Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Na sveditelstvo na dedomi pisuva po narodnost blgarin ili nesto taka slicno a na krsteniceto nema takva grafa...samoto krstenice e bugarsko. I samo uste edno prasanje prezimeto I na dvata dokumenti zavrsvat na ov a vo izvodot na mojot dedomi na ski... A se raboti za isto prezime....toa nema da e problem
Слободно терај работа.

одприлика за недела дена планирам да одам во Софија со кола, до Правосудие и ДАБЧ, деновиве ќе знам точен датум, ако планира некој да оди нека ми пише во ПП, од СК сум инаку...[DOUBLEPOST=1433720526][/DOUBLEPOST]ве молам ако може да пишете постапката за докажување дека се работи за исто лице кое во два документи(изводи) има згрешено буква во презиме, дали е нешто комплицирано, колку дена се чека до издавање на потврда, знам дека ќе треба превод и легализација, ама некои спомнуваа и заверка на изјава на нотар?

@bobi-skk i mene posrednik mi rece taka deka e donesena odluka da moze preku brat bratuced cicko toj utre ke odi i ke mi rece za sigurno bidejki ke podava na negov brat pozz

Те молам пиши што ти рекол посредникот кога ќе те извести. Мојот поседник ми рече дека може документ од братучед, само долку братучедот има стар документ за потекло кој може да се поврзе со мене. Дали некој друг слушнал за ова?

Последно уредено:
Pa imashe nekoi teorii nasi Demek Ako bratucedot ti e podnasal so star dokument Demek I tebe ti odobruvale, dokolku e samo so usna izjava blgarin ne odobruvale jas imam od bratuced so usna izjava vejke sam na dopolnitelna proverka od dekemvri I use si cekam....

Си ја промашил темата. Оди си во темата здравје и во подфорумот дежурна ординација да си побараш помош од стручно лице.
Pa ocigledno e deka tebe ti treba pomos bidejki sekojdnevno sedis na forumot i tropas gluposti

Pa ocigledno e deka tebe ti treba pomos bidejki sekojdnevno sedis na forumot i tropas gluposti
Awe pedal nekoj, veke 2 god kako ja sledam temata i vo tie dve godini od samiot pocetok bobi-sk ne napisal nitu ednea glupost, a ti od vcera se pojavi i sudish deka trese seleni, i da ne sere! Bidi malku po principielen bidejki deckoto kazuva toa sto e vistina, a tebe ako ne ti odgovara mozhes slobodno da odjebes!!

Pa imashe nekoi teorii nasi Demek Ako bratucedot ti e podnasal so star dokument Demek I tebe ti odobruvale, dokolku e samo so usna izjava blgarin ne odobruvale jas imam od bratuced so usna izjava vejke sam na dopolnitelna proverka od dekemvri I use si cekam....

Главното прашање е дали лицето со кое братучед ти се поврзал за да докаже потекло ти е и тебе исто предок по права линија како на пр. заедничка баба или дедо?

Ако е така, имаш шанси да ти одобрат уверение за потекло. Секако ќе треба да подобјасниш каква е врската и дека се повикуваш на документот кој го добил братучед ти со заеднички предок. Ми изгледа дека некогаш не ги анализираат доволно предметите и кога не можат да ја разберат врската (дури и ако ја има), ги одбиваат.

Ако не, не верувам дека ќе ти помине барањето во агенцијата, но секако можеш да си ја пробаш среќата и да не известиш за исходот на форумот.

Дали има некој од 2012 со доп. документ да му е променет статусот и дали службеничката на шалтер дава информација за предметот?По 6,7 месеци чекаат голем број луѓе,а статусите не се менуваат.

Последно уредено:
Дали има некој од 2012 со доп. документ да му е променет статусот и дали службеничката на шалтер дава информација за предметот?По 6,7 месеци чекаат голем број луѓе,а статусите не се менуваат.
Jas 2 i pol meseci cekam.Licno gi dostaviv dop. dok. Nema promena kaj mene.

Не тропај глупости ! Ако си доволно информиран, ке кажеше дека државите соседи на МК не ни ги признаваат дипломите (освен бугарија), а не пак држави во ЕУ од западен балкан како Германија, Австрија, итн..

Една Словенија не ги признава нашите дипломи од факултетите после 2007 година.. Нашата диплома од нашите факултети во странство ти вреди една голема НУЛА. Колку сакаш ти биде способен, кога немаш светски призната диплома, ил исертификат никој не те ферма.
Ха, како не ги признава, дипломите веќе по ЕКТС се секаде признати, миграцијата со мк пасош е проблем и работна виза диплома не е, можда еден предмет да се дополага ама тоа е.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Ха, како не ги признава, дипломите веќе по ЕКТС се секаде признати, миграцијата со мк пасош е проблем и работна виза диплома не е, можда еден предмет да се дополага ама тоа е.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Во лоша ситуација сме со пасошот бидејќи сме полупризнаена земја.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom