Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
S

Sukhoi-27

Гостин
Да треба да се промени,само сега роковите се подолги.7,8 месеци.Така кажуваат овие што имале промрна.
ova mi go pisuva veke 70 dena a imam podneseno dopolnitelen dokument Преписката е в'рната за доп'лнителна проверка. moze da mi kaze nekoj dali treba da se promeni otkako ke go odneses dokumentot

Член од
12 јуни 2015
Мислења
3
Поени од реакции
0
nekoj na forumot imal istkustvo kolku se ceka do kraj oдkako sto bil od od
dopolnitelna proverka so odnesen dopolnitelen dokument pa da go prefrlat vo
Преписката се намира в зад'лжителна процедура за с'гласуване с'с заинтересуваните институции.
Преписката е в'рната за доп'лнителна проверка.[DOUBLEPOST=1434109662][/DOUBLEPOST]
Преписката е в'рната за доп'лнителна проверка.
imam podneseno dokument a ova mi go pisuva,dali treba da se promeni

Последно уредено:
Член од
7 мај 2015
Мислења
92
Поени од реакции
147
Преписката е в'рната за доп'лнителна проверка.[DOUBLEPOST=1434109662][/DOUBLEPOST]
imam podneseno dokument a ova mi go pisuva,dali treba da se promeni
На најголем дел од тие што поднеле од ноември,декември наваму доп. документи,не им се променети статусите т.е се уште на доп. проверка,не е само кај тебе,и јас имам поднесено пред два и нешто месеци.Во иднина треба да се промени во преписката се намира во задолжителна процедура.

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Значи ви се чудам на паметот, примале документи од чичковци, тетки, стрини, братучеди,..... па и од комшијата да донесеш ќе ти ги примат документите, но тоа не значи дека и ќе ти одобрат происход. Но нејсе џабе збориме тука кога вие сте вечити оптимисти, ништо не може вас да ве разочара у живот.

Се дур не се изгласа законот што го збориме веќе цела година, и се дур не почне асално да се применува џабе поднесувате од горенаведените фам. членови, сите ќе бидете одбиени, тоа е реалноста, доста се лажевме што вика неонка со приказни за мали деца.

Член од
12 декември 2014
Мислења
36
Поени од реакции
23
na mojot drugar deneska prepistaka mu bese vratena od dopolnitelna vo zadolzitelna procedura pozz a toj e od 2012 ta godina

Член од
7 мај 2015
Мислења
92
Поени од реакции
147
Значи ви се чудам на паметот, примале документи од чичковци, тетки, стрини, братучеди,..... па и од комшијата да донесеш ќе ти ги примат документите, но тоа не значи дека и ќе ти одобрат происход. Но нејсе џабе збориме тука кога вие сте вечити оптимисти, ништо не може вас да ве разочара у живот.

Се дур не се изгласа законот што го збориме веќе цела година, и се дур не почне асално да се применува џабе поднесувате од горенаведените фам. членови, сите ќе бидете одбиени, тоа е реалноста, доста се лажевме што вика неонка со приказни за мали деца.
Дај олади малку,нека си поднесуваат луѓето,имаат надеж и што е добро,не си ти надлежна да кажуваш дали да поднесуваат и дали ќе ги одбијат или не,секој има право ако сака да поднесе документи и да се надева.:cool:

Член од
12 декември 2014
Мислења
36
Поени од реакции
23
toj dokumentite gi odnese mislam deka vo dekemvri 2014 ta godina a odnese od dedo mu bg licna karta no imase problemi bidejki nemaa isto prezime so nego izvadi nekako umrenica za nego iako za nego ne postoeja nikakvi informacii vo arhivot ne nekako uspea da izvadi i mu odobrija deneska pozz

S

Sukhoi-27

Гостин
Некој од 2013 дали има промена на статус после носење на дополнителни документи?

Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007

Tocno vo edno samo ne se slagam ubavo e da bidat optimisti zosto ke se smeni zakonot na podobro i ke zemat site, no toa odkoga ke stapi u sila zakonot a dotogas koj ima sreka ke ostane ne cepnat koj nema sreka ke go odbijat i toe to znaci vo momentov nadezta se sveduva na cekajne da stapi vo sila zakonot zatoa da se nadevat, a sega se znae so sto odobruvaat posto uste e stariot zakon na sila i nema sansi so bratuced da zeme nekoj proizhod se dodeka ne dojde na sila noviot zakon Dr nema osven cekajne a deka ke bide podobro ke bide no samo Gospod znae koga ke bide nikoj nemoze da kaze tocno :)

Член од
24 мај 2015
Мислења
14
Поени од реакции
6
@Barbarai Prekini da se pravis pametna, zasto ne zborime dzabe. I koj so saka moze da prasa i kaze, zatoa e izmisleno ova mesto !

Член од
25 септември 2011
Мислења
161
Поени од реакции
91
Вадев изводи денеска од мојава баба, и од брат и. На нејзиниот извод се со едно презиме , а на другиот извод од брат и прадедото/бабата се со друго презиме. На нотар ќе завршам работа ако ги однесам двајцава да потврдат дека се работи за исти лица ?
Прашав 3 страни уназад, никој ништо не рече. Ај пак да си ја пробам среќата :)

Член од
14 август 2012
Мислења
1.708
Поени од реакции
738
дали може да извадам бг пасош а само еден од родителите да има бг пасош

Sent from my 6036Y using Tapatalk

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom