Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Денес бев во бугарската амбасада во Битола и ги разгедаја документите кој ги поседувам и ми рекоја дека има добри документи. Заедно со тие бугарски документи ми рекоја да извадам умреница од мојот прадедо, дедо, извод од родени на мајками и мој извод. Ми дадоја број од некој Срџан да направи превод на сите документи. Ова е комплетната документација шо треба да ја приложам? Дали треба да правам нотариален акт за да докажам дека презимето кое завршува на ов е истото презиме кое завршуваа на ски...? Сакам овие сите документи да ги однесам директно во Софија па ме интересира дали предходно треба да закажам термин зада можам да ги доставам или тое се прави без предходна најава?
Да нема никакви забуни,не треба да правиш никаков нотаријален акт ако презимето е исто а разликата е во ов и ски,кај огромен дел од тие што носат документи од предци е така,во извод - ски,во документ - ов,и никој не оди на нотар....на пр. извод Стојковски и стар документ Стојков е истиот лик.

Нотариален ист акт да го направам во Македонија или... Значи можи да одам во било кое време во Софија oi-27, post: 7283500, member: 76732"]За тоа со презимето ќе направиш нотариален акт.Ќе ги преведеш и легализираш заедно со другите документи.Во Софија не треба закажување.Од 9:00 почнуваат со работа на шалтер.
Нотариалниот[/quote]
Направи нотариален акт кај мк нотар.преведи го на бугарски.легализирај го во амбасада и однеси го во софија.

Направи нотариален акт кај мк нотар.преведи го на бугарски.легализирај го во амбасада и однеси го во софија.
Абе не му комплицирајте на човекот џабе да дава пари, веќе му дадоа одговор на прашањето. Вие што пишувате вакви работи сте дале ли документи до сега, или си зборувате така на памет? Ако единствената разлика во презимињата е ов/ски, тогаш не треба никаква нотарска изјава. Дури и ако се сосема различни презимиња, а матичниот број и другите податоци се совпаѓаат, пак се прифаќа и нема потреба од докажување дека се работи за еден ист човек.

Абе не му комплицирајте на човекот џабе да дава пари, веќе му дадоа одговор на прашањето. Вие што пишувате вакви работи сте дале ли документи до сега, или си зборувате така на памет? Ако единствената разлика во презимињата е ов/ски, тогаш не треба никаква нотарска изјава. Дури и ако се сосема различни презимиња, а матичниот број и другите податоци се совпаѓаат, пак се прифаќа и нема потреба од докажување дека се работи за еден ист човек.
Да јас така ги дадов.Таа е процедурата ,освен ако сакаш да одиш два пати до Софија...

а ако има разлика во презимето на пример кај мене во презимето сум со О а братучед ми е со Е во тој случај ќе треба ли нотарителен акт?

Ако сакаат ќе ти направат проблем.Јас гледав од еден пред мене познаник три пати одеше во Софија поради тие работи.Затоа јас си направив нотариален акт.Како сакате правете луѓе, никој не ве принудува.
а ако има разлика во презимето на пример кај мене во презимето сум со О а братучед ми е со Е во тој случај ќе треба ли нотарителен акт?

[DOUBLEPOST=1434022825][/DOUBLEPOST]dokumenti od prv bratuced treba da zemes od nego fotokopija od bg pasos i licna karta potoa izvodi od tatko ili majka zavisi kako ste krvno povrzani primer ako tvojot tatko i negovata majka se brat i sestra treba od niv izvodi da izvadis posle toa da gi legaliziras vo bugarija na notar pa da gi podneses vo ministerstvo
I so treba da se ocekuva u ovaa situacija dokolku negovata majka se venca I pretrpe promena na prezime ? Primer jas dostaviv dopolnitelen od bratuced preku majkami I neli srodstvoto mama ima sestra t.e tetka mi I segaaa tie na izvodite im pisha razlicni preziminja plus maani toa Pa i u razlicni opstini se rodeni, od kaj se vo razlicni opstini pa I edniot izvod e kompjuterski napraven drugiot e iskucan na stara masnina posto primer opstina karbinci e selo i kolku da se rece opstina gi drzat izvodite so stari masini... Mislenje od nekoj.. Inache pisav predhotdno na dopolnitelna me vratija vo dekemvri na vejke navreme dadeni dokumenti so bratucedot

Eve problem:(
Na izvodite na tatkomi i cicko mi tatkoto (mojot dedo) na edniot Dragutin (kaj cicko mi ) na drugiot Dragi (kaj tatko mi ).
Spojuvam dokumenti od prva bratucedka ,caare na ovaa.

Na izvodite na tatkomi i cicko mi tatkoto (mojot dedo) na edniot Dragutin (kaj cicko mi ) na drugiot Dragi (kaj tatko mi ).
Нека извади или татко ти или чичко ти нов извод во матично

И што ќе реши тоа???
Може да направи промена на презиме име ,само ако е жив на починати не прават,ама има процедура и трчање.Можда и би се исплатело

Jas imav takov problem posto vi razlicni opstini rodeni mama I teta a treba da dokazam deka se sestri pa Mojot dedo na edno mesto gorgji so e i pravilno na drugo mesto gjeorge :) pa tam kaj sto beshe George go prepravav vo opstina licno baranje za promena so dokazi koe mu e viszinskoto primer od negoviot licen izvod ili so znam licna karta

И што ќе реши тоа???
Ако се живи мислев, прават грешки во матично, ако се умрени тогаш неможе никако да се промени може само со изјава на нотар дека се работи за истото лице.

Нека извади или татко ти или чичко ти нов извод во матично

Бев во матично од таму добив одговордека не можело да се врши промена бидејки лицето(дедо ми) е починато,ке пробам преку мајка ми имам прв братучед со бугарски пасош.
Благодарам на одговорите.

230x /2013 Bev na 14 februari na intervju,početok na juli Mesec 2014god mi izleze na Statusot da sum vraten kako obicajeno dopolnitelna proverka odnesov nekoliko dopolnitelni dukomenti od podalecin cicko od Sofija e koj ima 90 GOD kopija od licna potvrda da bugarski državljanin da žive vo Sofija negova izjava na notar vo Sofija relgzitani dukomenti So izvodi za spoj na rodbinska vrska plus odnesov od prv bratuced kopija od lučna karta Bugarska relgzitani so spoj izvodi. Najdov Eden podalcen para dedo koj samo ispejav da go najdam vo ednaa kniga koj pusuva deka bil bugarski učitel deka na vremto turcite go mačile samo uspejav od mesna zaednca da izvadam potvrda deka se raboti za nego .,,,, muabetot mi bese deka za godina dena skoro ne mi se promini statusot nitu ednas.,,sto li je rabotava ,,,to e moje nekoje spodelvanje!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom