Беса во отворен протест за федерализација на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Новиот Сојуз на Албанците бара Македонија да биде бинационална држава
11 јуни 2015

Националната демократска преродба и Движењето за реформи ДПА денеска објавија дека се договориле за заедничко политичко дејствување и настап на парламентарни избори под името Сојуз за Албанците.

Овие две партии бараат САД да се вклучат во решавањето на политичката криза и организирањето на изборите во земјава и Македонија да биде бинационална држава.

http://www.plusinfo.mk/vest/30035/n...e-bara-makedonija-da-bide-binacionalna-drzava

Албанските лидери ја научија лекцијата, преку максималистички барања да се стигне до спроведување на Охридскиот договор.

Цело време бараа Охридски договор, но добија континуитет на правата од пред 2001ва, односно добија некаква милост од македонците.

Албанските лидери ја научија лекцијата, преку максималистички барања да се стигне до спроведување на Охридскиот договор.

Цело време бараа Охридски договор, но добија континуитет на правата од пред 2001ва, односно добија некаква милост од македонците.
Си ги ставаш у сенка повеќето валидни ставови што ги имаш со натегањето за права на албанците и како тоа се обесправени. Некој од страна ќе помисли дека у логори ги собираат од град у град, а 80% од сивата економија у државата е у нивни(ваши) раце, за администрација не мора да збориме.

Си ги ставаш у сенка повеќето валидни ставови што ги имаш со натегањето за права на албанците и како тоа се обесправени. Некој од страна ќе помисли дека у логори ги собираат од град у град, а 80% од сивата економија у државата е у нивни(ваши) раце, за администрација не мора да збориме.
Чекај малце има време, ќе излезат скроз картите, порано или подоцна ќе сватиш, ќе мора да сватиш што се дешава, сакал или неќел.

Некој добива 150 год затвор туку така, кој знае колку вакви примери има, а ги има со сигурност, барем најмалку и за еден случај општо се знае, а ти релативизираш...

А ова процентот е 250 000 државјанства муабет.

Некој добива 150 год затвор туку така, кој знае колку вакви примери има, а ги има со сигурност, барем најмалку и за еден случај општо се знае, а ти релативизираш...

А ова процентот е 250 000 државјанства муабет.
Најмалку 60% од Албанците во Македонија се или родени на Косово или нивните родители се родени на Косово.

Чекај малце има време, ќе излезат скроз картите, порано или подоцна ќе сватиш, ќе мора да сватиш што се дешава, сакал или неќел.
совршено јасна ми е ситуацијата на мене, баш поради тоа што беа откриени картите

совршено јасна ми е ситуацијата на мене, баш поради тоа што беа откриени картите
Покушаваш да мрдаш ко риба на суво, ставајќи ги Грујо и Зајо во центарот на случувањата, во истата претстава што во 2001 ја играа Бране и Љубче.

Покушаваш да мрдаш ко риба на суво, ставајќи ги Грујо и Зајо во центарот на случувањата, во истата претстава што во 2001 ја играа Бране и Љубче.
Му даваат снимка на некој човек како женаму го изневерува, не му е жената крива и швалеро, тој шо му ја дал снимката е за тепање.

Последно уредено:
Му даваат снимка на некој човек како женаму го изневерува, не му е жената крива и швалеро, тој шо му ја дал снимката е за тепање.
Прашањето е какви се намерите на човекот кој снима.... Доколку се неговите намери да ги раскара да им го пренасочи вниманието и да им го украде детето... тогаш интересот е сеуште заеднички, а опасноста голема....

Види... сеуште ја гледаш ти оваа ситуација повеќе како меѓупартиска пресметка, отколку како опасност по безбедноста на Македонија. Тебе ти е сервирано дека владеачката партија ја поставува така ситуацијата од причина да ги заташка бомбите. Секој кој ќе каже дека тоа не е така за тебе е послушник на Грујо, така и јас станав негов послушник. Кумановските случувања не ве отрезнија, дури како поминува времето се повеќе се наметнува мислењето дека тоа се местенки на Грујо. Тоа им иде во прилог на Албанците. Всушност веќе одма после акцијата излегоа шпекулаци. Од друга страна ги погребаа како херои, а кај нас одземаа животи на 8 врвни полицајци. Дури и излегоа наводни снимки како се договараат за акцијата.

Све на све, вашите ставови идат во прилог на големоАлбанското движење и веќе еве почнаа да се поставуваат нови барања, кои ете според тебе и Албанците со најтрезни ставови ги подржуваат. А да најдеш постови на Дарди до пред некое време, неприкосновена беше неговата подршка кон ДУИ.

Ако ти си мислеше дека самокритиката проработела кај Албанците, тогаш гадно си се излажал. лицемерната самокритика кон Албанскиот дел од владата на Македонија, е ништо друго туку дел од стратегијата за ново поглавје на поделбата на Македонија. Притоа тие ја користат, ако не и директно ја иницираат и подгреваат политичката криза во Македонија. Тоа што ме загрижува е што Зајо дополнително им ги храни апетите, со интервјуто на Косовскиот медиум, но и со изјавите за Германски и Бугарски медиум дека затворените за Монструм всушност не се убијците, и со приказната што кружи низ опозицијата дека нарачатели за убиството се високи функционери на ВМРО.

Со ова Зајо е директен учесник на поделбата на Македонија. А индиректно во тоа помогнаа и смкнатите гаќи на структурата што е на власт.

Прашањето е какви се намерите на човекот кој снима.... Доколку се неговите намери да ги раскара да им го пренасочи вниманието и да им го украде детето... тогаш интересот е сеуште заеднички, а опасноста голема....
Тука постоењето на "детето" кое нигде не го спомнав и сам си го додаде, е гасоводот? :icon_lol:

Тука постоењето на "детето" кое нигде не го спомнав и сам си го додаде, е гасоводот? :icon_lol:
Детето е во случајов Македонија, ако си ме читал воопшто некогаш, јас никогаш не сум му давал големо значење на гасоводот во однос на случувањата, во Украина веќе има гасовод, па пак има војна. Сум го спомнал како евентуален повод, а не како причина на ова што се случува.

Е де, испаднаа и аудио снимките, ама испандаа и видео снимки, што само ја бетонираа популарноста на власта. А со програмите за веење знамиња на Р. Албанија, воведување втор службен јазик што е својствено на бинационалните држави, ќе се изненадите колку гласови ќе има твојата опција на следните избори:)

Зарем се` уште не свативте дека неопределените како мене го определуваат победникот на изборите и дека повеќето луѓе гласаат против политиките на СДС, а не зошто го сакаат ДПМНЕ??? Да не има случајно 500,000 или 600,000 членови ДПМНЕ?

Последно уредено:
Мажу батали што ме возат како селски точак битно ние да останеме заедно за детето.

Ако има нешто помакедонско од ова, еве на :aplauz:

Мажу батали што ме возат како селски точак битно ние да останеме заедно за детето.

Јас такви работи со шваљерации не сум имал во фамилија, не можам да ти ја сватам поентата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom