Косовските медиуми тврдат дека членовите на Кумановската група се убиени по предавањето

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Ако ја предал, треба да има кривична за него и да биде затворен.

Се форсира тезата дека имало контакти меѓу нашите служби и групата, веќе по медиумите се вртеше и име. Еве сега излезе аудио снимка од наводен разговор, во кој се најавува средба, за која има луѓе кои веќе кажаа дека е остварена на Косово.

Го имаш Стојанче Ангелов кој рече дека се исплатени 2 милиона евра.

За разлика од дечкото погоре, јас оставам простор за секоја опција, но нема да ми забрани да се сомневам.
Дај бе преведи ги тие неколку реченици каде што ги споменуваат Мијалков и Ангелов. Што си се усрамил толку. :pipi:

Ако ја предал, треба да има кривична за него и да биде затворен.

Кривична и да биде затворен!!!??? Што збориш бе ти? Како може да му стегнат кривична пријава и да го пикнат во затвор еден од luftëtarët e lirisë (борци за слобода) и dëshmorëve të Kosovës (маченици за Косово)? Да те потсетам ако си заборавил:

http://botasot.info/lajme/407684/zia-nga-tradhtia-ka-mbuluar-kosoven/

@Dardan-ia Дали за тебе е опција дека можеби одржувал пријателски врски со нив БАШ за да ги намами да се соберат колку може повеќе за сите заедно да бидат елиминирани? Т.е., дека сепак бил наш агент кои ги измамил терористите? Тоа нели би бил повеќе од доволен повод за шиптaрите од Косово да урлаат "аааа овој е предавник на албанците, не работи за нас", па можеби и затоа од македонска страна не се објавуваа никакви информации во врска со човеков...

Па тоа е работата, дали да ги намами или да ги нарачува, ќе се дознае еден ден.

Ти на кое се надеваш дека било?

Мене главната дилема ми е: Дали овие од вооружената група имале намера да направат некој напад во Македонија или можеби таа идеја им ја дал некој друг. (мислејќи на нашите служби).

1.Ако немале идеја, туку тоа го сториле после контактите со некој од нашите служби, тогаш тоа е нарачана група за потребите на нарачателите.

2.А ако веќе имале идеја да влезат во Македонија и да нападнат полициски станици, и во меѓувреме нашите служби им вметнале некој агент, тоа се вика добро завршена работа од нашите служби.

Разговорот помеѓу Мирсад Ндрецај и агентот на Агенцијата за разузнување

Во косовските медиуми излезе разговор, наводно помеѓу Мирсад Ндрецај и еден агент од Агенцијата за разузнување на Македонија (албанец). (Јас не им ги знам гласовите на ниедните, ама сигурно луѓе кои ги знаат можат да потврдат, и ќе потврдат).

Во разговорот се слушал и гласот на Бег Ризај, кој бил близок пријател на Ндрецај.

Зборуваат за нападот во Гошинце, Ндрецај му кажува на агентот дека се наоѓаат сред Липково, се смеат, се спомнува Сашо Мијалков и Стојанче Ангелов. (веројатно заради парите кој тој ги спомнал).

Агентот вели дека со жената и ќерката ќе отиде во Феризај и дека ќе ги побара да се сретнат на кафе. (овој настан веќе е потврден и порано од други луѓе како што е командант Пантери, и сега со ова снимка се става печат).

Од разговорот нема нешто посебно, но малку ли е пријателскиот разговор на агент на македонските служби и член на групата која нападнала караула а потоа ќе влезе и во Куманово?
Сомнеж?
Шу праиме сега?
Не чудно И во АР групата да има подржувачи/ и сега што ?

Мене главната дилема ми е: Дали овие од вооружената група имале намера да направат некој напад во Македонија или можеби таа идеја им ја дал некој друг. (мислејќи на нашите служби).

1.Ако немале идеја, туку тоа го сториле после контактите со некој од нашите служби, тогаш тоа е нарачана група за потребите на нарачателите.

2.А ако веќе имале идеја да влезат во Македонија и да нападнат полициски станици, и во меѓувреме нашите служби им вметнале некој агент, тоа се вика добро завршена работа од нашите служби.
А ако е комбинација од двете? Немале намера да прават ништо во Македонија но ние сме им убациле агент, ги измотал нешто да напаѓаат овде и ги собрал сите во Куманово за полесна елиминација. Дали и тоа е добро завршена работа од нашите служби (и ти е мило за тоа)? Или и ти би го имал ставот на медиумите од Косово дека тоа би било "велепредавство на Албанскиот народ"?

Ама сме ги измотале,пола специјалци ни ги убија/ранија.Уште едно измотување и без полиција ќе останеме.

Ама сме ги измотале,пола специјалци ни ги убија/ранија.Уште едно измотување и без полиција ќе останеме.

Срамот е гадна работа , итреба да се испере.

Дај бе преведи ги тие неколку реченици каде што ги споменуваат Мијалков и Ангелов. Што си се усрамил толку. :pipi:
За што станува збор во речениците? И бидејќи ставовите на Dardan-ia на форумот генерално го отсликуваат и мислењето на мнозинството Албанци, дали Гошинце пробуваат да го претстават како Раштански x2?

За што станува збор во речениците? И бидејќи ставовите на Dardan-ia на форумот генерално го отсликуваат и мислењето на мнозинството Албанци, дали Гошинце пробуваат да го претстават како Раштански x2?
Учката му објаснува на безбедњаков како тие ја ебале полицијата во Гошинце, му вика дека сите УДБ-и на светот го следеле и затоа променил телефони и вика дека тоа што Стојанче го пишувал на ФБ за нив било нарачано од Мијалков, за да ги провоцира. После договораат кафе.

Koj e oвој новинар?

У Куманову убијени британски и амерички војни инструктори!

Скопље – Мирослав Неделковски, један од најпознатијих македонских новинара, на недавно одржаној престижној међународној бечкој конференцији у организацији Независне асоцијације новинара у борби за мир, објелоданио је ексклузивне информације о недавним сукобима у Куманову

http://www.vaseljenska.com/vesti-dana/u-kumanovu-ubijeni-britanski-i-americki-vojni-instruktori/

тоа ти е благословот од 2001 . Ај нека ние наздравје.
пред тоа бевме нормална држава.
Ти гледаш само од една страна. Јас од двете.
Стави се во негова положба. Треба да дознаеш повеќе информации од терористи кои планираат напади во Македонија. Кои прашања ќе им ги поставиш без да се посомневаат дека сепак ти работиш против нив и се обидуваш да ги заебеш?
- "Колку сте?"
- "Кога напаѓате?"
- "Како сте вооружани?"

Или ќе правиш обични разговори па суптилно ќе потпрашуваш нешто надевајќи се дека они сами ќе кажат повеќе детали?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom