ANIME (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата HCL
  • Време на започнување Време на започнување
ова со коцкањево го почнав, 4 епизоди изгледав, добро ми изгледа, постојано е напнато уште во старт.:)
Не, it's not my thing. Ќе идам со Психо али торент дали може да ми пратите од цела сезона, јапонско аудио

Никако да почнам Психо Пас да гледам, неколку торенти што симнав не ги чита телевизоров, лаптопот ми е расипан,некоја клетва ме бие. Се заинаетив да идам до крај, еве најдов нов торент фул хд се од animetorrents.me можеби ќе имам среќа овој пат.

Никако да почнам Психо Пас да гледам, неколку торенти што симнав не ги чита телевизоров, лаптопот ми е расипан,некоја клетва ме бие. Се заинаетив да идам до крај, еве најдов нов торент фул хд се од animetorrents.me можеби ќе имам среќа овој пат.
А оти не гледаш на kissanime.com ?
Ги има сите анимиња што постојат,не се замараш да симнуваш, исто како на јутуб да гледаш.:)

п.с: не сецка и не бара јава xD

А оти не гледаш на kissanime.com ?
Ги има сите анимиња што постојат,не се замараш да симнуваш, исто како на јутуб да гледаш.:)

п.с: не сецка и не бара јава xD
Не, никогаш не гледам од флеш. Само симнати.

Има бе гледано некој Hunter x Hunter (поновото) да каже дали вреди да се продолжи да се гледа, 30тина епизоди изглеав и го запрев, премногу детско ми беше.

?

Adieu Galaxy Express 999 (1981)прогресијата на ликовите е малку спора ама мислам дека ги развиваат ликовите на добар начин, инаку накратко во анимето се раскажува за војна помеѓу роботи и луѓе, инаку ми се допаѓа анимево иако е малку старо.
a cerrtain magical index (2008-2009), Во основа се работи за esperi(мутанти) кои се борат против маѓепсници,има неколку ликови што ми се допаѓаат, анимево има добри работи и добри моменти, така да ми се допаѓа анимево.
a certain magical index movie, добро аниме филмче во кој во приказната се вметнува концептот на чудата во кој една девојка спасува луѓе со нејзиното пеење, анимево само додава во целосниот свет на анимево.
10 tokyo warriors, ништо посебно, просечно аниме, а и дабот беше лош.
11 eyes (2009), ликовите ми се допаѓаат само штета што анимево е кратко барем за мене, инаку анимево во суштина паралелен свет, чудовишта, тинејџери со супер способности, крај на свет, супер аниме со неколку тажни моменти.

Предлог за сите шо гледат аниме мислам го немате слуснато се вика welcome to the nhk многу добар аниме е !!

Изгледа ќе прават аниме серија за Vampire Hunter D.(y)

.hack sign, аниме со интересна идеја иако повеќето од анимето се одвива во дијалози што се помалку досадни некаде на крај серијата станува интересна, ми се допаѓа анимево.

.hack liminality, овде е прикажан реалниот свет на .hack серијалот, има неколку интересни моменти ама сепак анимево не е ништо посебно,онака, просечно аниме.

.hack// legend of the twilight, има неколку добри моменти и неколку добри ликови ама мислам дека серијава не е искористена во целоцт, онака, ништо посебно.

.hack//roots, Продолжение на .hack сериите, добро аниме со неколку тажни моменти.

.hack//G.U. Trilogy (2008), 3d/cgi Аниме поврзано со .hack roots, добро забавно аниме и се појаснуваат одредени работи од претходното аниме,ми се допадна анимево.

hack gu returner, добро ама кратко OVA аниме.

.hack// the movie beyond the world (2012), 3d аниме за the world виртуелна игра (мморпг) во која игра луѓе паѓаат во кома,супер аниме со интересни моменти.

.hack//Legend of the Twilight Offline Meeting Special, како што кажува насловот среќавање на играците во реалниот свет, со неколку смешни моменти и ситуации.

009-1, Во анимево има киборзи, тајни агенти ала james bond, студена војна и пукање од гради, буквално, за жал ништо посебно, ликовите се некако тапа не чувствував ниту поврзаност ниту ништо, онака просечно аниме дури и моментите што треба да се сентиментални мислам дека не се доловени како што треба, студени ликови ми се без емоција иако се обидуваат да пренесат емоции, за жал average.

1000 Nen Joou: Queen Millennia, sci fi anime, некои цртани форми на анимево не ми се допаѓаа, ликовите ми се екстра ама за жал нема крај, така да ми се допѓа анимево.

C] - The Money and Soul of Possibility, дуели помеѓу луѓе за да не останат банкрупт, интересен концепт, борбите ми се допаднаа, има едно или две интересни ликови, така да ми се допаѓа анимево.

[k] project, body snatchers, кралеви со посебни способности, момче со амнезија, решавање на убиство и интересни ликови, сето ова додава на искуството на гледање на анимевои ми се допаѓа, уживав во секоја епизода.

1001 nights,освен воведниот дел се друго е раскажано само визуелно, различно е ама ми се допаѓа концептот, начинот на кој е пристапено раскажувањето, се на се ми се допаѓа анимево (ако е воопшто аниме).

30 sai no haken,леле серијава, накратко момче и девојка се обидуваат да ја изгубат нивната невиност со помош на некои секс богови, дефинитивно смешно анимесо смешно/откачени идеи, се на се ми се допаѓа анимево. п.с. не е хентаи се е ценсорирано па дури и зборовите повеќе оди накај ecchi.

5 centimeters per second,три различни приказни поврзани на некој начин со целата приказна,малку драмско е прикажано ама ми се допаѓа анимево.

801 T.T.S. Airbats,аниме за пилоти, ми се дпаѓаат ликовите и ми се допаѓа анимево, немам што друго да додадам во врска со анимево.

激闘! クラッシュギアTURBO,анимево е ала pokemon/beyblade мешавина, освен дубот што ми беше ужасен и неколку ликови што ми беа антипатични, анимево е просечно, ништо посебно.и нема конкретен крај.

a-channel, комедија за четири студентки/ученички, онака ништо посебноиако има неколку смешни моменти.

A Dark Rabbit has 7 lives, добро аниме само нека крајниот резултат лиќи незавршен, освен 50% од ликовите што се кретени другиот дел од ликовите ми се допаднаа.

A Letter to Momo, detsko dolgometrazno anime osven trite likovi koi me nerviraat site drugi likovi mi se dopagaat i kako za detsko filmce ima dobra prikazna i mi se dopaga animevo.

3x3 eyes, веќе неколку пати сум ја гледал серијава ама ми се допаѓа серијава, не знам зошто можеби поради приказната или поради ликовите. п.с. од тоа што сум читал од мангата можеле да направат многу повеќе со приказната и ликовите, тоа е мое лично мислење.

A Restaurant of Many Orders, ne sum siguren dali e ova anime ama vo kratkovo animirano filmce se raskazuva preku zvuk nema dialog samo zvuci i horor e taka da ne znam dali e dobro animevo ili loso, mnogu e kratko za da imam bilo kakvo mislenje za crtaniov.

A Restaurant of Many Orders,не сум сигурен дали е ова аниме ама во краткото анимирано филмце се раскажува преку звук нема дијалог само звуци и хорор е така да не знам дали е добро анимево или лошо, многу е кратко за да имам било какво мислење за цртаниов.

a spirit of the sun, аниме за катастрофа во јапонија, добро се обработени ликовите, допадливи ликови, трагедиите не се баш во преден план, има неколку добри сцени, добра приказна, се на се ми се допаѓа анимево.

A Wind Named Amnesia, нешто како пост апокалиптична атмосфера ама не баш сите луѓе во светот ќе заборават на ситеработи па дури и како да зборат и тогаш настанува хаос, луѓето почнуваат да убиваат за храна, ликовите се онака ок, малку различно приоѓање на пост-апокалиптична атмосфера со тоа што овојпат нема нуклеарни напади, dubot (синхронизацијата на англиски можело подобро да се направи ама сум слушнал и полошо) така да според мене ок е анимево.

Последно уредено:
Од Гинтама изгледав 13 епизоди, многу глупо ми е, не знам како има толку голема оцена, се размислувам дали да продолжам да го гледам?

Од Гинтама изгледав 13 епизоди, многу глупо ми е, не знам како има толку голема оцена, се размислувам дали да продолжам да го гледам?

Ваљда хуморот ти е на друго ниво, ниво на кое што не можеш да го разбереш хуморот на Гинтама.

Мене не ми е гледана серијата, но филмовите да, океј се.

:D

Ваљда хуморот ти е на друго ниво, ниво на кое што не можеш да го разбереш хуморот на Гинтама.

Мене не ми е гледана серијата, но филмовите да, океј се.

:D
Признавам има некои интересни комични ситуации, ама у просек хуморот е за дебили.
Ама и општо не гледам комедии, можеби затоа не ми е интересно.:)

Има бе гледано некој Hunter x Hunter (поновото) да каже дали вреди да се продолжи да се гледа, 30тина епизоди изглеав и го запрев, премногу детско ми беше.

?
Не вреди, ја со сила го изглеав до крај и би ти препорачал да не си трошиш време за џабе.

Дајте некои предлози за шонен...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom