Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 мај 2015
Мислења
14
Поени од реакции
6
Imam podneseno za bugarski pasos vo 2013 god. Vo januari 2014 bev na intervju vo Sofija i mi dadoa brojce. Sega na internet koga ke go proveram brojceto mi pisuva deka se vrateni na dopolnitelna proverka, a do sega bese vo procedura. Koja e postapkata nataka i dali ima sansi da se uzvadi pasosot? Blagodaram

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
@goce 123 работава е што со роднини подалечни со чичковци и прв братучед/ка, има одбиени полно, сега сите чекаат на законот, ако се промени нешто па да почнат да пуштаат.
@alex_ris има шанси ако однесеш дополнителен документ.

Член од
24 мај 2015
Мислења
14
Поени од реакции
6
So na primer, imam cicko na tatko mi brat, toj ima bugarski pasos veke 15 godini drugo nisto nemam. Toa bi pomognalo ili ne? Blagodaram

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
So na primer, imam cicko na tatko mi brat, toj ima bugarski pasos veke 15 godini drugo nisto nemam. Toa bi pomognalo ili ne? Blagodaram
Пробај си ја среќата, никој од нас не е вработен во дабч или правосудие па да знае што среќа имаш.

Член од
3 јуни 2015
Мислења
13
Поени од реакции
10
Eve problem:(
Na izvodite na tatkomi i cicko mi tatkoto (mojot dedo) na edniot Dragutin (kaj cicko mi ) na drugiot Dragi (kaj tatko mi ).
Spojuvam dokumenti od prva bratucedka ,caare na ovaa.
[DOUBLEPOST=1434041756][/DOUBLEPOST]
I so treba da se ocekuva u ovaa situacija dokolku negovata majka se venca I pretrpe promena na prezime ? Primer jas dostaviv dopolnitelen od bratuced preku majkami I neli srodstvoto mama ima sestra t.e tetka mi I segaaa tie na izvodite im pisha razlicni preziminja plus maani toa Pa i u razlicni opstini se rodeni, od kaj se vo razlicni opstini pa I edniot izvod e kompjuterski napraven drugiot e iskucan na stara masnina posto primer opstina karbinci e selo i kolku da se rece opstina gi drzat izvodite so stari masini... Mislenje od nekoj.. Inache pisav predhotdno na dopolnitelna me vratija vo dekemvri na vejke navreme dadeni dokumenti so bratucedot
[DOUBLEPOST=1434041850][/DOUBLEPOST]Treba da izvadis izvodi od babati i dedoti za dokazes deka se sestri

Член од
17 декември 2014
Мислења
240
Поени од реакции
145
Imam podneseno za bugarski pasos vo 2013 god. Vo januari 2014 bev na intervju vo Sofija i mi dadoa brojce. Sega na internet koga ke go proveram brojceto mi pisuva deka se vrateni na dopolnitelna proverka, a do sega bese vo procedura. Koja e postapkata nataka i dali ima sansi da se uzvadi pasosot? Blagodaram
sto boj si ako ne e tajna

Член од
20 декември 2009
Мислења
445
Поени од реакции
341
а ако има разлика во презимето на пример кај мене во презимето сум со О а братучед ми е со Е во тој случај ќе треба ли нотарителен акт?
Другарче ... Вадиш извод од тебе и од твојот родител, и извод од братучед ти и неговата мајка или татко (зависно кој ве поврзува) . На тие изводи пишува дека твојот родител и родителот на братучед ти се деца на исти мајка и татко, односно имаат исти родители. И ЗАТОА СЕ БРАЌА ИЛИ СЕСТРИ и токму затоа по некоја ,,случајност,, нивните деца се братучеди, односно ти си ПРВ БРАТУЧЕД со тој што веќе има БГ пасош. Така разликите во презимето на тебе и братучед ти се сосема ирелевантни. Зорле ли глумите идиоти или што е не знам.

Член од
20 април 2014
Мислења
247
Поени од реакции
136
Дечки некое инфо како се вади Бугарска лична карта и возачка ми требаат, пасош не ми треба
Сум слушал дека можело и полесно и побрзо се вадело.

Член од
25 септември 2011
Мислења
161
Поени од реакции
91
Вадев изводи денеска од мојава баба, и од брат и. На нејзиниот извод се со едно презиме , а на другиот извод од брат и прадедото/бабата се со друго презиме. На нотар ќе завршам работа ако ги однесам двајцава да потврдат дека се работи за исти лица ?

Член од
26 мај 2015
Мислења
4
Поени од реакции
2
predhodno eden clen objasni sto posle od koga ke go zemes drzavjanstvoto treba da pravis, ama ne celosno. eve edno moe iskustvo,go zakazav podiganjeto elekronski. odkoga go zemav odma otidov da prijavam za adresa vo opstina stredec na ulica lege( uluca lege e odma pozadi costa kafe) e sega za da potvrdis adresa treba da potpolnis tri formulari. eden formular ti e za makedonija kade zivees, drug e novata adresa vo sofija i tretiot e mnogu biten treba datumi od raganje da pises od site domasni (majka ,tatko,brat,sestra, deca ako imas) ova se plaka 30 leva, i za deset dena ti izleguva maticniot. posto ne bese objasneto ubavo jas sakam site da znaat kako treba. sega za ponataka sakam da prasam kako e procedurata otkako ke go zemam maticniot od stredec, ako saka nekoj da mi objasni ?

Член од
7 мај 2015
Мислења
92
Поени од реакции
147
predhodno eden clen objasni sto posle od koga ke go zemes drzavjanstvoto treba da pravis, ama ne celosno. eve edno moe iskustvo,go zakazav podiganjeto elekronski. odkoga go zemav odma otidov da prijavam za adresa vo opstina stredec na ulica lege( uluca lege e odma pozadi costa kafe) e sega za da potvrdis adresa treba da potpolnis tri formulari. eden formular ti e za makedonija kade zivees, drug e novata adresa vo sofija i tretiot e mnogu biten treba datumi od raganje da pises od site domasni (majka ,tatko,brat,sestra, deca ako imas) ova se plaka 30 leva, i za deset dena ti izleguva maticniot. posto ne bese objasneto ubavo jas sakam site da znaat kako treba. sega za ponataka sakam da prasam kako e procedurata otkako ke go zemam maticniot od stredec, ako saka nekoj da mi objasni ?
Се оди во полиција да се сликаш за лична карта и пасош.
30 евра е за 1 месец,90 евра е за 3 дена и 160 евра е за 4 часа.

Член од
26 мај 2015
Мислења
4
Поени од реакции
2
Се оди во полиција да се сликаш за лична карта и пасош.
30 евра е за 1 месец,90 евра е за 3 дена и 160 евра е за 4 часа.
mislam deka toa mozam i sam da go napravam bez posrednik , nema da mi baraat dvajca so bg pasos, i uste nesto ima termin za slikanje ili mora primer do 3 saat da odis? sepak fala na odgovorot.

Член од
9 април 2015
Мислења
11
Поени од реакции
12
имам слушнато ако чичкото од кој шо ти го носиш документо има пасош појче од 5 години, можи да ти користи...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom