни:
*Лесни парични казни, плаќаш некои $100 кои се како 1000 денари за наши стандарди. За да се научиш следниот пат.
Во ова спаѓаат заборавен појас, истечено осигурување, истечена регистрација
*DUI - Driving under Influence
Имаш 3 вакви шанси кои не се тргаат. Добиеш трета лежиш затвор и ти зимаат возачка добиваш и кривично дело.

Во Македонија ме казнуваат за возење после 11. Да ти ебам БАНАНА државата ретардирана.
Чудово важи и во америка само што завршува кога наполниш 18 години. Ама ако земиме општество дека таму може да земеш возачка на 14/15 тогаш е друг муабет. Е сега што културата таму и културата овде е на различно ниво затоа и ова е направено овде да важи 2 год без разлика кога си положил.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom